Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Η άνοδος της ακροδεξιάς αυξάνει τους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής - Σαχάρα θα γίνει η Ευρώπη, αν συνεχίζετε να μην ανησυχείτε από την άνοδο της ακροδεξιάς

 Η νέα σύνθεση του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου μετά τις ευρωεκλογές της Κυριακής (09/06) αναμένεται να δημιουργήσει εμπόδια στην υιοθέτηση πιο φιλόδοξων περιβαλλοντικών πολιτικών, καθώς αυξάνεται ο αριθμός των ευρωβουλευτών που... αντιτίθενται στα μέτρα της Πράσινης Συμφωνίας. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δείχνει πώς η κλιματική αλλαγή δεν αποτελεί προτεραιότητα για τους ψηφοφόρους, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την ενεργειακή κρίση και τον πληθωρισμό, μεταξύ άλλων. Παρόλα αυτά, οι αναλυτές εκτιμούν πως το νέο ευρωκοινοβούλιο δεν θα καταργήσει τους βασικούς στόχους για το κλίμα.

Μετά τις ευρωεκλογές του 2019, η ΕΕ δεσμεύτηκε να κάνει την Ευρώπη την πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρο στον κόσμο μειώνοντας τη ρύπανση. Πρόκειται για ένα σύνολο πολιτικών που στοχεύει στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στην ΕΕ κατά 55% σε σχέση με τα επίπεδα του 1990 έως το 2030 και στην επίτευξη των καθαρών μηδενικών εκπομπών έως το 2050. Ωστόσο, ορισμένα δεξιά και ακροδεξιά κόμματα έχουν ως επί το πλείστον εναντιωθεί στην Πράσινη Συμφωνία. Τα μέλη τους δεν συμπεριλαμβάνουν το θέμα της κλιματικής κρίσης στις προεκλογικές τους εκστρατείες, καθώς προτιμούν να εστιάζουν στο μεταναστευτικό, την εθνική ταυτότητα και την οικονομία. Οι υποστηρικτές τους γενικά αποδέχονται την επιστήμη της κλιματικής αλλαγής αλλά ψηφίζουν με βάση τις πολιτικές τους θέσεις.

...

το μόνο; όχι βέβαια! εκατομμύρια άρθρα θέλουν να μας φοβίσουν ότι από την άνοδο της ακροδεξιάς, θα ανέβει η θερμοκρασία του πλανήτη και θα καούμε. Δεν πιστεύετε; Απολαύστε:

Γιατί η άνοδος της Ακροδεξιάς ευνοεί την κλιματική καταστροφή
https://www.protagon.gr/themata/giati-i-anodos-tis-akrodeksias-evnoei-tin-klimatiki-katastrofi-44342743764



Φυσικά, όλα τα ΜΜΕ του Ιερατείου, διατάχθηκαν να παίξουν το ίδιο τροπάριο:

How climate policies are becoming focus for far-right attacks in Germany

Europe’s far-right tilt has scientists on the alert, but election ‘could have been much worse’

ΔΕΙΤΕ μόνοι σας , τα χιλιάδες πανομοιότυπα άρθρα, εδώ


Αντέχετε να κρατήσετε το μυαλό σας, το οποίο θέλουν να το κάνουν κιμά, καθαρό, με τόση προπαγάνδα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου