Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024

Έρευνα και στα γραφεία της ΝΔ για τη διαρροή των emails των απόδημων

 Πάνω από τέσσερις ώρες ερευνούσε στο υπουργείο Εσωτερικών, κλιμάκιο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, την Τετάρτη, για το σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων αποδήμων, μετά τα emails που... έστειλε η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.

Το κλιμάκιο ερεύνησε τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του υπουργείου, η οποία έχει υπό την ευθύνη της και τις πλατφόρμες για την ψήφο των αποδήμων, σύμφωνα με το news247.

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα είχε ήδη ανακοινώσει ότι διεξάγει έρευνα για το περιστατικό, χωρίς όμως να δώσει κάποια άλλη λεπτομέρεια στη δημοσιότητα.

Σημειώνεται ότι με έγγραφό της στις 4 Μαρτίου η Αρχή ζήτησε να πληροφορηθεί εντός 10 ημερών σε ποιους αποδέκτες έχουν δοθεί αντίτυπα εκλογικών καταλόγων εξωτερικού το τελευταίο έτος, διευκρινίζοντας ποια στοιχεία περιλαμβάνονται στους εκλογικούς καταλόγους που έχουν χορηγηθεί, και παρέχοντας κάθε σχετικό στοιχείο τεκμηρίωσης. Επίσης, εν συνεχεία ζήτησε να μάθει σε ποιον ανήκει το e-mail ekloges-info@ypes.gr και ποια είναι η λειτουργία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται, εάν κριθεί αναγκαίο για τη σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης, να γίνει έρευνα και στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας. «Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, καθώς οι έρευνες βρίσκονται σε αρχικό στάδιο και στο μικροσκόπιο από την πρώτη στιγμή έχουν μπει όλα τα πιθανά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση της διαρροής e-mails από το υπουργείο Εσωτερικών, είτε ως φυσικοί είτε ως ηθικοί αυτουργοί» λένε δικαστικές πηγές που επικαλείται η εφημερίδα «Τα Νέα».

Υπενθυμίζεται ότι ήδη τουλάχιστον 30 απόδημοι, που είδαν τα προσωπικά τους δεδομένα να γίνονται βορά στις πολιτικές βλέψεις της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου έχουν καταθέσει αγωγή κατά του υπουργείου Εσωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου