Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

Ζορπίδης : "Δεν ψήφισα ΝΔ στις Ευρωεκλογές και δεν θα ξαναψηφίσω"

 Πολύωρη και με αρκετές εντάσεις ήταν η χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. Η συζήτηση διήρκεσε..... περί τις τέσσερις ώρες και ένα από τα θέματα που απασχόλησαν τα μέλη του συμβουλίου ήταν οι επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης. Θα επανέλθω όμως σ' αυτό καθώς προηγουμένως θέλω να σας πω ότι την παράσταση στη χθεσινή συνεδρίαση έκλεψε ο απερχόμενος πρόεδρος του ΕΕΘ. Πριν από τη συζήτηση των διαφόρων θεμάτων ο Μιχάλης Ζορπίδης ενημέρωσε τα μέλη του δ.σ. για την απόφασή του να στείλει προσωπική επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Μάλιστα, την είχε ήδη ετοιμάσει και τη διάβασε ενώπιον όλων των μελών του δ.σ.


Όπως πληροφορούμαι, στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό ο Ζορπίδης αναφέρει ότι είναι απογοητευμένος από τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στους επαγγελματίες, κυρίως στους μικροεπαγγελματίες για τους οποίους, όπως σημείωνε, δεν υπήρξε κανένα πραγματικό ενδιαφέρον. Κλείνει, δε, την επιστολή του λέγοντας προς τον Μητσοτάκη ότι “σε αυτές τις εκλογές δεν ψήφισα Νέα Δημοκρατία, ούτε πρόκειται να ξαναψηφίσω!”. Αυτά περί Ζορπίδη.


Όσον αφορά τις εκλογές στο ΕΕΘ αυτές θα γίνουν το τριήμερο 25 έως 27 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τη χθεσινή απόφαση του δ.σ. Όπως και όλες τις προηγούμενες φορές, έτσι και τώρα, κάλπες θα στηθούν μόνον στο χώρο της ΔΕΘ. Η πρόταση που έκανε ο γενικός γραμματέας του ΕΕΘ, Κλεόβουλος Θεοτόκης να στηθούν κάλπες και σε Θέρμη και Λαγκαδά δεν έγινε δεκτή. Το ίδιο συνέβη και με την πρότασή του να υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Υπήρξε επίσης πρόταση οι επαγγελματίες του χώρου της εστίασης, περίπου εννέα χιλιάδες, οι οποίοι σήμερα είναι εγγεγραμμένοι στον τομέα της παροχής υπηρεσιών του ΕΕΘ, να μετεγγραφούν σε αυτόν του λιανικού εμπορίου, όπως συμβαίνει στο αντίστοιχο Επιμελητήριο της Αθήνας. Όμως κι αυτή η πρόταση δεν ευτύχησε. Η πρόταση συνδέεται άμεσα με τις εκλογές διότι ανάλογα με τη δυναμικότητα του καθενός από τους δύο τομείς, καθορίζονται και οι θέσεις στο 51μελες δ.σ. Στο απερχόμενο, για παράδειγμα, ο τομέας της παροχής υπηρεσιών διαθέτει το 63% των μελών και αυτός του λιανικού εμπορίου το υπόλοιπο 37%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου