Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Τι λέει η αστυνομία για την εγκληματικότητα στο Α.Π.Θ.

Ο ταξίαρχος Θόδωρος Τυριακίδης έφυγε από την τροχαία και ανέλαβε Αναπληρωτής Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, κάτω από τον Υ/γο Βασίλη Μωυσίδη. Με αυτή του την ιδιότητα μίλησε...
στον Alpha 96,5 για την παραβατικότητα στο χώρο του Πανεπιστημίου.

Με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια κατά τη διάρκεια των φοιτητικών εκλογών στο ΑΠΘ, ο κ. Τυριακίδης ανέφερε πως η επικοινωνία της αστυνομίας με τις πρυτανικές αρχές γίνεται σχεδόν σε καθημερινή βάση, καθώς είναι πολύ συχνά τα φαινόμενα παραβατικών συμπεριφορών εντός του πανεπιστημίου, όπως για παράδειγμα, διαρρήξεις αυτοκινήτων, αρπαγή τσαντών και λοιπών κλοπών και μικροκλοπών.

Μιλώντας για την εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών εντός του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος, ο Ταξίαρχος αναφέρθηκε στα επίσημα στοιχεία της Γ.Α.Δ.Θ., σύμφωνα με τα οποία, το πρώτο τετράμηνο του 2015 είχαμε 32 περιπτώσεις διακίνησης και 36 συλλήψεις ατόμων, που οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, ενώ κατασχέθηκαν 205,25 γρ. κάνναβης και 3,20 γρ. κάνναβης σε μορφή πλακιδίων σοκολάτας, καθώς και 52 δισκία.

Σε επίπεδο πρόληψης, ο κ. Τυριακίδης δήλωσε πως υπάρχουν σε καθημερινή βάση εξορμήσεις εντός του πανεπιστημιακού χώρου, τόσο από την Υποδιεύθυνση Ναρκωτικών, όσο και από την Ομάδα Πρόληψης. «Υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι με πολιτική περιβολή σε διάφορα σημεία του πανεπιστημίου και όποτε διαπιστώνεται πως γίνεται κάποια παράνομη πράξη ή διακίνηση, επιλαμβάνονται άμεσα», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, όσον αφορά τις ελλείψεις στην Ελληνική Αστυνομία στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, ο Ταξίαρχος δήλωσε πως ναι μεν υπάρχουν, καθώς μετά το 2009 έφυγαν από την υπηρεσία αρκετοί αστυνομικοί, οι οποίοι δεν αντικαταστάθηκαν, «ωστόσο εμείς προσπαθούμε με τις υπάρχουσες δυνάμεις να επιληφθούμε σε ό,τι μας ζητηθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου