Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Από σήμερα οι αιτήσεις για επιστροφή στην ΕΡΤ - "Δεν κάνουν αιτήσεις οι αγωνιστές εργαζόμενοι" λέει η ΠΟΣΠΕΡΤ

Από σήμερα Πέμπτη 28/5/2015 και για 20 ήμερες οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ θα μπορούν να δηλώσουν αν επιθυμούν να ...
επιστρέψουν στην ΕΡΤ, σύμφωνα με απόφαση του ΔΣ.

Όσοι διαμένουν εκτός Αθήνας θα μπορούν καταθέσουν την αίτησή τους μέσω internet ή με συστημένη επιστολή στα γραφεία της ΕΡΤ.

Από την πλευρά της η ΠΟΣΠΕΡΤ καλεί τους εργαζόμενους να μην συμπληρώσουν καμία αίτηση για την «αναβίωση της σύμβασης και την ένταξη στην ΕΡΤ». «Σύμφωνα με το άρθρο 14 παράγραφος 1 του Νόμου 4324/2015 προβλέπεται ρητά η αναβίωση της σύμβασης μας χωρίς καμία άλλη προϋπόθεση. Αντίθετα γνωστοποίηση χρειάζεται μόνο για όσους συναδέλφους δεν προτίθενται να ενταχθούν στην ΕΡΤ», αναφέρει σε ανακοίνωσή της και τονίζει:

«Η απόφαση που ερήμην των εργαζομένων, έλαβε σήμερα στην πρώτη συνεδρίαση του το νέο ΔΣ της ΕΡΤ, προσβάλει τους αγωνιστές εργαζόμενους και δεν σώζεται με το προαιρετικό της …..δήλωσης. Τα φύλλα παρουσίας, αλλά και η φυσική μας παρουσία στους χώρους εργασίας, για ανάληψη καθηκόντων πιστοποιούν την αναβίωση της σύμβασης μας».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ:

Δεν υπογράφουμε αιτήσεις, δηλώσεις, προθέσεις ή επιστολές σχετικά με την αναβίωση της σύμβασης μας και την ένταξη μας στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με το άρθρο 14 παράγραφος 1 του Νόμου 4324/2015 προβλέπεται ρητά η αναβίωση της σύμβασης μας χωρίς καμία άλλη προϋπόθεση. Αντίθετα γνωστοποίηση χρειάζεται μόνο για όσους συναδέλφους δεν προτίθενται να ενταχθούν στην ΕΡΤ.
Η ΠΟΣΠΕΡΤ πρότεινε τη διαδικασία αυτοδίκαιης αναβίωσης της σύμβασης και αποτυπώθηκε στο νόμο. Άλλωστε και ο Υπουργός Επικρατείας με δηλώσεις του επιβεβαιώνει ότι σωστά οι εργαζόμενοι βρίσκονται στους χώρους εργασίας τους από τις 29/4/2015.

Η απόφαση που ερήμην των εργαζομένων, έλαβε σήμερα στην πρώτη συνεδρίαση του το νέο ΔΣ της ΕΡΤ, προσβάλει τους αγωνιστές εργαζόμενους και δεν σώζεται με το προαιρετικό της …..δήλωσης. Τα φύλλα παρουσίας, αλλά και η φυσική μας παρουσία στους χώρους εργασίας, για ανάληψη καθηκόντων πιστοποιούν την αναβίωση της σύμβασης μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου