«Εγώ έχω πρεσβυωπία, μπορεί να είναι κοντά η συμφωνία και να μην τη βλέπω, αφού λέει ο πρωθυπουργός ότι είναι κοντά, ελπίζω να είναι έτσι. Ελπίζω όμως να είναι συμφωνία και όχι υπαγόρευση» δήλωσε στον Alpha 989 ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ....
Κωνσταντίνος Χρυσόγονος.
Τόνισε ότι «το να υπογράψεις άνευ όρων τις απαιτήσεις των δανειστών δεν είναι έντιμος συμβιβασμός. Το ευκταίο σενάριο είναι να λογικευτούν οι δανειστές. Είναι παράλογες οι απαιτήσεις τους. Μπορούν οι συντάξεις στην Ελλάδα να πάνε στις τιμές της Βουλγαρίας ενώ οι τιμές είναι διπλές; Πρέπει να δούμε τα επίπεδα των τιμών, το ΑΕΠ, το κατά κεφαλήν εισόδημα. Μήπως πρέπει να «μουτζουρώσουν» και οι δανειστές τις δικές τους κόκκινες γραμμές; Ποια είναι η 5η αξιολόγηση; Υπήρχε ένα mail Χαρδούβελη που δεν είχε γίνει δεκτό από τους δανειστές. Το προηγούμενο πρόγραμμα ήταν ουτοπικό. Ή θα πρέπει να υπάρξει μία παρέκκλιση από το πρόγραμμα ή θα οδηγήσουν την ελληνική κοινωνία σε έκρηξη».
Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Ν. Φίλη ότι «πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα», ο κος Χρυσόγονος απάντησε: «Προετοιμασμένος για όλα τα ενδεχόμενα πρέπει να είσαι γενικά στη ζωή. Σχέδιο να υπάρξει ρήξη δεν ξέρω και δεν υπάρχει λαϊκή εντολή για ρήξη. Θα έπρεπε να πάμε σε ανανέωση αυτής της εντολής με εκλογές ή δημοψήφισμα. Ελπίζω να μην φτάσουμε εκεί. Την απόφαση για ρήξη θα την πάρει ο ελληνικός λαός. Απόφαση για ρήξη πάντως δεν πήραμε. Η σκληρή διαπραγμάτευση έχει και κάποια χρονικά όρια. Κάποια στιγμή πρέπει να καταλήξουμε».
Με επιχείρημα ότι δεν θα ήθελαν και οι δανειστές πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, ο κος Χρυσόγονος είπε «τον ΣΥΡΙΖΑ ποιος τον έφερε στην εξουσία; Ο χαρισματικός πρωθυπουργός; Όχι μόνο. Τον ΣΥΡΙΖΑ τον έφεραν στην εξουσία οι δανειστές και οι παράλογες απαιτήσεις τους».
Τέλος, με αφορμή τη δήλωση του Ν. Παππά περί κομματικής πειθαρχίας ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «κάποιος που θα καταψηφίσει σε ένα καίριο νομοσχέδιο θα πρέπει να ελεγχθεί πειθαρχικά από τα όργανα του κόμματος. Εμείς είμαστε ένα κόμμα με δημοκρατικές εσωτερικές διαδικασίες. Αν κάποιος με τη στάση του υπονομεύει την πορεία του κόμματος, θα πρέπει να αναλογιστεί αν έχει θέση στο κόμμα. Κανείς, πάντως, δεν είναι διατεθειμένος να υποκύψει σε παράλογες απαιτήσεις των δανειστών. Ούτε ο πρωθυπουργός».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου