Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Γιατρός για φίλημα

Γιατρός του Ε.Κ.Α.Β. επανάφερε επιτόπου στη ζωή τη γυναίκα ...
τουρίστρια που είχε υποστεί ανακοπή στη Κνωσό.


Το Ε.Κ.Α.Β. ανταπεξήλθε με αμεσότητα στο συμβάν του τραυματισμού τουριστών μετά από πτώση κεραυνού, σήμερα 29 Μάιου 2015, στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.
Συγκεκριμένα, το συντονιστικό κέντρο του Ε.Κ.Α.Β., δέχθηκε κλήση σχετικά με το περιστατικό στις 09:55 το πρωί και αφού έγινε η διαβίβαση της κλήσης στα πιο κοντινά διαθέσιμα ασθενοφόρα και οχήματα του Ε.Κ.Α.Β., στις 10:04 αφίχθη στο σημείο του συμβάντος όχημα μικρού όγκου με γιατρό, ο οποίος, κατόπιν εκτίμησης της κατάστασης των τραυματιών, προέβη με επιτυχία στη διαδικασία ανάνηψης μίας γυναίκας η οποία είχε υποστεί ανακοπή καρδιάς.
Παράλληλα, το πρώτο ασθενοφόρο αφίχθη στο σημείο του συμβάντος στις 10:05 και στη συνέχεια ακολούθησαν ακόμη πέντε (5) ασθενοφόρα, έτσι ώστε να καλυφθούν όλες οι αναγκαίες διακομιδές.
Σε πρώτο στάδιο, η γυναίκα τουρίστρια (στην οποία είχε πραγματοποιηθεί επιτόπου επιτυχής ανάνηψη από τον γιατρό του Ε.Κ.Α.Β.) διεκομίσθη με σφυγμό στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου «Βενιζέλειο-Πανάνειο» όπου και διασωληνώθηκε (το Γ.Ν.Η. «Βενιζέλειο-Πανάνειο» δεν εφημέρευε αλλά άνοιξε το Τ.Ε.Π., κατόπιν αιτήματος του Ε.Κ.Α.Β., ειδικά για την υποδοχή του συγκεκριμένου περιστατικού) ενώ ακόμη τέσσερις (4) τραυματίες διεκομίσθησαν προς το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑ.Γ.Ν.Η).
Σε δεύτερο στάδιο, και καθαρά για προληπτικούς λόγους, διεκομίσθησαν προς το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑ.Γ.Ν.Η). ακόμη 12 άτομα (σύνολο διακομιδών 17).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου