Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Συντροφική απεργία στην ΠΥΡ.ΚΑΛ.

Πείτε τα σύντροφοι:


ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΑΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ & ΑΠΟΘΗΚΩΝ ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΩΝ


            Η Συνέλευση των εργαζομένων που πραγματοποιήθηκε σήμερα   29.05.2015  και ώρα 08.00 π.μ. εξέδωσε ομόφωνα  το παρακάτω ψήφισμα:

            Τα  Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα Ελευσίνας δημιουργήθηκαν στις αρχές του 1900, (πρώην ΠΥΡ-ΚΑΛ.),  με μοναδικό αντικείμενο τη γόμωση και παραγωγή πυρομαχικών όλων των διαμετρημάτων, σύμφωνα με τις ανάγκες της εγχώριας και διεθνούς αγοράς.
 Οι παραγωγικές δυνατότητες του εργοστασίου ακόμα και μετά από τόσα χρόνια παραμένουν ζωντανές και σε ετοιμότητα παρά τη σκόπιμη εγκατάλειψή του  από τις τελευταίες διοικήσεις.
Στην εγκατάλειψη αυτή συνέβαλε και η συμφωνία της προηγούμενης κυβέρνησης με την τρόικα -όπως μας είχε ενημερώσει η τότε διοίκηση - για κλείσιμο των εργοστασίων Ελευσίνας και Μάνδρας.   

            Με πρόσχημα αυτή την απόφαση μεταφέρθηκε η γραμμή παραγωγής του πυρομαχικού 40L60 από την Ελευσίνα που υπήρχε εμπειρία τουλάχιστον 50 ετών, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο συγκρότημα του Λαυρίου. Η συγκεκριμένη γραμμή παραγωγής στην Ελευσίνα είχε πολύ μεγάλες δυνατότητες παραγωγής διέθετε ταυτόχρονα και την ανάλογη πιστοποίηση του πυρομαχικού.

             Δυστυχώς με πρόχειρες και βεβιασμένες αποφάσεις  -παρά την αντίθετη γνώμη του τότε Γενικού Διευθυντή παραγωγής-  η γραμμή μεταφέρθηκε και στήθηκε στο Λαύριο σε μη κατάλληλα κτήρια και με αμφιλεγόμενη δυναμικότητα παραγωγής.  

            Οι εργαζόμενοι της Ελευσίνας ήταν αυτοί που μεταφερόταν καθημερινά για τέσσερις μήνες  από την Δυτική Αττική στην Ανατολική (Λαύριο) για να στήσουν τη γραμμή παραγωγής και για να παράγουν την  οδηγό μερίδα.

            Αν κανείς ασχοληθεί με τη διαδικασία, της νέας εγκατάστασης, της μεταφοράς και της πιστοποίησης, θα διαπιστώσει ότι δαπανήθηκαν μεγάλα ποσά σε μία πολύ δύσκολη οικονομική περίοδο  για την εταιρεία  (και πρέπει να ελεγχθεί), αλλά ταυτόχρονα γεννά και μεγάλες αμφιβολίες όσον αφορά την  δυναμικότητα παραγωγής ενός  πυρομαχικού που παρουσιάστηκε ως η ελπίδα και η σωτηρία της εταιρείας.

            Τονίζουμε ότι πριν ακόμη ξεκινήσει η διαδικασία μεταφοράς είχαμε επισημάνει στην τότε διοίκηση της εταιρείας όλους τους κινδύνους ενός τέτοιου εγχειρήματος. Παρόλα αυτά  η απόφαση της μεταφοράς της γραμμής παραγωγής ήταν οριστική με την προσθήκη ότι εάν χρειαστεί θα στηθεί δεύτερη γραμμή παραγωγής στην Ελευσίνα.

          
            Ταυτόχρονα υπήρξε η δέσμευση των δύο μερών ότι οι εργαζόμενοι της Ελευσίνας, μετά το στήσιμο της γραμμής παραγωγής και την παραγωγή της οδηγού μερίδας, θα αποδεσμευόμασταν από την υποχρέωση  να μετακινούμαστε στο Λαύριο.


            Σήμερα η νέα διοίκηση απευθύνεται και πάλι στους ελάχιστους εναπομείναντες εργάτες του εργοστασίου Ελευσίνας (ακριβής αριθμός έξι άτομα!)  να συνεχίσουμε να μετακινούμαστε επ΄ αόριστον στις εγκαταστάσεις του Λαυρίου για την παραγωγή του 40L60 και όχι μόνο.
          
            Άραγε ποιοι  εισηγούνται στη διοίκηση αποφάσεις που παραβιάζουν την υπάρχουσα δέσμευση εταιρείας – εργαζομένων, ποιοί θέτουν σε αμφισβήτηση την εμπιστοσύνη στις σχέσεις των δύο μερών και ποιοί μειώνουν την αξιοπιστία της νέας διοίκησης, καταλαβαίνουν  την ψυχολογική κατάσταση των εργαζομένων σε μία άκρως επικίνδυνη εργασία όπως είναι τα πυρομαχικά τι κινδύνους κρύβει;;;;

            Οι εργαζόμενοι αρνούμαστε να δεχθούμε  ότι θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε ένα τίμημα της μνημονιακής πολιτικής εις βάρος των συμφερόντων συνολικά της εταιρείας.

             Η «τιμωρία» που μας επέβαλε η προηγούμενη διοίκηση που στόχευε στο κλείσιμο του εργοστασίου και που δεν πρέπει να συνεχιστεί  από την νέα κυβέρνηση που ψηφίστηκε με εντολή να ανατρέψει τα κακώς κείμενα.  

             Δεν θα ανεχθούμε απόψεις κανενός  που ανακοινώνονται χωρίς στοιχειοθέτηση χωρίς μελέτες χωρίς συζήτηση ανακοινώσεις προαποφασισμένες από όλους αυτούς που επικαλούνταν τις δεσμεύσεις έναντι της  τρόικας  για κλείσιμο εργοστασίων.
            
             Η νέα διοίκηση καλείται να μην βγάζει αυθαίρετα συμπεράσματα που έχουν υπαγορευτεί από μηχανισμούς της προηγούμενης διοίκησης και που εξυπηρετούσαν επιβαλλόμενα σχέδια συρρίκνωσης της εταιρείας εις βάρος της Εθνικής Άμυνας της Χώρας.

             Η νέα διοίκηση θα πρέπει να  ενημερωθεί σωστά για  τις πραγματικές δυνατότητες του Συγκροτήματος του Εργοστασίου Ελευσίνας στην παραγωγή δεκάδων πυρομαχικών, στις υπάρχουσες γραμμές παραγωγής ή ακόμα και της δυνατότητας στροφής και σε άλλες δραστηριότητες (π.χ. καταστροφή πυρομαχικών). 

Η  ΑΠΕΡΓΙΑ  ΕΙΝΑΙ  Ο  ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ  ΔΡΟΜΟΣ

             Αποφασίζουμε από την Τρίτη   02.06.2015 έως Παρασκευή 05.06.15  καθημερινές τρίωρες στάσεις εργασίας από της 07:00 π.μ. έως της 10:00 π.μ.  και εξουσιοδοτούμε το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου για παραπέρα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, αν δεν υπάρξει ουσιαστικός διάλογος για το σύνολο των προβλημάτων του εργοστασίου.
            Αποφασίζουμε επίσης να περιφρουρήσουμε τον  εξοπλισμό του εργοστασίου.




ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ:


-Για  να αφυπνιστεί η νέα διοίκηση  και η νέα κυβέρνηση!

-Για να υπερασπίσουμε τη δέσμευση της νέας κυβέρνησης, ότι δεν κλείνει εργοστάσια.
-Για να προστατεύσουμε την νέα διοίκηση από  αυθαίρετες σκέψεις  πρίν αυτές  γίνουν πράξεις. Δηλώσεις  που αφήνουν να εννοηθεί κλείσιμο του εργοστασίου επικαλούμενοι δήθεν ανύπαρκτα θέματα ασφάλειας 

-Ενάντια στη μεταφορά των εργαζομένων της Ελευσίνας στο Λαύριο.

-Για να γίνουν άμεσες ενέργειες έκδοσης πιστοποιητικού βιομηχανικής ασφάλειας του εργοστασίου που  έχει λήξει και δεν έχει ανανεωθεί με στόχο το κλείσιμο του εργοστασίου Ελευσίνας.

-Για να γίνουν άμεσα προσλήψεις εργατοτεχνικού προσωπικού στην εταιρεία  αφού  η προηγούμενη διοίκηση εφαρμόζοντας πρόγραμμα εθελούσιων αποχωρήσεων άφησε να φύγει εργατοτεχνικό προσωπικό δημιουργώντας τεράστια κενά  στην παραγωγή.

-Για να μη βρουν έδαφος και στη νέα κυβέρνηση τα συμφέροντα που ορέγονται τα οικόπεδα και καταστρώνουν σχέδια εκμετάλλευσης των εγκαταστάσεων του εργοστασίου της Ελευσίνας.

-Για να αναλάβουν, η νέα ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας  και η νέα διοίκηση της εταιρείας τις ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ τους και να επανα-κινήσουν  την Εταιρεία, όπως έχει  δηλώσει άλλωστε η ηγεσία του Υπουργειου Εθνικης Άμυνας. Θυμίζουμε και την τελευταία δήλωση του   Αναπληρωτή Υπουργού Άμυνας  κ. Ήσυχου,  << επανεξετάζουμαι το πραγματικό  έργο της εταιρείας,  τερματίζουμε τις  αποφάσεις   που ελήφθησαν από την τρόικα !!!  >>

-Γιατί η Εθνική Άμυνα της Χώρας μας έχει απόλυτη ανάγκη τις γραμμές παραγωγής του εργοστασίου της Ελευσίνας.

ΓΙΑΤΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ  ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΜΕΛΕΤΗ.




                            ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

 ΕΑΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ & ΑΠΟΘΗΚΩΝ ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου