Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

"Αν συνεχιζόταν η πολιτική του Καραμανλή, δεν θα είχαμε μνημόνια"

« Αν συνεχιζόταν η πολιτική του Καραμανλή το 2009 και λαμβάνονταν τα απαραίτητα περιοριστικά μέτρα θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει τα μνημόνια »


Με την κατάθεση του προέδρου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) κ. Βασίλη Κορκίδη, συνεχίστηκαν και σήμερα οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά τις συνθήκες υπαγωγής της Χώρας στα μνημόνια.

"Αν συνεχιζόταν η πολιτική του Καραμανλή το 2009 και λαμβάνονταν τα απαραίτητα περιοριστικά μέτρα θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει τα μνημόνια;"  Ήταν η ερώτηση που δέχθηκε ο κ. Βασίλειος Κορκίδης, από τον Βουλευτή Σάββα Αναστασιάδη κατά την εξέτασή του ως μάρτυρας στην επιτροπή για τα μνημόνια.
Η απάντησή του δικαίωσε τον Βουλευτή, καθώς ο κ. Κορκίδης είπε μεταξύ άλλων: « …τον Οκτώβρη του 2009 στη Θεσσαλονίκη όταν ο Καραμανλής είπε ότι βρισκόμαστε σε δύσκολες εξελίξεις και πρέπει να πάρουμε μέτρα, δεν τον πιστέψαμε. Οι περισσότεροι πίστεψαν στο «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ».

Στη συνέχεια για το ίδιο θέμα ο κ. Κορκίδης συμπλήρωσε, ότι θα είχαμε αποφύγει τα μνημόνια αν συνέχιζε η Κυβέρνηση Καραμανλή, ότι τα πράγματα θα ήταν καλύτερα και πιο ανώδυνα.
Στα τέλη του 2014, η οικονομία σταθεροποιήθηκε και είχε ρυθμούς ανάπτυξης. Πιστεύετε ότι όλα θα ήταν καλύτερα αν δεν είχαμε πάει σε εκλογές; Ήταν μία από τις επόμενες ερωτήσεις που έκανε ο κ. Αναστασιάδης προς τον Πρόεδρο της ΕΣΕΕ, ο οποίος τόνισε:
«κάθε άνθρωπος της αγοράς είναι υπέρ της τετραετίας και δεν θα έπρεπε να γίνουν εκλογές».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου