Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024

Τεράστιος ΠΑΟΚ - 5άρα και Επική πρόκριση - Παραμιλάει η Ευρώπη

-Κάποιοι τον είχαν ξεγραμμένο μετά το 2-0 του πρώτου αγώνα. Ο τεράστιος ΠΑΟΚ τους διέψευσε (και δεν χρειάστηκε να βάλει γκολ ο Σαμάτα!)

-Αυριο Παρασκευή, στις 3μμ η κλήρωση των 8.

Ένας ΠΑΟΚ βγαλμένος από τα πιο τρελά όνειρα των οπαδών του, έκανε διαστημική εμφάνιση στην Τούμπα, διέσυρε με 5-1 την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και πήρε τεράστια πρόκριση στα προημιτελικά του Conference League.

Με Βιεϊρίνια και Σβαμπ ήταν η αρχική ενδεκάδα που παρέταξε ο Ράζβαν Λουτσέσκου, σε.... σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Κοτάρσκι ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Βιεϊρίνια, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης και Μπάμπα ήταν στην τετράδα της άμυνας, οι Μεϊτέ-Σβαμπ στα χαφ, και οι Αντρίγια-Κωνσταντέλιας-Τάισον γύρω από τον φουνταριστό Τόμας στην επίθεση. Από την πλευρά του, ο Σεργκέι Γιακίροβιτς δεν προχώρησε σε εκπλήξεις, με παρόμοιο σύστημα, τους Σούσιτς-Μίσιτς δίδυμο στα χαφ, και τον Μπατούρινα πίσω από τον Πέτκοβιτς στην επίθεση.


Όπως ήταν αναμενόμενο, οι γηπεδούχοι πίεσαν από το ξεκίνημα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου, την ώρα που η Ντινάμο περίμενε αμυνόμενη στο δικό της μισό. Μπορεί στα πρώτα λεπτά οι φάσεις να έλειψαν, αλλά μέχρι τα μέσα του ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ έφτασε τουλάχιστον 3-4 φορές πολύ κοντά στο γκολ αλλά ξόδεψε τις ευκαιρίες.

Στο 15’ ο Κουλιεράκης με κεφαλιά δεν κατάφερε να νικήσει τον πεσμένο Νέβιστιτς, στο 16’ ο ίδιος παίκτης αστόχησε σε νέα κεφαλιά από πλεονεκτική θέση, στο 19’ ο Αντρίγια ανενόχλητος από κοντά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ, στο 22’ το σουτ του Κωνσταντέλια εντός περιοχής κατέληξε κόρνερ, και στο 23’ πάλι ο Κουλιεράκης δε σημάδεψε σωστά με κεφαλιά από κοντινή θέση.




Οι προσπάθειες του Δικεφάλου δικαιώθηκαν και μάλιστα εις διπλούν μέσα σε λίγα λεπτά. Στο 27’, μετά από κόρνερ του Αντρίγια και πρώτη κεφαλιά του Κουλιεράκη, ο Μπάμπα με νέα κεφαλιά έκανε το 1-0, ενώ στο 33’ ένα μακρινό σουτ του Κουλιεράκη κόντραρε λίγο στον Σούσιτς και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-0!




Οι Κροάτες έμοιαζαν να τα έχουν χαμένα από την εξέλιξη, παρόλα αυτά προσπάθησαν να πάρουν μέτρα στο γήπεδο και έκαναν τις πρώτες επισκέψεις στην αντίπαλη περιοχή, χωρίς όμως κάποια σημαντική φάση.

Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που συνέχισε να πιέζει ακατάπαυστα και να απειλεί, φτάνοντας και σε τρίτο γκολ πριν τη συμπλήρωση του ημιχρόνου. Στο 42’ μετά από σέντρα του Τάισον, ο Τόμας με άψογη κεφαλιά-ψαράκι έγραψε το 3-0.

Χωρίς αλλαγές για τις δυο ομάδες άρχισε το δεύτερο μέρος, αλλά και με ένα “κρύο” γκολ που άλλαξε τα δεδομένα. Στο 49’ μετά από λάθος κόψιμο του Κεντζιόρα, ο Χότζα με πλάγιο σουτ έκανε το 3-1. Η Ντινάμο μάλιστα προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την αναστάτωση που έφερε στον ΠΑΟΚ το γκολ, και στο 53’ ο Σπίκιτς είχε μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει αλλά ο Κοτάρσκι απέκρουσε σωτήρια.




Από εκεί και πέρα, και με το σκορ των δυο αγώνων πλέον στα ίσια, το ματς πήρε άγρια ομορφιά με τις δυο ομάδες να ψάχνουν με την ίδια ένταση το γκολ. Η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω, οι ελεύθεροι χώροι ήταν αρκετοί και ήταν ζήτημα το ποιος θα το εκμεταλλευτεί.

Στο 64’ ο Πέτκοβιτς είχε ένα καλό σουτ που έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Κοτάρσκι, ενώ στο 67’ ο Ντεσπόντοφ πήρε τη θέση του Τάισον. Ο Βούλγαρος μάλιστα έκανε άμεσα αισθητή την παρουσία του. Στο 72’ ένα σουτ του κατέληξε κόρνερ, το οποίο εκτέλεσε ο ίδιος και ο Κουλιεράκης από κοντά έκανε το 4-1.

Για το τελευταίο κομμάτι του ματς, ο Λουτσέσκου έριξε στο ματς τους Ότο, Οζντόεφ, Μουργκ και Σαμάτα. Στο 83’ ο Μουργκ έχασε απίθανη ευκαιρία αμαρκάριστος από το ύψος του πέναλτι αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά. Στο 87’ ο Ντεσπόντοφ ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Μίσιτς, ο διαιτητής έδωσε το πέναλτι και ο Αντρίγια με εύστοχη εκτέλεση έκανε το 5-1!

Γκολ: Μπάμπα 27’ (κεφαλιά), Κουλιεράκης 33’ (σουτ), Τόμας 42’ (κεφαλιά), Κουλιεράκης 72’ (κεφαλιά), Αντρίγια 88’ (πέναλτι) / Χότζα 49’ (σουτ)

Κίτρινες: Κουλιεράκης 60’ / Μπατούρινα 14’, Μίσιτς 88’, Ογκιγιάρα 90’

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Μπάμπα, Κουλιεράκης, Κεντζιόρα, Βιεϊρίνια (Ότο 77’), Σβαμπ (Οζντόεφ 82’), Μεϊτέ, Τάισον (Ντεσπόντοφ 67’), Κωνσταντέλιας (Μουργκ 77’), Αντρίγια, Μπράντον (Σαμάτα 77’).

Ντινάμο Ζάγκρεμπ: Νέβιστιτς, Ριστόφσκι, Πέρκοβιτς (Ογκιγιάρα 80’), Μπερνάουερ Τεοφίλ-Κατρίν, Μίσιτς, Σούτσιτς , Μπατούρινα, Σπίκιτς (Κανέκο 74’), Χότζα (Βίντοβιτς 80’), Πέτκοβιτς.

Διαιτητής: Χαρμ Όσμερς (Γερμανία)

Βοηθοί: Ρόμπερτ Κέμπτερ, Ντόμινικ Σκάαλ (Γερμανία)

Γήπεδο: Τούμπα

Θεατές: 25.000

inpaok

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου