Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΠΙΚΡΕΣ – ΑΛΗΘΕΙΕΣ - ΧΑΡΕΣ

  Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης                                 Πτολεμαΐδα  11-06-2024 

Με ανάμεικτα συναισθήματα υποδέχθηκαν τα κόμματα και οι Έλληνες, τα αποτελέσματα των....

Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου 2024.

Η πρωτοφανής  μεγάλη αποχή 58,61%  (συμμετείχαν μόλις 4.062.092 πολίτες σε σύνολο 9.814.685) ήταν το πρώτο καμπανάκι της δυσπιστίας και της αδιαφορίας των Ελλήνων απέναντι στο  πολιτικό μας σύστημα, αλλά και στο που βαδίζει η ΕΕ. Τα τρία μεγάλα κόμματα απέτυχαν ΟΛΑ στις εκλογικές τους προσδοκίες, ενώ τα αντισυστημικά αποκόμισαν οφέλη.

Τα ίδια περίπου και στην ΕΕ με τη συμμετοχή στο 51%, με τα μεγαλύτερα ποσοστά στις βόρειες χώρες. Στην Γαλλία και την Γερμανία, τα δυο μεγαλύτερα κράτη της ΕΕ τα κυβερνητικά κόμματα υπέστησαν συντριβή, αφού κατέλαβαν με μεγάλες ποσοστιαίες διαφορές το καθένα την τρίτη (3η) θέση, με αναμενόμενες πολιτικές συνέπειες …. Η πλειοψηφία ανήκει και πάλι στις κεντρώες δυνάμεις με το χαμηλό 56% των συνολικών ψήφων. Ενώ τα δεξιά κόμματα στην ΕΕ κερδίζουν το 22% των συνολικών ψήφων!

Μια απόφαση που έπαιξε βασικό ρόλο στην ψήφο των ΓαλλοΓερμανών είναι οι πρωτοβουλίες των ηγεσιών τους για τον Ρωσο-Ουκρανικό Πόλεμο και η ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ. Ηγέτες που θεωρούνται υποχείρια του γέρο-Τζο.   Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Γαλλία. Οι Γάλλοι πολίτες αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στον πόλεμο. Από κοινού με τον Γερμανικό λαό αρνούνται τα δυτικά πολεμικά συστήματα να πλήττουν Ρωσικό έδαφος. Ακόμα σημαντικές Ευρωπαϊκές πολιτικές και οικονομικές δυνάμεις αρνούνται να αναλάβουν το βαρύ κόστος  ανοικοδόμησης της υπό ένταξη στην ΕΕ κατεστραμμένης Ουκρανίας. Είναι λοιπόν αναμενόμενη μια αλλαγή στρατηγικής του ιερατείου της νέας (νέας;) ηγεσίας της Κομισιόν όπως και σε θέματα ασφάλειας, μεταναστευτικού, ακρίβειας κ.α.

ΜΑΤΕΟ ΣΑΛΒΙΝΙ-Αντιπρόεδρος Ιταλικής κυβέρνησης: «Ο Μακρόν πρέπει να φορέσει κράνος, γιλέκο και να πάει στην Ουκρανία» και «το Παρίσι να σταματήσει να πρήζει τα @ρχ@ των Ιταλών». «Επιλογή μας είναι μόνο η ειρήνη. Δεν θέλω οι γιοι της Ιταλίας, να σταλούν να πολεμήσουν και να πεθάνουν στην Ουκρανία, και ούτε τα ιταλικά όπλα να βομβαρδίζουν και να σκοτώνουν στην Ρωσία. Η Ιταλία δεν βρίσκεται σε πόλεμο με κανέναν».

   Η ΧΕΙΜΑΡΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ – Η ΝΙΚΗ ΜΠΕΛΕΡΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ !!!

Η απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να συμπεριλάβει στο Ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ τον Φρέντη Μπελέρη, τον εκλεγμένο και  φυλακισμένο Δήμαρχο Χειμάρρας από το καθεστώς των Τιράνων, εκτός από τα προσδοκόμενα εκλογικά κέρδη, είχε καθαρά και εθνικά-πατριωτικά χαρακτηριστικά.

Ο Φρέντης Μπελέρης γεννήθηκε στην Χειμάρρα το 1972, σπούδασε στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και από μικρός ασχολήθηκε με την αυτοδιοίκηση, διεκδικώντας και υπερασπιζόμενος τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία.

Δυο ημέρες πριν την ψηφοφορία εκλογής του Δημάρχου Χειμάρρας ο Φρέντης Μπελέρης συνελήφθη και φυλακίστηκε, με την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων. Στις 14 Μαίου 2023 αν και έγκλειστος εξελέγη Δήμαρχος Χειμάρρας. Την απόφαση φυλάκισης του Μπελέρη καταδίκασαν μεταξύ άλλων, ο τ Υπ. Δικαιοσύνης της Αλβανίας Ιλί Μανιάνι καταγγέλλοντας τον Έντι Ράμα για «φιάσκο» και «παρέμβαση στις ελεύθερες εκλογές». Την απόφαση επίσης κατήγγειλαν η ελληνική κυβέρνηση και η ΕΕ με ψήφισμα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στις 5 Μαρτίου 2024 το ειδικό δικαστήριο SPAK αγνοώντας τα στοιχεία της υπεράσπισης που κατέρριπταν το κατηγορητήριο, του επέβαλε ποινή φυλάκισης δυο ετών με κράτηση. Ο μοναδικός μάρτυρας κατηγορίας παραδέχθηκε ότι είχε δωροδοκηθεί από την Αλβανική Αστυνομία!

Οι Έλληνες ψηφοφόροι τίμησαν τον Φρέντη Μπελέρη και τον εξέλεξαν με 235 χιλ. σταυρούς προτίμησης 4ο στη λίστα  της ΝΔ Ευρωβουλευτή! Η ελληνική μειονότητα στη Χειμάρρα πανηγυρίζει, γέλασε επιτέλους το χειλάκι της από την καταπίεση και την σε βάρος της αδικία!  Με το ίδιο πάθος που τον διακρίνει ο Μπελέρης θα υπερασπιστεί τα δίκαια των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, έγκλειστος στις Αλβανικές φυλακές ή ελεύθερος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου