Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Αποκάλυψη-σοκ από τον Αντώνη Αραβαντινό για την άγρια συμπλοκή χθες στον Κορυδαλλό

Αποκάλυψη-σοκ από τον Αντώνη Αραβαντινό στον Alpha 989 για την άγρια συμπλοκή χθες στον Κορυδαλλό ανάμεσα σε Αλβανούς, Άραβες και Πακιστανούς, με αποτέλεσμα το θάνατο 2 Πακιστανών και....
τον τραυματισμό ακόμη 21 κρατουμένων.
Όπως είπε ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, «στη συμπλοκή συμμετείχαν περίπου 200 άτομα αλλά την επίβλεψη αυτού του χώρου και πριν το γεγονός , κατά τη διάρκεια αλλά και κατά την προσπάθεια αποτροπής του την είχε ένας σωφρονιστικός υπάλληλος!»
Ο Αντώνης Αραβαντινός εξέφρασε έντονη ανησυχία για τα αίτια της συμπλοκής. «Η φυλακή είναι πολυταξική κοινωνία, οι διαφορές από τη μια τάξη στην άλλη είναι ελάχιστες, είναι σαν ένα ντόμινο , εξαρτάται ποιο πλακάκι θα πέσει. Η πολιτισμική σύγκρουση έχει μεταφερθεί και στις φυλακές, πολύ φοβόμαστε ότι κάποια στιγμή θα μπει και το ζήτημα της δοξασίας, της κυριαρχίας … Δεν είναι τυχαίο ότι συνεπλάκησαν μουσουλμάνοι από διαφορετικά δόγματα...», είπε.
«Κάτι γίνεται, μακάρι να είμαι κακός μάντης κι όχι μάντης κακών... Αυτή η ένταση που παρατηρείται μεταξύ σιιτών και σουνιτών να μην πάρει άλλη χαρακτηριστικά", πρόσθεσε.
Αναφερόμενος στις φυλακές τύπου Γ', ο κ. Αραβαντινός είπε πως «πήγαμε στη Βουλή είπαμε με καρτερικότητα τα πάντα και τα 2 μεγάλα κόμματα τσακωνόντουσαν για κουταμάρες, η αντιπολίτευση φώναζε επειδή καταργείται κάτι που δε λειτούργησε ποτέ, η δε κυβέρνηση χαίρεται επειδή καταργεί κάτι που δεν υπήρχε».
Τόνισε ότι «δεν μπορείς στη βία ή στην παρανομία να απαντάς με την ίδια λογική, είμαστε ενάντια στις φυλακές Γ’ τύπου. Δεν απαιτούνται φυλακές τύπου Γ', αλλά πειθαρχικές φυλακές, όπως και περισσότερα σωφρονιστικά καταστήματα, καθώς έχουμε 12μιση χιλ. κρατουμένους και τα 3 τελευταία χρόνια έχουν ξυλοκοπηθεί πάνω από 85 συνάδερφοι μου, έχουν ανατιναχτεί αμάξια τους, τους έχουν εκτελέσει και οι άλλοι σου λένε ''είναι δουλειά σου''».
«Φτιάξτε ένα σύστημα με βάση τη συμπεριφορά και όχι τα αδικήματα», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου