Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024

Θρυλική πρόκριση και για τον Ολυμπιακό

 Ο ΠΑΟΚ έκανε την αρχή στη Τούμπα και ο Ολυμπιακός στο ουδέτερο γήπεδο της Τόπολα στη Σερβία, ολοκλήρωσε με ένα... ποδοσφαιρικό θαύμα μία μοναδική βραδιά για το ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο θα έχει δύο ομάδες στη κλήρωση των προημιτελικών του Conference League(15/3,15:00)!




Οι ”ερυθρόλευκοι” ανέτρεψαν το 4-1 του πρώτου αγώνα στο Φάληρο, διέλυσαν την Μακάμπι Τελ Αβίβ με 6-1 στην παράταση και πήραν εκείνοι το εισιτήριο για τους ”8”, πετυχαίνοντας μία ανατροπή που έμοιαζε ακατόρθωτη!

Mε ένα μυθικό, τρομερό και ανεπανάληπτο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός κατάφερε να φέρει στα ίσια το ζευγάρι και να σβήσει την κάκιστη εμφάνισή του στο πρώτο παιχνίδι που έφερε το 4-1 υπέρ της Μακάμπι. Μέσα σε σαρανταπέντε λεπτά, το σύνολο του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ σκόραρε τρεις φορές και έβαλε βάσεις για μία μεγάλη ανατροπή.

Σε αυτές τις περιπτώσεις ένα γρήγορο γκολ είναι κομβικό και η ελληνικά ομάδα το βρήκε με τον Ποντένσε στο 9′, όταν ο Πορτογάλος εξτρέμ με ωραίο σουτ από τα όρια της περιοχής άνοιξε το σκορ. Ο βραχύσωμος άσος των ”ερυθρολεύκων” το πήρε πάνω του και στο 36′ έκλεψε την μπάλα, σέρβιρε στον Φορτούνη και ο Έλληνας άσος έκανε το 2-0.

Ο Ολυμπιακός δεν σταμάτησε εκεί και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους έφτασε στο 3-0. Ο Ποντένσε σέντραρε από αριστερά και ο Ελ Καμπί με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο πλεκτό.

To δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για την πειραϊκή ομάδα, καθώς η Μακάμπι μείωσε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ζάχαβι στο 57′.

Η αντίδραση του Ολυμπιακού, πάντως, ήταν άμεση και εντυπωσιακή. Στο 65′ μετά από σέντρα του Ορτέγκα, ο Ελ Καμπί με τρομερό ”ψαλίδι” πέτυχε ένα μοναδικής ομορφιάς τέρμα, πετυχαίνοντας το 4-1.

Mε το σκορ αυτό να οδηγεί σε παράταση, οι δύο ομάδες είχαν από μία μεγάλη ευκαιρία για γκολ πρόκρισης. Ο Πέρετζ στο 77′ αστόχησε με το κεφάλι από το ύψος της μικρής περιοχής ενώ ο Γιόβετιτς στο 90’+3′ έχασε ένα μοναδικό τετ α τετ για να στείλει τους ”ερυθρολεύκους” στα προημιτελικά και η αναμέτρηση πήγε στην έξτρα χρόνο.

Ότι δεν κατάφερε να κάνει ο Γιόβετιτς στις καθυστερήσεις, το πέτυχε στο τρίτο λεπτό της παράτασης. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, ο Μαυροβούνιος φορ με δυνατό σουτ πέτυχε το 5-1, δίνοντας σκορ πρόκρισης.

Ο Ολυμπιακός είχε επιβληθεί ψυχολογικά και ποδοσφαιρικά των Ισραηλινών και στο 104′ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του. Ο Έσε βρήκε τον Μασούρα, εκείνος πέρασε τον τερματοφύλακα, πάσαρε και σε κενό τέρμα ο Ελ Αραμπί διαμόρφωσε το τελικό 6-1.

Μυθική εμφάνιση, μυθική πρόκριση για τους ”ερυθρολεύκους” που για πρώτη φορά στην ευρωπαϊκή τους ιστορία καταφέρνουν τον Μάρτιο να περάσουν από νοκ-άουτ ζευγάρι στην επόμενη φάση!

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού

Φενέρμπαχτσε
Φιορεντίνα
Βικτόρια Πλζεν
Άστον Βἰλα
Μπριζ
Λιλ
ΠΑΟΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου