Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

Πέθανε ο π.Δήμαρχος Πολυγύρου Αστέριος Ζωγράφος

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 76 ετών πρώην δήμαρχος Πολυγύρου Αστέριος Ζωγράφος, ο οποίος... αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας που επιδεινώθηκε τους τελευταίους μήνες.

Σύμφωνα με το xalkidikipolitiki.com, φίλοι και συγγενείς θα τον συνοδεύσουν στην τελευταία του κατοικία τη Δευτέρα, στην πατρίδα του την Αρναία. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στις 17.30 το απόγευμα στον Άγιο Στέφανο.

Ο Αστέριος Ζωγράφος, δικηγόρος στο επάγγελμα, αφιέρωσε τη ζωή του στην αυτοδιοίκηση, καθώς από το 1990 διετέλεσε δήμαρχος Αρναίας ως το 2002. Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε η αυτοδιοίκηση β΄ βαθμού στη νομαρχία Χαλκιδικής, όπου ήταν αρχηγός αντιπολίτευσης από το 2002 ως το 2006, με την ανεξάρτητη υποψηφιότητά του, η οποία θεωρήθηκε για την εποχή ένα μεγάλο πολιτικό τόλμημα. Εκ νέου υποψήφιος το 2006 για τη ΝΑΧ, εκλέχτηκε στη θέση του νομάρχη, από όπου, με μια ομάδα συνεργατών επί σειρά ετών και με στενές πολιτικές σχέσεις στο κόμμα της ΝΔ, πέτυχε πολλές και σοβαρές εντάξεις έργων σε ολόκληρο το νομό.

Με την αλλαγή του νόμου περί δήμων και νομαρχιών και την έλευση του Καλλικράτη ο Αστ. Ζωγράφος επανήλθε στον α’ βαθμό αυτοδιοίκησης το 2010 αυτή τη φορά στον δήμο Πολυγύρου, του οποίου υπήρξε δήμαρχος ως το 2023, που δεν κέρδισε τις τελευταίες εκλογές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου