Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

Καταδικάστηκε επειδή δημοσίευσε στο facebook, "γάιδαρο, που πάρκαρε σε θέση ΑΜΕΑ"

Προσοχή! Δεν πρέπει να ταυτοποιείται ο ιδιοκτήτης του οχήματος, οι πινακίδες πρέπει να θολώνονται, αλλιώς η ποινή είναι βαριά!

Αποζημίωση ύψους 15.000 ευρώ επιδικάστηκε στον οδηγό οχήματος, ο οποίος.... είχε καταθέσει αγωγή εναντίον γυναίκας που ανάρτησε φωτογραφία του σταθμευμένου οχήματός του στο Facebook ενώ, όπως κατήγγειλε η ίδια, είχε παρκάρει σε θέση για ΑμεΑ. 

 Ο οδηγός αξίωνε αποζημίωση ύψους 70.000 ευρώ από τη γυναίκα για παραβίαση προσωπικών δεδομένων καθώς τον φωτογράφισε και δημοσίευσε την εικόνα στο Facebook. Το περιστατικό σημειώθηκε τον Ιανουάριο του 2020, με την γυναίκα να γράφει στα social media πως έκανε σύσταση στον οδηγό να μετακινήσει το όχημά του καθώς είχε παρκάρει σε θέση στάθμευσης για ΑμεΑ. 

 Κατά την ίδια, εκείνος διαφώνησε και η γυναίκα τον έβγαλε φωτογραφία την οποία ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook. Όπως έκανε γνωστό το δικηγορικό γραφείο που είχε αναλάβει την υπόθεση από την πλευρά του οδηγού, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών «επεσήμανε ότι η προβολή της φωτογραφίας δεν ήταν αναγκαία για την επίτευξη των σκοπών της καταγγελίας», διέταξε δε τη διαγραφή της φωτογραφίας, την ανάρτηση της απόφασης στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης και καταβολή χρηματικής ικανοποίησης, ύψους 15.000 ευρώ για παραβίαση του ΓΚΠΔ και του Ν. 4624/2019». 

 «Επί αγωγής, που κατέθεσε το Δικηγορικό μας Γραφείο, κατά την εκδίκαση της οποίας παραστάθηκε ο Σταμάτης Τερεζάκης, εκπροσωπώντας τον θιγόμενο, με το σκεπτικό, ότι οι αιτιάσεις αυτές πρέπει να κρίνονται από τον φυσικό δικαστή και όχι την κοινή γνώμη, με παραβίαση μάλιστα του δικαιώματος του πληροφοριακού αυτοκαθορισμού, εκδόθηκε η υπ' αριθμόν 3485/2020 απόφαση Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που επεσήμανε ότι η προβολή της φωτογραφίας δεν ήταν αναγκαία για την επίτευξη των σκοπών της καταγγελίας», σημειώνουν οι συνήγοροι του οδηγού. 

 Πηγή: www.lifo.gr

16 σχόλια:

  1. Το αμάξι δεν είναι ένα οποιοδήποτε αμάξι.
    Είναι ντζιίπ και βεμβέ.
    Δικαιωματικά παρκάρει όπου γουστάρει,
    σύμφωνα με το μυαλό του τσοπάνη οδηγού.
    Καλά της κάνανε και της ρίξανε τη 15άρα στο κεφάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aλλη μιά απόφαση που επιβεβαιώνει πανηγυρικά ότι ο νόμος περί προσωπικών δεδομένων προστατεύει τούς πράνομους και ενθαρρύνει τήν παρανομία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ορθότατη είναι η ποινή. Ο κάθε φίτσουλας, που νομίζει ότι έχει δίκιο κάνει "ρεπορτάζ" και διασύρει ανθρώπους στο facebook, χωρίς το στοιχειώδες και ιερό δικαίωμα της απολογίας. Ξέρεις καλή μου, γιατί πάρκαρε εκεί ο άνθρωπος; Τον ρώτησες; Μπορεί να έχει άδεια, να έχει παιδί ανάπηρο, που το κουβάλησε , μπορεί να έχασε τις αισθήσεις του και να πάρκαρε επειγόντως κάπου άστοχα ...μπορεί ... μπορεί ... Γι αυτό υπάρχουν οι αρχές και τα δικαστήρια. Δεν μπορεί η απάντηση σε κάποια υποτιθέμενη ίσως παρανομία, να είναι τόσο ασσύμετρη, τόσο πολλαπλασιαστική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν η φωτό είναι απο την συγκεκριμένη περίπτωση ,ο ιδιοκτήτης ειναι απλά ζώον .
      Ακόμη και αν συντρέχουν όλα αυτά που λέτε ,η κατάληψη 2 θέσεων δείχνει ότι ανήκει στην κατηγορία των γαιδάρων

      Peet14

      Διαγραφή
    2. η φώτο είναι έξω από σούπερ μάρκετ άρα δεν μπορεί τίποτα από αυτά που λες, ο τύπος είναι απλά γαϊδούρι,
      αυτό όμως δεν δικαιολογεί τις βλακείες στο φέισμπουκ και άλλες χαζομάρες, προστασία προσωπικών δεδομένων πρέπει να υπάρχει έστω και στοιχειώδης

      Διαγραφή
    3. Peet14 το αν είναι γαϊδούρι, παραβάτης ή υπήρξε δικαιολογία, το κρίνει η τροχαία και το δικαστήριο, όχι ο κάθε δικαστής του facebook

      Διαγραφή
  4. Έτσι μπράβο! Τα ρουφιανιλίκια και τα χαφιεδιλίκια πρέπει να πατάσσονται.

    Υ/Γ: Από Δευτέρα ανοίγουν, λένε, μετά 3 μήνες που είναι κλειστά, και τα Γυμνάσια - Λύκεια. Ήδη κάτι λέρες «εκπαιδευτικοί» ετοιμάζονται να καταγγείλουν οδηγούς λεωφορείων ΚΤΕΛ και αστικών για υπέρβαση του 65% πληρότητος. Η ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ πανδημία του κολοκυθοϊού έδωσε πατήματα στο κάθε βλαμμένο, σκουπιδοκέφαλο, κοπρανόψυχο τσογλάνι να βλάπτει τους συνανθρώπους του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στο ιντιγιδια που έχουν αναρτήσει διευθύνσεις και ονόματα στοχοποιώντας πατριώτες είναι απλά μια μέρα της εβδομάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά να πάθει. Η κάθε κυρατσα με φεησμπουκ το παίζει ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μήπως το έχουμε παραχέσει με τα προσωπικά δεδομένα του κάθε κάφρου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν το εχουμε απλώς παραχέσει ,το ξεσκίσαμε Σωτο .
      Αν ο δικαστής ήθελε να δημιουργήσει αίσθημα δικαίου θα μπορούσε να επιλέξει μια πολύ μικρή ποινή στην κυρία π.χ 100 ευρώ και να ζητήσει αφαιρέσει πινακίδων και διπλώματος του κάφρου .

      Peet 14

      Διαγραφή
  8. Ας δούμε λίγο το θέμα αντικειμενικά: Κάποιος έβγαλε μια φωτογραφία και μάλιστα τη δημοσίευσε χωρίς να λάβει την συγκατάθεση του εν λόγω ατόμου. Πρόκειται λοιπόν για παράβαση και τιμωρείται με πρόστιμο. Ο οδηγός μπορεί να είναι γαιδούρι αλλά και αυτός που έβγαλε τη φωτο μπορούσε να φωνάξει την τροχαία για να τιμωρηθεί επιτοπου. Έτσι ούτε ο οδηγός τιμωρήθηκε αλλά και γύρισε μπούμερανγκ στον φωτογράφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς ή ευτυχως, αυτή είναι η μία και μόνη αντικειμενική αλήθεια, αλλά δεν είναι αρεστή στις απαίδευτες μάζες, στις οποίες αρέσει το "κράξιμο", το "ξέσκισμα" κ.λ.π. Ευτυχώς υπάρχει δικαιοσύνη και θα μαζευτεί κάθε αυτόκλητος ρεπόρτερ, που αντί να καλέσει τις νόμιμες αρχές, την τροχαία δηλαδή, προτιμά να βγάλει μια φωτογραφία, να την ανεβάσει στο facebook για να πάρει τα Likes. Ορθότατη η απόφαση της δικαιοσύνης.

      Διαγραφή
    2. Προ πάντων η νομιμότητα. Καλείς την Αστυνομία, κόβει κλήση και πάει ο τζιπούρας στον Λάκη που θα μιλήσει στον Μάκη που θα τηλεφωνήσει στον Τάκη που θα σβήσει την κλήση. Μόνον το κράξιμο είναι αποτελεσματικό.
      Σωτήριος Καλαμίτσης = μέλος της απαίδευτης μάζας.

      Διαγραφή
  9. Μετά απο κάποιες τέτοιες αποφάσεις κάποιοι αναρωτιούνται για την δράση του Ρουβίκωνα .
    Δυστυχώς όταν η δικαιοσύνη και η Πολιτεία -με τα όργανα της - δεν ικανοποιεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα ,τότε θα βρίσκονται οργανώσεις σαν τον Ρουβίκωνα .
    Σε δεκάδες μέσα της λεγόμενης κοινωνικής δικτύωσης "τρέχει" αυτή η είδηση και "αυτοδιαφημίζονται" οι δικηγόροι του κατόχου του Ι.Χ .
    Η Πολιτεία είναι απούσα σε χιλιάδες περιπτώσεων και οι πολίτες δεν έχουν ούτε τα χρήματα ,ούτε την διάθεση να τρέχουν σε δικαστήρια ,οπότε αποτελεί εύλογη λύση ο Ρουβίκωνας .

    Peet14

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ είσαι που κατεδίκαζες τα γιουχαΐσματα στο πιθηκοειδές μπουτάρι; Χρ, φτού σου!

      Διαγραφή