Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024

21.45' Ώρα τελικού για την Εθνική ομάδα κόντρα στο Καζακστάν

 Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή της στα τελικά του Euro 2024 καλείται να κάνει απόψε (21:45, ALPHA, Novasports Prime, SDNA) η Εθνική ομάδα, η οποία... υποδέχεται το Καζακστάν στην OPAP Arena, στον ημιτελικό του Path C των play offs του Nations League.


Μοναδικός στόχος για την ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ είναι η νίκη και η πρόκριση στον μεγάλο τελικό, κόντρα στο νικητή του ζευγαριού Γεωργία-Λουξεμβούργο. Σε περίπτωση που η «γαλανόλευκη» πάρει το «εισιτήριο», ο τελικός θα γίνει στις 26 Μαρτίου, στην έδρα του νικητή του άλλου ημιτελικού.

Οι διεθνείς γνωρίζουν πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για λάθος και είναι αποφασισμένοι να πάρουν τη νίκη. Μοναδικό πρόβλημα για τον Ουρουγουανό τεχνικό αποτελεί ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις στους κοιλιακούς και δεν θα αγωνιστεί απόψε.

Το κίνητρο των ποδοσφαιριστών για πρόκριση στα τελικά μια μεγάλης διοργάνωσης μετά από 10 χρόνια, αλλά και 20 χρόνια μετά το έπος της Πορτογαλίας είναι μεγάλο, αλλά η ΕΠΟ φρόντισε να το ενισχύσει ακόμα περισσότερο. Η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε να εισηγηθεί στη Γενική Συνέλευση του Ιουνίου την καταβολή πριμ ύψους 50% επί του ποσού που θα λάβει η ελληνική ομοσπονδία από την UEFA σε περίπτωση πρόκρισης. Αυτό σημαίνει πως σε περίπτωση πρόκρισης, οι διεθνείς θα μοιραστούν ένα ποσό κοντά στα 4,5 εκατ. ευρώ.

Η παράδοση είναι ευνοϊκή για την Ελλάδα απέναντι στο Καζακστάν, που ως το 2002 αγωνιζόταν στην ασιατική ζώνη (AFC). Συγκεκριμένα, στους τρεις αγώνες που έχουν διεξαχθεί μέχρι σήμερα η Εθνική έχει σημειώσει ισάριθμες νίκες, τις δύο για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2006 και την άλλη σε φιλικό αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου