Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024

Αλβανία: Ο Ράμα έσπρωξε στο πρόσωπο γυναίκα δημοσιογράφο (video) - Παγκόσμια αντίδραση

 Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Αλβανία η ενέργεια του πρωθυπουργού Έντι Ράμα ο οποίος, όχι απλά αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αλλά ...

έσπρωξε στο πρόσωπο μία γυναίκα δημοσιογράφο πριν αποχωρήσει.



Πρόκειται για την Αμπρόζια Μέτα η οποία ρώτησε τον Έντι Ράμα σχετικά με ένα επενδυτικό σχέδιο στο νησί Σαζάν.

«Η άρνηση και η αποφυγή του πρωθυπουργού για μια συγκεκριμένη απάντηση συνοδεύτηκε από εκφοβιστική γλώσσα και παραβίαση της δεοντολογίας, μέχρι και παραβίαση της σωματικής ακεραιότητας του δημοσιογράφου» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αλβανών Δημοσιογράφων.

Η ενέργεια του Αλβανού πρωθυπουργού καταδικάστηκε και από διεθνείς οργανώσεις με την Women In Journalism να αναρτά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το βίντεο με την απαράδεκτη χειρονομία του Αλβανού πρωθυπουργού.

Η διεθνής οργάνωση υπεράσπισης και υποστήριξης γυναικών δημοσιογράφων "Women Press Freedom", κατήγγειλε και αυτή την επιθετικότητα του Αλβανού πρωθυπουργού, επισημαίνοντας ότι «είναι απαράδεκτο να σπρώχνεις μια δημοσιογράφο. Δεν είναι η πρώτη φορά που επιδεικνύει περιφρόνηση προς τον κριτικό Τύπο. Στεκόμαστε στο πλευρό της Μέτα και απαιτούμε από τον Ράμα να ζητήσει συγγνώμη και να αντιμετωπίσει τους δημοσιογράφους με σεβασμό» αναφέρει η οργάνωση.

Η απάντηση του Ράμα

O Έντι Ράμα απαντάντησε με ανάρτηση στα social media πως δεν έχει να ζητήσει συγγνώμη για κάτι, ότι απάντησε υπομονετικά σε όλες τις ερωτήσεις και δεν υπήρχε καμία επιθετικότητα και πως έφυγε μετά από ένα... "φιλικό αντίο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου