Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024

Να καταργηθούν τα Δικαστήρια. Αφού έχουμε τους δικαστές του Twitter και του Facebook

Λοιπόν, πρόταση για να τελειώνουμε με τη σύγχυση αρμοδιοτήτων και τη "διασταύρωση" των λειτουργιών στη ...μικρή μας μεσογειακή χώρα της εγγύς Ανατολής.

Να φτιάξουμε ένα επίλεκτο σώμα με πρωινατζούδες, καφετζούδες, λοιπές τηλεπερσόνες, σχολιαστές παραθύρων, ηθοποιούς, σχεδιαστές, γυναίκες και άντρες φυσικά (μην παρεξηγηθεί ως σεξιστική η ανάρτηση - τυχαία και ενδεικτική και η αναφορά επαγγελμάτων), να περάσουν από ταχύρρυθμα σεμινάρια -αν χρειαστεί- για να συντάσσουν εισαγγελικές προτάσεις για τις δίκες “κοινωνικού ενδιαφέροντος” και το βράδυ στα δελτία των 8 να βγάζουνε τις αποφάσεις με τις ποινές ή τις αθωώσεις των κατηγορουμένων οι newscasters. 

Όσο για δεύτερο βαθμό και αναίρεση των πρωτόδικων αποφάσεων, μπορούμε να αξιοποιήσουμε τους επαΐοντες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και φυσικά, ουχ ήττον, τα πολύ σημαντικά για τη δημοκρατία μας ηλεκτρονικά ή άλλα (περί συλλογής υπογραφών) άτυπα δημοψηφίσματα και δημοσκοπήσεις του fb και του Χ.

Έτσι θα απαλλαγούμε και από το περιττό βάρος της προανάκρισης και της ανάκρισης, του σχηματισμού δικογραφιών και κυρίως της μελέτης αυτών. Απλά και παστρικά.

Δικαστές, εισαγγελείς και δικηγόροι στον πάγκο!

Και καλή τύχη στους απανταχού, νυν και μελλοντικούς, κατηγορουμένους…

Παναγιώτης Ζαμπίτης
Δικηγόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου