Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024

Κλείνει τα 110 ο Άρης! – Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων

 Στην αίθουσα Τύπου του «Κλεάνθης Βικελίδης» πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου για τις εορταστικές εκδηλώσεις, οι οποίες ....θα λάβουν χώρα στις 24 και 25 Μαρτίου, για τη συμπλήρωση 110 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου του Άρη.



Στο πάνελ βρέθηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής η οποία ορίστηκε από τον Α.Σ. Άρης για να διοργανώσει τις εκδηλώσεις.



Παρόντες ήταν ο πρόεδρος της Επιτροπής και πρόεδρος του Μουσείου Μπάσκετ Άρη, Πέτρος Ράσογλου, ο πρόεδρος των Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Άρη, Γιάννης Βένος, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής, Χρήστος Γαλιλαίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Γιουτίκας και ο συντονιστής και υπεύθυνος παραγωγής των εκδηλώσεων, Παναγιώτης Μητρολίδης.



Αναλυτικά τα μέλη της Επιτροπής δήλωσαν:



ΠΕΤΡΟΣ ΡΑΣΟΓΛΟΥ



«Σας ευχαριστώ που ήρθατε για να ακούσετε τι σχεδιάζουμε για τη γιορτή των 110 χρόνων. Πριν από μερικούς μήνες δεχτήκαμε το κάλεσμα του προέδρου του ΑΣ Άρης, Λευτέρη Αρβανίτη, και δεν μπορούσαμε να το αρνηθούμε. Σχηματίσαμε μία επιτροπή από εθελοντές και με άλλους αντίστοιχους συνεργάτες που μας βοηθούν πολύ στην υλοποίηση αυτής της γιορτής. Είπαμε να διαφοροποιήσουμε τα πράγματα και η γιορτή θα διαρκέσει δύο ημέρες, στις 24 και 25 Μαρτίου.



Στις 24 του μήνα, στον κινηματογράφο «Ολύμπιον», θα λάβει χώρα το επετειακό γκαλά. Υπάρχει μία ιδιαιτερότητα. Εκτός από ορισμένους καλεσμένους που έχουμε ήδη καλέσει, οι φίλοι που θα θελήσουν να έρθουν στη γιορτή πρέπει να προμηθευτούν ένα εισιτήριο κι αυτό έγινε γιατί μέρος των εσόδων θα διατεθεί στον σύλλογο ΛΑΜΨΗ.



Στο «Ολύμπιον» στις 19:00 θα βρίσκονται και ομάδες του συλλόγου, όπως και πρόσωπα που έχουν παίξει ρόλο και στην ιστορία του Άρη και εξακολουθούν να προσφέρουν στην κοινωνία. Θα τιμηθούν οι παλαιότεροι των ζώντων αθλητών στα τμήματα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, κολύμβησης, πόλο, στίβου, η ομάδα του ποδοσφαίρου που κατέκτησε το Κύπελλο το 1970 κι αυτή του 1980 με τη μεγάλη ευρωπαϊκή πορεία, οι τρεις ομάδες μπάσκετ που πήραν τα ευρωπαϊκά κύπελλα, η ομάδα Βόλεϊ του 1997 που κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα.



Επίσης, θα βραβευτούν ορισμένες προσωπικότητες όπως ο κ. Σχοινάς, ο κ. Μπουτάρης, ο κ. Γαλιλαίας, οι κόρες του Κλεάνθη Βικελίδη και του Κάρολου Σαλούστου που ήταν εκ των ιδρυτών του συλλόγου και τρεις παλαιοί παράγοντες, οι κ.κ. Παπαϊωάννου, Ρούσσος, Ζορπίδης. Θα παραβρεθούν προσωπικότητες όπως ο Όλε Σκόμποε, ο Σβι Σερφ, ο Μάριο Μπόνι, ο Ντίνος Αγγελίδης, ο Λιούμπομιρ Γκάνεφ, όπως και ο νυν υπουργός Αθλητισμού Σερβίας, Ζόραν Γκάετς, προπονητής Βόλεϊ του Άρη και πιθανόν άλλα 2-3 άτομα.



Η επιτροπή έχει φροντίσει και θα δοθεί ένα επετειακό λεύκωμα σε 1.100 αντίτυπα. Επίσης, έχουν προγραμματιστεί 110 επετειακές φανέλες ποδοσφαίρου, αριθμημένες με το σήμα του Άρη του 1928, όταν πήρε το πρωτάθλημα και η φανέλα του πρώτου πρωταθλήματος μπάσκετ. Την άλλη εβδομάδα θα μπορέσουν να τις προμηθευτούν όποιοι ενδιαφέρονται».



ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΕΝΟΣ



«Ο Άρης γιορτάζει 110 χρόνια ζωής, 110 χρόνια προσφοράς στον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την κοινωνία, τη Θεσσαλονίκη. Είμαστε υπερήφανοι και ευτυχείς που ανήκουμε σ’ αυτόν τον ιστορικό σύλλογο.



Από τη μέρα της ιδρύσεώς του ο Άρης υπηρέτησε με πίστη και αφοσίωση τις αρχές και τις αξίες που έθεσαν οι ιδρυτές του. Είναι από τους πρώτους συλλόγους που ιδρύθηκαν στην Ελλάδα. Έχει πολλά τμήματα Ανδρών, Γυναικών και πρωταθλήματα σε όλα τα αθλήματα. Στα πολυάριθμα τμήματα γυμνάζονται και διαπαιδαγωγούνται χιλιάδες νέοι, με το γνωμικό “νους υγιής εν σώματι υγιή”, εκπαιδεύοντας σώμα και πνεύμα. Από τον σύλλογο έβγαιναν και βγαίνουν χιλιάδες νέοι για να τοποθετηθούν σε πόστα στον ιδιωτικό και δημόσιο βίο, ώστε να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο διοικητικής στελέχωσης της Θεσσαλονίκης.



Ο Άρης ήταν και παραμένει ο σπουδαιότερος εν ενεργεία σύλλογος με τμήματα που περιλαμβάνουν περισσότερα από 2.500 παιδιά. Θα γίνουν εκδηλώσεις δύο ημερών, αντάξιες της ιστορίας και του μεγέθους του συλλόγου μας. Θα είμαστε όλοι εκεί για να γιορτάσουμε 110 χρόνια. Πρέπει να είμαστε εκεί, για μία γιορτή αντάξια του συλλόγου και δείξουμε με την παρουσία μας ότι ο Άρης είναι ένας, ενιαίος, δυνατός. Αυτή ενότητα είναι η δύναμη του συλλόγου».



ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ



«Ευχαριστώ τον πρόεδρο Λευτέρη Αρβανίτη και τη διοίκηση του Α.Σ. Άρης γι’ αυτήν την τιμή, τον πρόεδρο της επιτροπής, κ. Ράσογλου για την εμπιστοσύνη και όσα έκανε, τους συναδέλφους της Επιτροπής που δούλεψαν και συνεχίζουν πολύ σκληρά και όσους βοηθούν χωρίς είναι επίσημα στην επιτροπή. Όπως είπαν οι προλαλήσαντες, τι να πρωτοπεί κανείς για την προσφορά του τεράστιου συλλόγου με τους χιλιάδες οπαδούς. Με κάλυψαν.



Ο Άρης ήταν, είναι και θα είναι ένα ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας της πόλης. Έβγαλε σπουδαίους αθλητές, ανέδειξε μεγάλες προσωπικότητες που μεγαλούργησαν εκτός συνόρων. Αυτό που αισθάνομαι είναι μία ευγνωμοσύνη που ανήκω σ’ αυτήν την οικογένεια. Από όποιο πόστο κι αν υπηρετεί κάποιος αυτήν την ιδέα που λέγεται Άρης, είτε είναι μέλος διοίκησης, είτε στην κερκίδα, στο πούλμαν, το αεροπλάνο, έχει να θυμάται απίστευτες στιγμές και πολύ σημαντικές αναμνήσεις που σε μεγάλο βαθμό διαμόρφωσαν τις προσωπικότητές μας.



Θα λάβει χώρα ένα διήμερο εκδηλώσεων με διαφορετικό ύφος η καθεμιά. Στο μουσικό κομμάτι που θα δείτε την Κυριακή στο «Ολύμπιον», υπάρχουν κάποιες ιδιαίτερες συνθήκες. Η σκηνή του «Ολύμπιον» δεν είναι μεγάλη για να φιλοξενήσει ολόκληρη ορχήστρα, όμως αυτό που θα παρακολουθήσουν όσοι βρεθούν, θα τους αποζημιώσει. Δε θέλω να χαλάσω την έκπληξη, θα έχει πολύ έντονο χρώμα Άρη».



ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΟΥΤΙΚΑΣ



«Ευχαριστώ τον πρόεδρο και το Δ.Σ. του Α.Σ. Άρης για την τιμή που μου αποδίδει για να συμμετέχω με σπουδαίους ανθρώπους στην Οργανωτική Επιτροπή των 110 χρόνων συλλόγου. Δεν έκρυψα ποτέ την αγάπη μου για αυτόν τον τεράστιο σύλλογο που με τα πολυάριθμα τμήματα, τις αρχές και τις αξίες του, έχει καταφέρει να διαμορφώσει πολλές γενιές αθλητών και φιλάθλων. Με ήθος, αξιοπρέπεια, υπερηφάνεια, ευ αγωνίζεσθαι. Σας περιμένουμε όλους γιορτάσουμε τα 110 γενέθλια του Άρη μας».



ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΗΤΡΟΛΙΔΗΣ



«Μας συγκίνησε ο Χρήστος Γαλιλαίας. Ευχαριστώ τον πρόεδρο του Α.Σ. και τους κυρίους που έχω δίπλα μου. Θέλω να ξέρει ο κόσμος ότι αυτές οι εκδηλώσεις δε γίνονται με ιδία κεφάλαια. Γίνονται με φίλους, χορηγούς που στηρίζουν χρόνια την ομάδα. Κάνω πρόσκληση και σε άλλους χορηγούς να ενισχύσουν την εκδήλωση. Ό,τι περισσότερο έχουμε στα χέρια μας, τόσα περισσότερα θα επιστρέψουμε στην οικογένεια του Άρη. Θέλουμε η πλατεία Αριστοτέλους να γεμίσει με μικρούς φίλους του Άρη και να “γεμίσει” με διασκέδαση, χαρά, δώρα. Σημαντικό κομμάτι είναι ο φιλανθρωπικός σκοπός, στηρίζουμε τον σύλλογο ΛΑΜΨΗ. Επειδή η χωρητικότητα για το γκαλά της 24ης Μαρτίου είναι περιορισμένη, αναγκαστήκαμε να βγάλουμε εισιτήριο, για καλό σκοπό.



Ξεκινώντας από την πρώτη μέρα, στο γκαλά του «Ολύμπιον» παρουσιαστές θα είναι ο Βασίλης Σκουντής και η Έλενα Παπαδημητρίου, που έχει δηλώσει τα αισθήματά της για τον Άρη. Θα υπάρχουν βραβεύσεις, μουσική ψυχαγωγία και ένα δώρο που θα δοθεί.



Σε όλη τη διάρκεια της 25ης Μαρτίου, στο γυάλινο σπιτάκι δίπλα στο «Ολύμπιον» και το ξενοδοχείο «Ηλέκτρα Παλλάς» θα βρίσκονται κάποια ιστορικά Κύπελλα, θα είναι κάτι σαν κινητό Μουσείο για τον κόσμο που δεν τα έχει δει και θέλει να τα αγγίξει, να τα δει, να τα φωτογραφήσει, να μάθει την ιστορία τους. Ευχαριστούμε τον Δήμο Θεσσαλονίκης και το Φεστιβάλ για την παραχώρηση του χώρου.



Στην πλατεία Αριστοτέλους, θα υπάρχει μία μεγάλη σκηνή και θα γίνουν βραβεύσεις σε διάφορα τμήματα του συλλόγου και εν ενεργεία αθλητών. Θα υπάρχει DJ σετ, live graffiti με το λογότυπο των 110 χρόνων. Από το πρωί ως τις 21:00, θα γίνει επίδειξη αθλημάτων, θα υπάρχει χορευτικό συγκρότημα, αλλά και εν ενεργεία ποδοσφαιριστές και αθλητές του μπάσκετ. Οι δύο παρουσιαστές θα είναι η Βάσω Τσάνα και ο Γιάννης Δασκάλου. Η ημέρα θα κλείσει με συναυλία της… οικογένειας του Άρη, από τον γνωστό σε όλους Δημήτρη Φίστα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου