Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Μιράντα Ξαφά: "Οι ομαδικές απολύσεις είναι απαραίτητες"

«Η Ελλάδα θα έχει 30 μέρες να πληρώσει τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της και αν όχι, θα έχει περιέλθει σε καθεστώς χρεοκοπίας» είπε στον Alpha 989 η Μιράντα Ξαφά και πρόσθεσε....
«συνέχεια μας λέει η κυβέρνηση από τον Φεβρουάριο ότι τελειώνει το ρευστό αλλά κάθε τόσο βρίσκουν χρήματα από δεξιά και αριστερά. Κάποτε όμως πρέπει να επιστραφούν και αυτά γιατί και οι φορείς από τους οποίους τα άντλησαν, έχουν και αυτοί υποχρεώσεις».

Υποστήριξε ότι «οι ομαδικές απολύσεις είναι απαραίτητες για να προσελκύσει η Ελλάδα ξένες επενδύσεις. Μία ξένη εταιρεία θέλει να ξέρει ότι σε μια πτώση της ζήτησης θα μπορεί να απολύσει» και εκτίμησε ότι «δεν είναι θέμα να κατέβουν οι μισθοί».

Η κ. Ξαφά είπε επίσης πως η έρευνα του ΔΝΤ για την αποτυχία του μνημονίου δεν αφορά μόνο στην Ελλάδα και επεσήμανε ότι «οι δανειστές ευθύνονται για τη χάραξη του προγράμματος και οι κυβερνήσεις για την εφαρμογή του».


Τόνισε ότι «παραμένει στον πάτο της ευρωζώνης η Ελλάδα όσον αφορά στην ανταγωνιστικότητα» και πρόσθεσε ότι «στην Ιρλανδία οι τράπεζες δημιούργησαν την κρίση ενώ στην Ελλάδα το δημόσιο».

Τέλος, αναφερόμενη στο χρέος είπε πως «υπάρχει η κριτική ότι το κούρεμα του χρέους θα έπρεπε να έχει γίνει νωρίτερα, εκεί πίεζαν αφόρητα οι ευρωπαίοι να μην υπάρξει ανταλλαγή χρέους μέσα στην ευρωζώνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου