Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Όνειρα θερινής νυκτός από το antinews και τον Σαμαρά

"Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση" -γράφει το Σαμαρικό antinews, που λέγεται ότι εκφράζει τον περίγυρο Σαμαρά-  "δεν θα χάσουν τη μάχη στη Βουλή, στο πεζοδρόμιο θα την χάσουν, εκεί απ’ όπου ξεκίνησαν για να γίνουν εξουσία. Μόνο που η λαϊκή οργή για το ψέμα της Αριστεράς θα είναι πολλαπλάσια."
Και συνεχίζει το άρθρο:

Ας κάνουμε μια υπόθεση εργασίας. Ο Τσίπρας το παίρνει απόφαση και υπογράφει τη συμφωνία η οποία έχει ορισμένα επώδυνα μέτρα αλλά όχι όλα καθώς μερικά τα «σπρώχνει» προς το φθινόπωρο. Για παράδειγμα πώς να λυθεί το Ασφαλιστικό σύστημα σε λίγους μήνες όταν αυτό δεν λύθηκε από την εποχή του Σπράου και του Γιαννίτση, δηλαδή πριν από καμιά 20αριά χρόνια;
Ή πάλι πώς να λυθεί το πρόβλημα των δημοσίων δαπανών που αυξάνεται αντί να μειώνεται λόγω επαναπροσλήψεων αλλά και χιλιάδων νέων συνταξιούχων;
Εν πάση περιπτώσει υποθέτουμε ότι η συμφωνία έρχεται στη Βουλή και ψηφίζεται. Έχει η κυβερνητική πλειοψηφία κάποιες απώλειες, αλλά δεν έχει χάσει τη δεδηλωμένη και συνεχίζει το θεάρεστο έργο της με όσα λεφτά της επιτρέπουν να πάρει οι δανειστές. Να θυμίσουμε ότι τα 7,2 δις ευρώ που ικετεύει να πάρει τώρα ο Τσίπρας είναι αυτά που είχε αρνηθεί ο Βαρουφάκης λέγοντας ότι οι Έλληνες θέλουν αξιοπρέπεια κι όχι λεφτά.
Ακόμη λοιπόν και με μια προσωρινή συμφωνία σώζεται η χώρα; Ακόμη κι αν τρέξει το πακέτο Γιούνκερ ή μπούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης του Ντράγκι η Ελλάδα θα γυρίσει σελίδα; Και με ποιους, με τους χειρότερους κρατιστές που γνώρισε ποτέ ο τόπος θα έρθει η ανάπτυξη και θα γίνουν επενδύσεις; Ή μήπως σκέφτονται στον ΣΥΡΙΖΑ να διορίζουν όσο περισσότερους μπορούν για να μειώνουν την ανεργία;
Η κυβέρνηση της Αριστεράς πρέπει, αν θέλει να σώσει τη χώρα τους επόμενους μήνες, να καταπατήσει τις βασικές της ιδεοληψίες. Διότι ανάπτυξη χωρίς ιδιώτες και χωρίς το κεφάλαιο που θα έρθει δεν υπάρχει. Οι πληροφορίες μας λένε ότι ο Τσίπρας κάνει τεμενάδες σε ξένους επενδυτές ακόμη κι αν στις ομιλίες του εμφανίζεται σκληρός. Στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον βασικό μέτοχο της Eurobank, τον επικεφαλής του fund Fairfax, Πρεμ Γουάτσα, τον διαβεβαίωσε ότι θα κλείσει η συμφωνία και δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην οικονομία.
Επομένως, να θεωρήσουμε ότι με το έναν ή τον άλλο τρόπο θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Είναι όμως αυτό η αρχή ενός νέου ξεκινήματος ή μήπως είναι η αρχή του τέλους για τον Τσίπρα; Διότι με μια συμφωνία μπορεί να εμφανιστεί… μέγας νικητής και ευεργέτης αλλά η Ελλάδα δεν είναι μόνο μια υπογραφή σε ένα συμβόλαιο.
Για παράδειγμα ποιος είναι ο σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ για έναν νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας; Πώς θα μειώσει τις δαπάνες στο Δημόσιο; Πώς θα λύσει το ασφαλιστικό και τι θα κάνει άραγε χωρίς ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς αφού η οικονομία δεν μπορεί να αλλάξει από τον ένα μήνα στον άλλο;
Το κυριότερο είναι πώς ο Τσίπρας θα αντέξει τη λαϊκή οργή όταν θα αρχίσει να βγαίνει από το φθινόπωρο; Ο ΕΝΦΙΑ θα αρχίσει να πληρώνεται, ο φόρος εισοδήματος επίσης, η ανεργία δεν θα μειώνεται, το εισόδημα δεν θα αυξάνεται, οι προσδοκίες και οι ελπίδες θα έχουν διαψευστεί.
Ακόμη δηλαδή κι αν αντέξει ο ΣΥΡΙΖΑ το κρας τεστ μιας επώδυνης συμφωνίας μέσα στη Βουλή ή την Κουμουνδούρου, δεν θα αντέξει στη μάχη του πεζοδρομίου. Κι αν νομίζει ότι ελέγχει τους κοινωνικούς αγώνες είναι γελασμένος. Ο νοικοκύρης, ο συνταξιούχος, ο μισθωτός που θα κληθεί να πληρώσει το λογαριασμό, ακόμη κι αν ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ τώρα θα κινηθούν εναντίον του και τίποτε δεν θα τους σταματήσει. Και αυτοί δεν είναι μπαχαλάκηδες του μπάφου και της τζάμπα μαγκιάς. Είναι οι ίδιοι που βλέπουν ότι τίποτε δεν αλλάζει και τίποτε δε μένει όπως παλιά. Που θέλουν μια καλύτερη Ελλάδα με αξιοκρατία, σεβασμό, νοικοκύρεμα. Και που καταλαβαίνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τους πούλησε φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν και η κυβέρνηση δεν θα χάσουν τη μάχη στη Βουλή, στο πεζοδρόμιο θα την χάσουν, εκεί απ’ όπου ξεκίνησαν για να γίνουν εξουσία. Μόνο που η λαϊκή οργή για το ψέμα της Αριστεράς θα είναι πολλαπλάσια. Αλίμονό τους. Από εδώ και πέρα κανένα κόμμα που δεν καταθέτει σχέδιο για το μέλλον της χώρας δεν θα έχει κι αυτό… μέλλον. Τώρα είναι η ώρα του ΣΥΡΙΖΑ να πληρώσει τα επίχειρα της προδοσίας του στον ελληνικό λαό.


.........
το σχόλιό μας προς το antinews είναι απλό: στα αλήθεια πιστεύεις ρε φίλε ότι θα κατέβει στο πεζοδρόμιο έστω ΕΝΑΣ νεοδημοκράτης ή πρώην νεοδημοκράτης που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ ; Kαι να κατέβει ...τον Σαμαρά θα βρίζει !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου