Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

Η δόξα έμεινε στα λόγια και υποστήκαμε άλλη μια δεινή ήττα

 "Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι αν χρειαστεί, όλοι σας θα φανείτε αντάξιοι της ενδόξου ιστορίας του πολεμικού ναυτικού", έλεγε το κρυπτογραφημένο μήνυμα, λίγες ώρες πριν "ο αέρας πάρει τη σημαία από τα Ίμια" και "οι γενναίοι μας ήρωες Καραναθανάσης, Γιαλοψός, Βλαχάκος, πάθουν βέρτικο και πέσουν στη θάλασσα" και οι Τούρκοι μας απαγορέψουν για πάντα να τα ξαναεπισκεφθούμε. Λόγια, λόγια, λόγια....για ηρωικές εθνικές φαντασιώσεις, μιας αδύναμης φοβικής χώρας, που περιμένει από "μεγάλες δυνάμεις" να τη σώζουν συνεχώς. Γιατί με τόσα προβλήματα δεν έχουμε πολεμική βιομηχανία, που να παράγει κατά εκατομμύρια, τα πιο σύγχρονα όπλα στον κόσμο; Πρώτοι στον κόσμο έπρεπε να ΄μαστε στην παραγωγή οπλικών συστημάτων. Ούτε αρβύλες δεν κάνουμε, τις αγοράζουμε απ΄την Τουρκία! Γιατί άραγε; Γιατί η Σουηδία των 10 εκ. κατοίκων παράγει οπλικά συστήματα κι η Ελλάδα ούτε μαχαιροπήρουνα; 


12 σχόλια:

  1. Εδώ έστελναν επί χρόνια τα σήματα με λατινικό αλφάβητο οι γαλονάδες, πολεμική βιομηχανία θα είχαμε; Πάντως, όση υπεροπλία και να διαθέτεις, άμα η ηγεσία είναι ξένοι, π.χ. σημίτες, ή προδότες και τα στελέχη προκρίνουν το μέρος του όρκου που αφορά στην εκτέλεση εντολών προθύμως και άνευ αντιλογίας του μέρους που αφορά στην υπεράσπιση μέχρι τελευταίας ρανίδος, τέτοια θα είναι τα αποτελέσματα.

    Τα βατράχια που έφυγαν σαν λαγοί με την ουρά στα σκέλια, χωρίς να ρίξουν έστω μία τουφεκιά για την τιμή των όπλων με πλήγωσαν περισσότερο από τους παγκάκους, τους σημίτες και τους ροζενστάιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα βατράχια "δάσκαλε τα πλένουμε από ψηλά" έφυγαν γιατί διατάχθηκαν. Και τον όρκο τον έδωσαν στο Ιερό Ευαγγέλιο και στην Σημαία και όχι σε σένα και στους διάφορους τυχάρπαστους. Είναι τουλάχιστον γελοίο λοιπόν να κρίνονται από εσένα, την μαιανδρούλα και οποιονδήποτε άλλον που δεν ήταν σε υπηρεσία εκείνον τον καιρό.

      Διαγραφή
  2. Γιατί ο ελληνικός λαός είναι ένας άχρηστος τεμπέλης μαλάκας λαός που ψηφίζει μόνο λαμόγια, με σκοπό να τον διορίσουν στο δημόσιο και φυσικά αυτά τα λαμόγια, κλείνουν τις εθνικές βιομηχανίες, για να αγοράζουν έτοιμα απέξω και να παίρνουν μίζες.

    Όπως κάνουν τώρα τα λαμόγια οι γελοίοι ηγέτες της Ε.Ε., που αποκρύπτουν από τους πολίτες της ευρώπης τα ρωσικά, κινεζικά και ινδικά εμβόλια, επειδή μιζάρονται από τη Pfizer.

    Από κοντά και τα ΜΜΕ, που ωφελούνται απ΄αυτά τα αλισβερίσια, κοιμίζουν τον κόσμο ή ακόμη χειρότερα, τον φοβίζουν και έτσι το σύστημα συνεχίζει ακάθεκτο τις μίζες, σε μια βρώμικη συναλλαγή με τους καραγκιόζηδες πολίτες της Ελλάδας, που το μόνο που τους νοιάζει είναι να βολευτούν στο δημόσιο.

    Χέστηκαν και για την πατρίδα και για την εθνική αμυντική βιομηχανία οι περισσότεροι έλληνες. Να βολέψουν το τομάρι τους στο δημόσιο θέλουν όλοι. Μαζί τα σκατώσαμε λοιπόν αγαπητοί συμπατριώτες, που δεν σας νοιάζει τίποτε άλλο στη ζωή, παρά να "χωθείτε" στο δημόσιο και να κάαααθεστε. Αυτή δεν είναι η αλήθεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι αλλά έχουμε ΙΚΕΑ και αγοράζουμε Σκανδιναβίας (μαχαιροπίρουνα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βιβλίο Ιστορίας Γ' Γυμνασίου: Καμία αναφορά στους ήρωες των Ιμίων!
    «Δεν είναι δυνατόν να μην γνωρίζουν τα παιδιά τι έγινε, ποιοι σκοτώθηκαν»

    https://www.google.gr/amp/s/www.star.gr/eidiseis/ellada/488254/elleipseis-sto-biblio-istorias-3hs-gymnasioy-sxetika-me-ta-imia/amp

    Συγκεκριμένα στο βιβλίο «Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία», το οποίο πρωτοεκδόθηκε το 2007, στην Ενότητα 58 (σελ. 163) στο θέμα «Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ 1993-2000), γράφει :



    «Οι εκλογές τον Οκτώβριο 1993 έφεραν ξανά στην Κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ. Τον Ιανουάριο του 1996, όμως, ο Ανδρέας Παπανδρέου…..Την ίδια εποχή, με αφορμή τη διεκδίκηση από την Τουρκία της βραχονησίδας Ίμια, στα Δωδεκάνησα, ξέσπασε κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που αποκλιμακώθηκε με αμοιβαίες υποχωρήσεις (1996)».


    Πότε επιτέλους, η ‘ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ’ θα γράφεται όπως πραγματικά είναι και όχι όπως την θέλουν ορισμένοι;


    Στην ιερή μνήμη των τριών παλικαριών του Πολεμικού Ναυτικού
    Το βιβλίο της Γ´ Γυμνασίου, «Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία», το οποίο πρωτοεκδόθηκε το 2007, στην Ενότητα 58 (σελ. 163) στο θέμα «Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ 1993-2000), γράφει :

    «Οι εκλογές τον Οκτώβριο 1993 έφεραν ξανά στην Κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ. Τον Ιανουάριο του 1996, όμως, ο Ανδρέας Παπανδρέου…..Την ίδια εποχή, με αφορμή τη διεκδίκηση από την Τουρκία της βραχονησίδας Ίμια, στα Δωδεκάνησα, ξέσπασε κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που αποκλιμακώθηκε με αμοιβαίες υποχωρήσεις (1996) »

    Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες και δημοσιεύματα για τα γραφόμενα αυτά, όπου σε τρεις μόνο σειρές υπάρχουν τρία λάθη : Ηθικό, Ιστορικό και Γεωγραφικό, το βιβλίο αυτό εξακολουθεί να διδάσκεται.



    Πρώτο λάθος (Ηθικό)

    Δεν γίνεται καμία αναφορά στην ιερή μνήμη των τριών παλικαριών του Πολεμικού Ναυτικού, πλήρωμα του ελικοπτέρου ΠΝ 21 της Φρεγάτας «ΝΑΒΑΡΙΝΟ» – Χριστόδουλου ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ κυβερνήτη, Υποπλοιάρχου ΠΝ, Παναγιώτη ΒΛΑΧΑΚΟΥ συγκυβερνήτη, Υποπλοιάρχου ΠΝ, και Έκτορα ΓΙΑΛΟΨΟΥ χειριστή συσκευών, Αρχικελευστή ΠΝ – που θυσιάστηκαν στη θάλασσα των Ιμίων, την 31 Ιανουαρίου 1996, υπερασπιζόμενοι τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας.

    Δεύτερο λάθος (Ιστορικό)

    Δεν γίνεται καμία αναφορά στην Τουρκική πολεμική επιχείρηση κατάληψης των Ελληνικών νησίδων Ίμια, από 28 μέχρι 31 Ιανουαρίου 1996.

    Η Ελλάδα, μέσα από επίσημο βιβλίο, αποδέχεται, έστω και έμμεσα, ότι δεν έχει την πλήρη κυριαρχία των νησίδων Ίμια, αφού αποδέχεται ότι : διεκδικεί η Τουρκία, καθώς η λέξη διεκδικώ σημαίνει : «προσπαθώ να αποκτήσω κάτι που το επιδιώκουν και άλλοι». Η λέξη «διεκδίκηση» σημαίνει : (ι) «αγώνας για την απόκτηση κάποιου αγαθού που ανήκε σε κάποιον και του το καταπάτησαν» (βλέπε, Το Μεγάλο Λεξικό A. Γεωργοπαπαδάκου, Εκδόσεις Α. Μαλλιάρη σελ. 300) και (ιι) «υπεράσπιση, άμυνα» (βλέπε, Ετυμολογικό Λεξικό Γ. Μπαμπινιώτη σελ.368).

    και έγιναν «αμοιβαίες υποχωρήσεις» που σημαίνει ότι, και εμείς και οι Τούρκοι, περιορίσαμε τις αξιώσεις μας (εμείς σε τι ακριβώς περιορίσαμε τις αξιώσεις μας ;).



    Τρίτο λάθος (Γεωγραφικό)

    Δεν υπάρχει μια βραχονησίδα Ίμια, αλλά υπάρχουν δυο νησίδες Ίμια, τα ανατολικά Ίμια, με βάθη από 5 μέχρι 35 μέτρα και τα δυτικά Ίμια, με βάθη από 7 μέχρι 35 μέτρα.

    Σε αυτές (στον πληθυντικό) αναφερόταν και η από 29-12-1995 Τουρκική Ρηματική Διακοίνωση. Στους επίσημους ναυτικούς χάρτες της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού, χαρακτηρίζονται με τη συντομογραφία «Νες Ίμια», δηλαδή, νησίδες Ίμια. Είναι νησίδες που ανήκουν στην αλυσίδα νησιών, νησίδων και βραχονησίδων με την γενική ονομασία «Δωδεκάνησα», τα οποία με τη Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων (1947) προσαρτήθηκαν από τους Ιταλούς στην Ελλάδα. Έχουν συνολική έκταση 10 στρέμματα με βλάστηση. Μάλιστα, στα δυτικά Ίμια μέχρι και τον Απρίλιο του 2004, υπήρχε κτηνοτροφική δραστηριότητα.

    George

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Σουηδία πριν από 100 χρόνια ήταν το ίδιο φτωχή με την Ελλάδα. Τα γιατί είναι πολλά, τα ξέρουμε, τα κάναμε επανάληψη πριν από λίγα χρόνια, θέλουμε να εφαρμοστούν για τους άλλους και όχι για εμάς.
    Εμείς απλά να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στα ένστολα στελέχη των ΕΔ και των σωμάτων ασφαλείας, ειδικά στην μεγάλη πλειοψηφία που είναι σοβαροί επαγγελματίες και κάνουν εξαιρετικά την δουλειά τους και αν χρειαστεί θα κάνουν το κάτι παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είπε καμία κουβέντα ο πρωθυπουργός σήμερα για τους 3 ήρωες; είπε τίποτα για την σημερινή μαύρη επέτειο; άκουσε κανένας τίποτα; μήπως γιατί μας έβαλαν να διαπραγματευτουμε με τους μογγολους θα πρέπει να το ξεχάσουμε και αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μόνο η Χ.Α. τιμούσε την μνήμη των ηρώων των Ιμίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, σε είδαμε πολλάκις να τιμάς με ζέση τους άνδρες του Ελληνικού Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας!

      Διαγραφή