Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Ωραιόκαστρο : Πρόβλημα με τις επανεγγραφές παιδιών στους παιδικούς σταθμούς

Για την απόφαση του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Ωραιοκάστρου να καταργήσει τις επανεγγραφές των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς του Ωραιοκάστρου μίλησε ..
στον Alpha 96,5 η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδικών Σταθμών Δημοτικής Κοινότητας Ωραιοκάστρου, Βαρβάρα Καρπάτση.

Πρακτικά, με την απόφαση αυτή, περίπου 350 παιδιά δε θα γνωρίζουν έγκαιρα εάν την επόμενη χρονιά θα δικαιούνται να πάνε στον δημοτικό παιδικό σταθμό, εξήγησε η κα. Καρπάτση, τονίζοντας πως «αυτό φέρνει μια αστάθεια σε πολλές οικογένειες, γιατί δεν ξέρουν πού θα βρίσκεται το παιδί τους τη νέα σχολική χρονιά».

Σύμφωνα με τη Β. Καρπάτση, «η θέση του Συλλόγου είναι ότι θα μπορούσε να γίνει οποιαδήποτε αλλαγή, απλά με έναν προγραμματισμό σε βάθος τουλάχιστον ενός έτους, έτσι ώστε να προλάβουν οι γονείς να προετοιμαστούν για τη νέα κατάσταση και να προετοιμαστούν και τα παιδιά για το τι μέλλει γενέσθαι».

«Η επανεξέταση των κριτηρίων μπορεί να είναι και δίκαιη, ωστόσο έχουμε αντίρρηση ως προς το πόσο βίαια συμβαίνει όλο αυτό και ως προς το κόστος που θα έχει όλο αυτό στις οικογένειες και στα παιδιά. Εμάς κύριο μέλημά μας είναι η ψυχολογία των παιδιών μας», είπε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδικών Σταθμών Δημοτικής Κοινότητας Ωραιοκάστρου, η οποία σημείωσε πως δεν έχουν όλες οι άνεργες μητέρες τη δυνατότητα να στείλουν τα παιδιά τους σε άλλο περιβάλλον από τη νέα σχολική χρονιά.

«Εάν όλη η αυτή η αλλαγή είχε γίνει με κάποιο προγραμματισμό σε βάθος χρόνου, ώστε να προετοιμαστούν οι γονείς και οικονομικά, ώστε να ξέρουν τι τους περιμένει την επόμενη χρονιά, τότε θα το αντιμετωπίζαμε κι εμείς διαφορετικά», ανέφερε η κα. Καρπάτση, η οποία τόνισε πως επισήμως –ως Σύλλογος Γονέων- δεν έχουν ενημερωθεί από τον Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω. «Δεν υπήρξε πρόθεση συνεννόησης, δεν καλεστήκαμε ουδέποτε να εκφράσουμε τις σκέψεις και τις ανησυχίες μας. Μας γνωστοποιήθηκε εφόσον είχε ήδη παρθεί η απόφαση», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου