Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024

Η ελληνική αλοιφή που είναι στη δεύτερη θέση παγκοσμίως

 Ανάμεσα σε 64 αλοιφές βρέθηκε στη δεύτερη καλύτερη θέση σε όλο τον κόσμο - Ποια κατέκτησε τη χρυσή θέση.


Στο μυαλό των Ελλήνων είναι άμεσα συνδεδεμένο με τον γύρο και τα σουβλάκια, αλλά υπάρχει και αυτόνομο στη λίστα των αγαπημένων ντιπ. Τώρα όμως το τζατζίκι, αυτή η λαχταριστή ελληνική αλοιφή, παίρνει τη θέση που της αρμόζει στον παγκόσμιο κατάλογο αλοιφών καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση (ανάμεσα σε 64) σύμφωνα με το σάιτ γαστρονομίας Taste Atlas.

«Το τζατζίκι σερβίρεται πάντα κρύο και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές με πιάτα όπως ο γύρος και το σουβλάκι. Συχνά σερβίρεται με πίτα ως μέρος του πρώτου πιάτου ενός μεγάλου γεύματος. Με την τεράστια δημοτικότητά του και το γεγονός ότι είναι ένα από τα καλύτερα καλοκαιρινά ντιπ, δεν είναι παράξενο που υπάρχουν πολλές τοπικές παραλλαγές του σε χώρες όπως το Ιράν, το Ιράκ, η Τουρκία, η Κύπρος, η Βουλγαρία και η Σερβία» αναφέρει το Taste Atlas, επισυνάπτοντας και την αυθεντική συνταγή για όποιον θέλει να το φτιάξει σπίτι του!

Στη λίστα με τις ελληνικές αλοιφές ξεχωρίζουν ακόμα η φάβα (16η θέση), η τυροκαυτερή (18η), η σκορδαλιά (23η), η μελιτζανοσαλάτα (26η), η παντζαροσαλάτα (33η), η ταραμοσαλάτα (41η), η καπαροσαλάτα (62η).
Το χρυσό γουακαμόλε

Στην πρώτη θέση της λίστας βρίσκεται το μεξικάνικο γουακαμόλε, μια παγκοσμίου φήμης βουτιρένια λιχουδιά, όπως την αποκαλεί το Taste Atlas, που χρονολογείται από την την αυτοκρατορία των Αζτέκων του 1500. Είναι ένα μείγμα από ώριμα, πολτοποιημένα αβοκάντο, κρεμμύδια, τσίλι, ντοματίνια (προαιρετικά) και επιλεγμένα καρυκεύματα όπως θαλασσινό αλάτι και κόλιανδρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου