Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024

Γρίβας: Η Ρωσία ετοιμάζεται να ρίξει πυρηνικά νέας γενιάς (VIDEO)

Την άποψη ότι «η Ρωσία θα προχωρήσει τελικά σε χρήση μιας νέας κατηγορίας πυρηνικών όπλων, τα λεγόμενα “μικροσκοπικά” πυρηνικά, προκειμένου να ...αποδείξει ότι δεν παίζει και δεν μπλοφάρει» εξέφρασε μιλώντας στην τηλεόραση της «Ζούγκλας» και στην εκπομπή του Χρήστου Μαζάνη ο καθηγητής Γεωπολιτικής και Σύγχρονων Στρατιωτικών Τεχνολογιών και διευθυντής του Τομέα Θεωρίας και Ανάλυσης Πολέμου στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, Κωνσταντίνος Γρίβας.

Παράλληλα υποστήριξε πως «αυτό δεν σημαίνει πως πάμε σε μια αρμαγεδονική κατάσταση διότι δεν πρόκειται για τα συνηθισμένα πυρηνικά αλλά για όπλα που μπορούν να καταστρέψουν μια μικρή περιοχή και χωρίς την έκκληση της υπερβολικής ραδιενέργειας τύπου Χιροσίμα».

Ο καθηγητής που διδάσκει επίσης «Γεωγραφία της Ασφάλειας στην ευρύτερη Μέση Ανατολή» στο Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, μιλά ακόμα για τα ελληνοτουρκικά, τις αμερικανικές εκλογές και τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή. Μεταξύ άλλων αναφέρεται και στο τεράστιο εξοπλιστικό πρόγραμμα της Τουρκίας κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου πως «τα όπλα που έχει παραγγείλει από τις ΗΠΑ είναι για έναν ανάλογο μελλοντικό αντίπαλο που δεν μπορεί να είναι άλλος από την Ελλάδα». Κάμερες: Γιώργος Δαγαλάκης, Νίκος Χριστοφάκης. Μια παραγωγή του ZouglaWebTV.

Δείτε όλα όσα είπε αναλυτικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου