Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024

Τι μπαλάρα ήταν αυτή !

Μπορεί το Καζακστάν να μην είναι ομάδα "πρώτης κλάσης", όμως η Εθνική Ελλάδος, ήταν χθες βράδυ ισοπεδωτική στο 5-0  !

Οι Έλληνες ποδοσφαιριστές έδειξαν....

από την αρχή τις άγριες διαθέσεις τους. Στο 7′ o Πέλκας νικήθηκε από τον αντίπαλο πορτιέρε και το δοκάρι, όμως, στη συνέχεια της φάσης κέρδισε το πέναλτι και ο Μπακασέτας άνοιξε το σκορ. Στο 15′ μετά από σέντρα του Μασούρα από τα δεξιά, ο Πέλκας έκανε την κεφαλιά-ψαράκι και έγραψε το 2-0.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, είχαν δοκάρι στο 24′ με τον Τσεστόχοφ αλλά η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2004 ήταν καταιγιστική.

Στο 36′ ο Μασούρας με την δεύτερη ασίστ του, σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Ιωαννίδη για το 3-0 ενώ στο 40′ μετά από σέντρα του Τσιμίκα, ο Κουρμπέλης με κεφαλιά πέτυχε το 4-0, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη πρόκριση της χώρας μας στον τελικό των play off του Nations League.

Στο δεύτερο ημίχρονο και όπως ήταν λογικό, η Ελλάδα άφησε το πόδι από το γκάζι, οι Καζάκοι πήραν περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια τους και κυρίως με κάποια σουτ εκτός περιοχής προσπάθησαν να απειλήσουν την εστία του Βλαχοδήμου για να πετύχουν το γκολ της τιμής.

Ο Έλληνας κίπερ, όμως, ήταν σε ετοιμότητα και δεν επέτρεψε να παραβιαστεί η εστία του.

Η ”γαλανόλευκη” είχε μία καλή στιγμή με σουτ του Μπακασέτα στο 73′ που κόντραρε στα σώματα, ένα σουτ του Μάνταλου στο 84′ που έβγαλε ο αντίπαλος κίπερ, με τον Πογιέτ να εξαντλεί τις αλλαγές και να δίνει ανάσες στους βασικούς ενόψει του τελικού της Τρίτης. Το… κεράσακι στη τούρτα ήρθε στο 85′ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τσιμίκα, ο Ταπάλοφ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.






Η Ελλάδα στο ρελαντί διατήρησε το υπέρ της 5-0 μέχρι το φινάλε του αγώνα, χάνοντας ευκαιρίες για έκτο γκολ με Γιακουμάκη και Μασούρα και στρέφει πλέον το βλέμμα της στο τεράστιας σημασίας παιχνίδι με την Γεωργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου