Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Φουλ στη δουλειά το Παπα-τουρς

Για την παράνομη διοργάνωση εκδρομών από άτομα που δεν είναι επαγγελματίες τουριστικοί πράκτορες και που δεν κατέχουν τις σχετικές άδειες μίλησε στον Alpha 96,5 ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Μακεδονίας- Θράκης, Μιχάλης Πεζίκογλου.
Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε,....

«υπάρχουν διάφοροι επιτήδειοι ιδιώτες, οι οποίοι οργανώνουν παράνομα εκδρομές. Ο κάθε ένας, οποιοσδήποτε ιδιώτης, χωρίς να έχει καμία άδεια ή για παράδειγμα, κάποιο ειδικό σήμα λειτουργίας, για να μπορεί να λειτουργεί σαν γραφείο, μαζεύει κάποιους ανθρώπους, κλείνει μόνος του κάποιο κατάλυμα, νοικιάζει μόνος του ένα λεωφορείο, οργανώνει μόνος του την εκδρομή… Δεν υπάρχουν αποδείξεις, δεν υπάρχει ασφάλεια, δεν υπάρχει νομιμότητα, δεν υπάρχει τίποτα… Μόνο κέρδος στην τσέπη του».

Σύμφωνα με τον κ. Πεζίκογλου, αυτό είναι ένα φαινόμενο, το οποίο υπήρχε και υπάρχει, «απλώς καταλαβαίνεται πως επειδή τώρα είναι και περίοδος κρίσης, δε μπορούμε να ανεχθούμε πλέον αυτούς τους ανθρώπους». Μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά πως υπάρχουν ακόμη και παπάδες που κάνουν τον τουριστικό πράκτορα και διοργανώνουν εκδρομές, οι οποίοι είναι γνωστοί στη Θεσσαλονίκη με το όνομα «Παπά Tours».

«Είναι μεγάλο πλήγμα και για το ίδιο το κράτος, καθώς είναι φορολογικό έγκλημα», τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Μακεδονίας- Θράκης, εξηγώντας πως όταν κάποιος ιδιώτης κλείσει συμφωνία με ένα ξενοδοχείο, ο ΦΠΑ είναι 6,5%, ενώ όταν κλείνεται εκδρομικό πακέτο από ένα τουριστικό γραφείο, τότε ο ΦΠΑ είναι στα 23%. «Καταλαβαίνεται πως μόνο από τη διαφορά του ΦΠΑ τι χάνει το ελληνικό κράτος…».

Ο Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων Μακεδονίας – Θράκης συστήνει να προσέχει ο κόσμος που κλείνει την εκδρομή του, να επιλέγει νόμιμα τουριστικά γραφεία με ειδικό σήμα λειτουργίας και φυσικά, όταν πληρώνει, να παίρνει απόδειξη παροχής υπηρεσιών.

Πάντως, ενόψει του τριημέρου, ο κ. Πεζίκογλου ανέφερε πως είναι αρκετά δύσκολα τα πράγματα, είναι πολύ περιορισμένες οι εκδρομές και τόνισε πως «οι τιμές έχουν πέσει, υπάρχουν οικονομικά πακέτα διακοπών, αρκεί να μην έχουμε αυξήσεις στο ΦΠΑ και το σημαντικότερο να μην υπάρξει αύξηση στη μεταφορά, να μείνει στο 13%», γιατί –όπως εξήγησε- διαφορετικά, θα υπάρξει αυτομάτως αύξηση και στο κόστος των οδικών εκδρομών, τις οποίες προτιμά αυτή τη στιγμή ο κόσμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου