Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024

Περί Μίχου

 Είχα γράψει άρθρο για τα πολιτικά παιχνίδια που παίχτηκαν πάνω στον ποινικό κώδικα και μάλλον πάω και για νέο με αυτά τα παραδείγματα όπως του Μίχου.
Τι ισχύει, με δύο λόγια και χωρίς κομματικά γυαλιά και ιδεολογικές παρωπίδες;
Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει πολύ ευνοϊκό τον ποινικό κώδικα (και στα θέματα βιασμού), η ΝΔ τον έκανε αυστηρότατο μεν, ειδικά σε αυτό το τελευταίο, όμως σου λέει, μη βάλουμε μέσα και δικούς μας, μόνο τους άλλους.
Ρίξε λοιπόν στη δίκη την κατάλληλη εισαγγελέα.
Που δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι πουλημένη.
Αρκεί απλώς να είναι από αυτές τις γυναίκες... "παλαιάς κοπής" που ο άντρας είναι "άντρας, πως να το κάνουμε..." και ένα κοριτσάκι, ακόμη και 12 χρονών, μπορεί να είναι στα μάτια της η προσωποποίηση της 100% γυναίκας Εύας που παρέσυρε τον Αδάμ.
Αρκεί μια εισαγγελέας δηλαδή που στην προσωπική της ζωή να ανεχόταν και κανένα χαστουκάκι ή μερικά ξενοπηδήματα, ακριβώς γιατί ο" άντρας είναι άντρας, πως να το κάνουμε.." για να πέσει ένας βιαστής ανήλικης στα μαλακά.
Αρκεί το παραπάνω ώστε ο Γκρούεζας Μίχος να έχει μια πρόταση εισαγγελέως στην οποία να έχει "εξαφανιστεί" από τις κατηγορίες η μοναδική κατηγορία που μπορεί να επιφέρει ως ποινή τα ισόβια.

Υ.Γ.
Το άρθρο που ανέφερα στην αρχή: https://365meres.wordpress.com/2022/10/12/viastes-paidiwn-kai-viasmos-ths-logikhs/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου