Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Κρούσματα 26-1-2021 : Έπεσε η θετικότητα, αλλά όχι όσο θα θέλαμε

 Πολύ αυξημένος σε σχέση με τη χθεσινή ανακοίνωση, ο αριθμός των κρουσμάτων, αλλά όχι ανησυχητικά, αφού τα τεστ είναι τετραπλάσια από χθες. Το ανησυχητικό είναι ότι.... ο δείκτης θετικότητας, κινούνταν για αρκετές μέρες κάτω από το 2%, αλλά σήμερα, με επαρκή αριθμό τεστ, "τσίμπησε" λίγο και ξεπέρασε το ασφαλές 2%. 

Θα ανησυχούμε πολύ, αν ο δείκτης ξεπερνά το 3% με πάνω από 25.000 tests, γιατί τότε θα αυξάνεται ο αριθμός των διασωληνωμένων, που ευτυχώς πέφτει κάθε μέρα. Όχι με ικανοποιητικό ρυθμό, με πολύ αργό ρυθμό, αλλά πέφτει. 

Κάθε μέρα βγαίνουν 2-3 άτομα παραπάνω απ΄όσα μπαίνουν στις ΜΕΘ. Αν ανατραπεί αυτό το ισοζύγιο, θα έχουμε νέο κλείσιμο της αγοράς. Είναι τα "σκληρά νούμερα", που λένε οι αρμόδιοι.



1 σχόλιο:

  1. Oι μέγγελε του αντεοδά (αντεθνικού οργανισμού δημόσιας αρρώστειας) πότε άρχισαν να μετράνε ως «κρούσματα» και τους «θετικούς» από τα ράπιντ τεστ; Μόνο τους «θετικούς» στα μοριακά τεστ (pcr) δεν μετρούσαν αρχικά, μέχρι λίγο πριν/μετά τα Χριστούγεννα; Κομπογιαννίτικα, ήκιστα αξιόπιστα είναι αμφότερα, αλλά είναι ενδεικτικό του ότι κάνουν ό,τι θέλουν τα κοπρόσκυλα του κερατά που παριστάνουν τους ηθικούς επιστήμονες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή