Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Ωραίο τα ταξιδάκι στο Τόκυο, Ραχήλ. Θα μας πεις τι χρησιμότητά του για τη χώρα όμως;

Η Ραχήλ Μακρή πήγε ως αντιπρόσωπος του έθνους (και άρα με λεφτά των φορολογουμένων) στο Τόκυο "εκπροσωπώντας το Ελληνικό Κοινοβούλιο στο Παγκόσμιο Συνέδριο της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (Inter-Parliamentary Union), που διεξάγεται στο...
Τόκυο με θέμα «Δημοκρατία, Ειρήνη και Ευημερία»",όπως γράφει στο δελτίο τύπου.

Παρέλειψε να προσθέσει μια κρίσιμη φράση βεβαίως, μετά τη λέξη "συνέδριο": το Young Mp's (για νέους σε ηλικία βουλευτές).

Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια ασήμαντη μάζωξη νεαρών βουλευτών , κυρίως από Αφρικανικές χώρες, οι οποίοι βρίσκουν τη χρυσή ευκαιρία να κάνουν ένα δωρεάν ταξιδάκι στο εξωτικό Τόκυο.

Η ατζέντα του συνεδρίου είναι αστεία και η όλη φάση είναι περίπου σαν μια σχολική εκδρομή, όπου η πιτσιρικαρία βγάζει συνεχώς selfie για να τις ανεβάσει στο facebook.

Εμείς δεν αντιλαμβανόμαστε, τι ακριβώς κέρδισε η χώρα από αυτό το ταξίδι κι επειδή η κυρία Μακρή, βομβάρδιζε με ανάλογες ερωτήσεις τη βουλή όταν ήταν στην αντιμνημονιακή αντιπολίτευση, την καλούμε να μας πει πόσα ακριβώς χρήματα στοίχισε η ευχάριστη αυτή εκδρομή στη μακρινή Ιαπωνία.
Τα χρήματα δεν είναι το σημαντικότερο. Σε πολλές εκδηλώσεις στο εξωτερικό, αξίζει τον κόπο να στέλνει η Βουλή εκπροσώπους. Αλλά σε αυτό το πανηγυράκι, ποιό ακριβώς ήταν το όφελος της χώρας και γιατί θα έπρεπε να εκπροσωπείται και ειδικότερα, γιατί από την 42χρονη Ραχήλ και όχι από νεαρότερη/ο βουλευτή;

Οι φωτογραφίες απεικονίζουν τη .....βαρύτητα του συνεδρίου της πλάκας:







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου