Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

"Έχουμε έλλειψη προσωπικού" ....τι πρωτότυπο !

Γράψαμε δεκάδες φορές στο makpress για αυτό το μοναδικό παγκόσμιο φαινόμενο: όποιον επικεφαλής ή συνδικαλιστή δημόσιας υπηρεσίας κι αν ρωτήσεις για κάτι, το πρώτο πράγμα (και το τελευταίο) που θα σου πει είναι το μονότονο "έχουμε έλλειψη προσωπικού". Όλοι θέλουν...
άλλους τόσους να δουλεύουν δίπλα τους.


«Χθες ήταν μια έντονη μέρα, ομολογώ ότι τα σπάσαμε με τον υπουργό τον κύριο Σπίρτζη, πάνω σε σοβαρά ζητήματα», είπε στον Alpha96.5 ο Βασίλης Αλεβιζόπουλος, πρόεδρος Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας, με αφορμή την απεργία στα αεροδρόμια της χώρας, συμπληρώνοντας: «Θα πρέπει να δοθούν λύσεις, για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε τους επόμενους μήνες».
«Εγώ ανακάλεσα τους βαρείς ισχυρισμούς σε προσωπικό επίπεδο, όπως και ο ίδιος ανακάλεσε στο πρόσωπό μου. Φτάσαμε στο σημείο να ανανεώσουμε αυτό το ραντεβού που δεν έγινε χθες, να γίνει σήμερα», είπε ο κύριος Αλεβιζόπουλος, σχετικά με τον διαπληκτισμό του, με τον κύριο Σπίρτζη, προσθέτοντας: «Θεωρώ ότι πάμε σε μια συμφωνία».
Για τη σημερινή συνάντηση με τον υπουργό, ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ τόνισε: «Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξουν δεσμεύσεις, το είπε και ο υπουργός, να διεκδικήσει τα κονδύλια που αφορούν την ΥΠΑ, δηλαδή τα ανταποδοτικά τέλη που πηγαίνουν στον προϋπολογισμό. Στη ΔΕΗ μονάχα, 5€ εκατομμύρια χρωστάμε. Πρέπει το κράτος να πληρώσει και τα παιδιά τα σεκιούριτι, και τις καθαρίστριες και τους προμηθευτές, για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε και να δεχτούμε τον τουρισμό».
«Όταν μιλάω για ασφάλεια πτήσεων σημαίνει ότι όταν αρχίζεις και δεν βάζεις ανταλλακτικά και πέφτει το ένα πέφτει το άλλο και πάντα δουλεύεις με τα εφεδρικά, σας πληροφορώ μπαίνει θέμα ασφάλειας. Δεν λέω ότι αυτή τη στιγμή που πετάνε τα αεροσκάφη δεν έχουν ασφάλεια. Αν δεν κάνουμε την αναβάθμιση έχουμε πρόβλημα μη μας πάρουν τον εναέριο χώρο. Αν κάνει μπλακ άουτ δεν θα ξανασηκωθεί. Αυτά όλα ξέρετε, στις πιθανότητες πάντα, γιατί, προσέχτε, η ζημιά γίνεται μία φορά», δήλωσε ο κύριος Αλεβιζόπουλος, με αφορμή ερώτηση για τα προβλήματα των περιφερειακών αεροδρομίων.
Για την υποστελέχωση των περιφερειακών αεροδρομίων, ο Βασίλης Αλεβιζόπουλος είπε: «Σε τρία χρόνια περίπου φεύγει ένα 50% του προσωπικού της ΥΠΑ εξειδικευμένο. Άρα σημαίνει ότι φεύγει ένα τεράστιο δυναμικό που πρέπει να το αντικαταστήσουμε. Και ξέρετε ποια είναι η περισσότερη αξία των αεροδρομίων; Η τεχνογνωσία την οποία έχει το έμψυχο υλικό, το οποίο χαλάει εκατομμύρια το κράτος για το εκπαιδεύσει».
«Η χρηματοδότηση της υπηρεσίας για να μπορέσει να προχωρήσει, για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε αυτά τα 52 εκατομμύρια, 36 εκατομμύρια στην περιφέρεια, τουρίστες που θα έχουμε φέτος. Για μας μπαίνει προτεραιότητα, άμεση ρευστοποίηση, δηλαδή να μπούνε χρήματα, και τα χρήματα υπάρχουν, να σταματήσουν να πηγαίνουν σε άλλους σκοπούς, γιατί όταν αρμέγεις μία κατσίκα πρέπει να την ταΐζεις, θα σταματήσει να βγάζει γάλα όταν σταματήσει να λειτουργεί», τόνισε ο Βασίλης Αλεβιζόπουλος για τα θέματα που θα συζητηθούν σήμερα με τον υπουργό.
Κλείνοντας ο κύριος Αλεβιζόπουλος δήλωσε πως έχουν τη διάθεση για μια θετική συμφωνία με το υπουργείο τονίζοντας: «Δεν είμαι ανάλγητος, και εγώ και οι συνάδελφοί μου και θα πράξουμε αυτό που πρέπει να πράξουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου