Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Η κυρία Μερόπη η φουρνάρισσα στα Καμίνια βιάσθηκε προ 40 ετών από τον περιπτερά τής γειτονιάς της

 

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

        Αλλά κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί της. Δεν έτυχε να είναι παρουσιάστρια ή ηθοποιός με ταλέντο [;] ή αθλήτρια πολυνίκης, ώστε να τείνει κάποιος ευήκοον ους ή να κάνει μάτι στο δράμα της. Μάλλον ανέχθηκε τον περιπτερά, με αντάλλαγμα να δίνει αυτός τζάμπα τσιγάρα και μπύρες στον ακαμάτη σύζυγό της, ώστε να της περισσεύουν οι λίγες εισπράξεις, για να...

μεγαλώσει τα παιδιά της και να ταΐσει τον ανεπρόκοπο. Οπότε μάλλον δεν μιλάμε για βιασμό. Επέλεξε την ντροπή για χάρη τριών παιδιών [δύο κορίτσια και ένα αγόρι]. Δεν είχε άλλη διέξοδο στη δυστυχία που βίωνε. Δεν είχε να διαλέξει ανάμεσα στην άρνηση από τη μια και στο όνειρο της προβολής επί σκηνής ή επί χάρτου ή επί υάλου και στη συνέχεια ΄κονόμας από συμμετοχή σε διαφημίσεις, talk show κ.λπ. από την άλλη. Επόμενο ήταν να μην την εντοπίσει κάποια Ζήνα ή Τατιάνα ή Σία ή Κάτια ή Μάρω ή ..., να διηγηθεί τον Γολγοθά της.

         Φρόντισε, όμως, η κυρία Μερόπη, να μάθει στα παιδιά της να λένε «όχι» σε κάθε πρόστυχο και ανήθικο με κάθε τίμημα. Να εκτιμούν το ψωμί που τρώνε και να διαβάζουν τα μαθήματά τους, για να γίνουν καλλίτεροι άνθρωποι. Να μη γράφουν τον πλησίον τους στα ούμπαλά τους. Να μην πετάνε μολότωφ. Να μην συμπονούν serial killers, όπως ο Κουφοντίνας. Κοίτα να δεις που η αμόρφωτη κυρία Μερόπη είχε την ίδια άποψη με τον μορφωμένο κ. Καλαρά. Επειδή γνώρισε τί θα πει ανέχεια και χαράμισε την αγνότητά της για κάτι ιερό, κάτι ανώτερο. Για να  αποδώσει στην κοινωνία τρεις έντιμους και ακέραιους πολίτες, αν και γνώριζε, ότι θα τους βιάζουν επί καθημερινής βάσεως οι λακέδες πωλητικοί.

      Αλήθεια, πότε θα ασχοληθούμε σοβαρά, κυρίως, όμως, οι εισαγγελείς, με τον διαχρονικό βιασμό τού ελληνικού λαού;  Θυμήθηκα την κυρία Μερόπη τώρα που κλείσαμε τη συμφωνία για τα γαλλικά πολεμικά αεροσκάφη και «συσφίξαμε» ακόμη περισσότερο τις σχέσεις μας με τη φίλη και σύμμαχο Γαλλία, της οποίας τα αεροσκάφη θα πληρώσουμε με νέα δάνεια από τις αγορές που μας εκτιμούν ιδιαιτέρως και μας δανείζουν με χαμηλό επιτόκιο. Τη θυμήθηκα, επειδή είμαι σίγουρος, ότι και τα παιδιά της θα δουλεύουν μεροκάματο για να πληρώσουν και τις μίζες που θα εισπράξουν ουκ ολίγοι εκ των σιτιζομένων στο Πρυτανείο πωλητικών ή «στελεχών» τού Δημοσίου.  

https://www.ribandsea.com/articles/3372-peri-tis-kantianis-filosofias-os-themeliou-tis-ellinikis-dimokratorias.html

https://taxalia.blogspot.com/2014/02/blog-post_8646.html

         Μπορώ να φαντασθώ τη φίλη μας τη Γαλλία, αν η Τουρκία αποφάσιζε ν’ αγοράσει 50 Rafale!!! Πανεύκολο. Ακριβώς όπως μπορώ να φανταστώ και το μαρτύριο τής κυρίας Μερόπης Η οποία, σημειωτέον, δεν έχει τα φράγκα να προσλάβει τηλεδικηγόρο  να ενημερώσει το νοήμον κοινό επί των πτυχών του δράματός της γράφοντας εις τα παλαιότερα των υποδημάτων του τον Κώδικα Δικηγόρων, τον οποίον ματαίως υπενθυμίζει  ο αρμόδιος:

 

«O Πρόεδρος της Ολομέλειας των Πειθαρχικών Τμημάτων του Πειθαρχικού Συμβουλίου της Περιφέρειας των Εφετείων Αθηνών (του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών), ενημερώνει ότι σύμφωνα με το άρθρο 10 περίπτωση «η» του Κώδικα Δεοντολογίας, απαγορεύεται η εμφάνιση των δικηγόρων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης επί σκοπώ σχολιασμού ή αναπαραγωγής υποθέσεων που εκκρεμούν σε οποιοδήποτε στάδιο της Δικαιοσύνης (τηλεδίκες), ανεξαρτήτως αν είναι οι χειριστές ή όχι της υπόθεσης.

Επειδή το φαινόμενο των τηλεδικών (ποινικών υποθέσεων) έχει ενταθεί και συνάδελφοι/σες, παρά τις συνεχείς ενημερώσεις, εξακολουθούν τις εμφανίσεις τους στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με συνέπεια να εκθέτουν και τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, γι΄ αυτό τους καλώ άμεσα να σταματήσουν αυτές.

Σε διαφορετική περίπτωση, θα ασκείται άμεσα αυτεπάγγελτη πειθαρχική δίωξη, σύμφωνα με το άρθρο 152 του ν. 4194/2013 Κώδικας Δικηγόρων».

 

            «Θα ασκείται άμεσα … πειθαρχική δίωξη». Εδώ καγχάζομεν χιλιάκις.


            Και επειδή ο λόγος για Καμίνια, δεν άντεξα να μην αναδείξω 2 περιφανείς νίκες του Προέδρου της ομαδάρας μου:

           1] τη νίκη επί του ΠΑΟΚ με μια τριάρα και

           2] την παμψηφεί αθώωσή  του από την άδικη κατηγορία, ότι έστηνε αγώνες, με αποτέλεσμα να έχει διασυρθεί επί 6 χρόνια κατά παράβαση του τεκμηρίου αθωότητος. Όπως γινόταν και με το Noor 1.

          Κάτι σαν το VAR αυτή η Δικαιοσύνη ρε παιδάκι μου. Οι φίλαθλοι νοιώθουν ότι κάτι δεν πάει καλά, αλλά έρχεται η Δικαιοσύνη και βλέπει καρέ-καρέ τις φάσεις και αποφαίνεται ότι δεν είναι πέναλτυ.   Τιμή και δόξα βέβαια στα παιδιά τού Πειραιά που εξύμνησε ο Μάνος με τη Μελίνα.

 

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ        

        


          Κυρία Μερόπη, τα σέβη μου!!

Σώτος

1 σχόλιο: