Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024

Βλάκα Φωτούλη, βιάστηκες…


 Το «βρέθηκε στο σωστό μέρος, τη σωστή στιγμή» είναι μια έκφραση που χρησιμοποιούμε για να τονίσουμε συνήθως την τύχη κάποιου.

(Το κοριτσάκι που περιγράφει τα παραπάνω σίγουρα ....δεν βρέθηκε στο σωστό μέρος, τη σωστή στιγμή, σε αντίθεση με τον βιαστή του.)

Το «ήταν μπροστά από την εποχή του» είναι επίσης θετικό σχόλιο που εκφράζει τον θαυμασμό μας όμως ενίοτε εμπεριέχει και μια δόση απογοήτευσης.

Μια δόση απογοήτευσης γιατί αυτός που ήταν μπροστά από την εποχή του μπορεί να κατέληξε σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Δεν είχαν ηλεκτρονικά βραχιολάκια τότε οπότε ίσως και να έβγαινε αλλά και να έβγαινε που να πάει, δεν είχαν και πολλές διεξόδους για να ξεδώσουν εκείνες τις εποχές, άρα ίσως να τον βόλεψε κιόλας να συνεχίσει απρόσκοπτα το μπροστά από την εποχή του έργο του.

Και ήταν τόσο μπροστά που επειδή ήξερε με τι κολλημένους θρησκόληπτους είχε να κάνει, πήγε με τα νερά τους και είπε ένα τυπικό «Ναι σεβασμιότατοι, έχετε δίκιο, η Γη δεν γυρίζει.»

Ή για κάποιον άλλο που ήταν τόσο μπροστά, τόσο πιο παλιά, που καταδικάστηκε σε θάνατο.

Ενός ανθρώπου που:
1ον Αποφάσισε να αποδεχθεί την ποινή του αντί να αιτηθεί (όπως είχε το δικαίωμα) να πάρει των ομματιών του και να πάει να ζhttps://365meres.wordpress.com/2024/03/16/vlaka-fwtoulh-viastikes/ήσει σε κανένα βουνό, να τους βλέπει όλους από ψηλά, όπως τραγουδάνε οι Tsopana Rave.

2ον Δεν κατέγραφε τις διδασκαλίες του για να μην βρεθούν κάποιοι πονηροί να τις εκμεταλλευτούν και να αναγκαστούν οι μετέπειτα να εξελιχθούν αναφερόμενοι, συνήθως αφαιρετικά, σε αυτές.

(Και άλλος δεν τις κατέγραφε μερικούς αιώνες αργότερα όμως βρέθηκαν οι πονηροί να χρησιμοποιήσουν κατά το δοκούν καταγραφές τρίτων για να στήσουν μια θρησκευτική επιχείρηση που έφτασε στο σημείο να καταδικάσει το πρώτο πρόσωπο της εισαγωγής αυτής. Γιατί όλα συνδέονται…)

3ον Απέφυγε όπως ο δαίμονας (δεν υπήρχε διάβολος τότε) το λιβάνι (κι αυτό ίσως να μην ήταν γνωστό στην Αρχαία Ελλάδα όμως δεν υπάρχει πιο ταιριαστή έκφραση) να ασχοληθεί με την πολιτική για να προλάβει να φτάσει σε μια άλφα ηλικία προτού καταλήξει κατηγορούμενος και νεκρός.

Μια δόση απογοήτευσης γιατί σε αντίθεση με τον....

διαβάστε τη συνέχεια στο https://365meres.wordpress.com/2024/03/16/vlaka-fwtoulh-viastikes/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου