Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Πρύτανης ΑΠΘ στον Status: Καμία παραβίαση του χώρου όπου βρίσκεται ο πυρηνικός αντιδραστήρα

 Δεν υπήρξε καμία παραβίαση του χώρου της Σχολής Θετικών Επιστημών όπου βρίσκεται ο πυρηνικός αντιδραστήρας ξεκαθάρισε, μιλώντας στον ...ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, Status 107,7 ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Χαράλαμπος Φείδας.


Όπως ανέφερε, πριν από ενάμιση μήνα βρέθηκε σπασμένο το λουκέτο της πόρτας που οδηγεί στο υπόγειο που βρίσκεται ο αντιδραστήρας, όχι όμως της πόρτας ασφαλείας. «Δεν υπήρξε καμία παραβίαση στον χώρο όπου βρίσκεται ο πυρηνικός αντιδραστήρας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Φείδας τόνισε επίσης ότι πρόκειται για μικρό υποκρίσιμο εκπαιδευτικό πυρηνικό αντιδραστήρα από το 1974 και πως δεν τίθεται κανένα θέμα επικινδυνότητας.

«Αντιλαμβάνεστε πως όταν χρησιμοποιείται για λόγους εκπαίδευσης δεν έχει καμία επικινδυνότητα», τόνισε ο κ. Φείδας, σημειώνοντας πως «δεν τίθεται κανένα θέμα διαρροής ραδιενεργού υλικού και ανάφλεξης γιατί ποτέ δεν πρόκειται να φτάσει σε αυτή την κατάσταση».


«Υπόκεινται σε όλους τους ελέγχους από τις επιτροπές για τη λειτουργία του», ανέφερε ο κ. Φείδας σημειώνοντας πως τηρούνται όλα τα μέτρα ασφάλειας. Σύμφωνα με τον πρύτανη φυλάσσεται με θωρακισμένη πόρτα και με συναγερμό, όπου δεν σημειώθηκε παραβίαση.


Ερωτηθείς για τη βιβλιοθήκη στο Βιολογικό, τόνισε ότι το έργο ολοκληρώνεται την Άνοιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου