Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024

Το κλειστό Παλαιοντολογικό Μουσείο, μερικά «θα» του Δήμαρχου Εορδαίας, και η ενδοτικότητα του…

Δελτίο Τύπου / Πρωτοβουλία πολιτών Πτολεμαΐδας / Εορδαίας για την ανάπτυξη



ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 17-03-2024

 

Έχουν περάσει 2 χρόνια που το Παλαιοντολογικό Μουσείο Πτολεμαΐδας παραμένει κλειστό !!! με κίνδυνο όλα τα παλαιοντολογικά ευρήματα να κινδυνεύουν με καταστροφή τους λόγω των επί ετών προβλημάτων που υπάρχουν σχετικά με τα νερά που εισρέουν στο κτίριο.

Τουλάχιστον από το 2013 το πρόβλημα αυτό παραμένει σταθερό και αμετάβλητο χωρίς κάποια Δημοτική Αρχή να το λύσει οριστικά.

Βρισκόμαστε στο 2024 και δεν φαίνεται τίποτε στον ορίζοντακαι ενώ το κτήριο έχει ενταχθεί στα πληγέντα λόγω πλημμυρών Δημοτικά ακίνητα που τυγχάνουν της σχετικής χρηματοδότησης.

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας αποφασίστηκε διαγραφή οφειλών δημοτών ύψους 2.535.013,42€ λόγω παρέλευσης 20ετίας. Το οξύμωρο της υπόθεσης δεν είναι ότι αντί οι Δημοτικές Αρχές όλα αυτά τα χρόνια να βρούνε τρόπους να εισπραχθούν αυτά τα λεφτά, εμφανίζονται ΑΓΝΩΣΤΟΙ !!! να οφείλουν προς τον Δήμο ποσό που είναι στο ύψος του 1.731.014,53€ !!!

Βέβαια δεν είναι το μόνο ζήτημα που απορεί κανείς με την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής για αυτό το τεράστιο θέμα.

Στις 24-04-2023 με Δελτίο Τύπου η «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» ενημέρωνε την Δημοτική Αρχή για το Ίδρυμα Κεχαγιά και το κληροδότημα, για την αδιαφορία που υπάρχει με αποτέλεσμα να απαξιώνονται τα ακίνητα του κληροδοτήματος Κεχαγιά. Στο Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας ο κος Δήμαρχος διαβεβαίωνε ότι ΘΑ γίνει σχετική συνεδρίαση – ενημέρωση για το Ίδρυμα Κεχαγιά και πως θα παρευρίσκεται στην συνεδρίαση αυτή η πρόεδρος του Ιδρύματος κα Βακωνάκη. Φτάνουμε ένα χρόνο μετά και «Άκρα του τάφου σιωπή»

Στην τελευταία του ομιλία της προηγούμενης προεκλογικής περιόδου ο κος Δήμαρχος ενημέρωνε ότι λόγω αυξημένων αναγκών του Δήμου για πολιτιστικές εκδηλώσεις ΘΑ αξιοποιήσει τον πρώην κινηματογράφο «ΖΩΡΖ» αλλά και επ’ αυτού «Άκρα του τάφου σιωπή».

Πέρασε μια ολόκληρη θητεία (η προηγούμενη ) και ενώ ο κος Δήμαρχος αρχικά «έδειχνε» πως ΘΑ αγωνιστεί μαζί με την «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» για την Νέα σιδηροδρομική γραμμή Ιεροπηγής (Καστοριάς) – Πτολεμαΐδας – Βέροιας – Θεσσαλονίκης, έφτασε στην πορεία να πει σε Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας επί λέξει «Όποια πόρτα να χτύπησα την βρήκα κλειστή».

Και να ήταν μόνο αυτό υποσχόταν ο κος Δήμαρχος δεξιά και αριστερά ότι θα λειτουργήσει η σιδηροδρομική σύνδεση Κοζάνης – ΒΙΟΠΑ – Αμύνταιο και πως όποιος αποκαλεί αυτήν τη σύνδεση «Μουτζούρη» δεν θέλει να έχει καμιά σχέση μαζί τους, (Σημειώνουμε εδώ ότι εμείς πρώτοι αποκαλέσαμε αυτή την σύνδεση με την έκφραση «Μουτζούρη», γιατί όπως και να το κάνουμε αυτή είναι η παλιά σιδηροδρομική γραμμή από την εποχή του 1950). Ε!!! δεν μπορούμε να μένουμε στο παρελθόν όταν οι προοπτικές για τον τόπο έχουν άμεση σχέση με μια νέα σύγχρονη σιδηροδρομική σύνδεση με Θεσσαλονίκη και το λιμάνι της.

Όλη την προεκλογική περίοδο των εθνικών εκλογών του Ιούνιου του 2023 παρέλασε πλήθος κυβερνητικών παραγόντων (ειδικά όταν φοβούμενος μήπως δεν εκλεγεί ο κος Μ.Παπαδόπουλος ) περιέφερε την υπουργό κα Κεραμέως στην περιοχή αλλά και άλλα κυβερνητικά στελέχη, τολμήσατε να καταθέσετε επιτακτικά το αίτημα για την λειτουργία σχολής Λογοθεραπείας που η ίδια η κα Κεραμέως ανέστειλε από το 2019 με την ανάληψη της εξουσίας από την Ν.Δ. Φυσικά και όχι, δεν τολμήσατε να της επιδώσετε έστω ένα έγγραφο που να φαίνεται ότι αυτό είναι πάγιο αίτημα της κοινωνίας.

Αλλά και στις επισκέψεις του κου Παπαθανάση το Φεβρουάριο και το Μάρτιο του 2024 δεν είδαμε να έχετε κάποια συνάντηση μαζί του και να του ζητήσετε κάτι μιας και είναι ο υπεύθυνος των χρηματοδοτήσεων της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης.

Μα και όταν ο κος Σταϊκούρας Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών στις 16 Φεβρουαρίου 2024 επισκέφθηκε την Κοζάνη, αντί να συναντηθείτε μαζί του και να του εκθέσετε τα αιτήματα σας, (κυρίως την νέα σιδηροδρομική γραμμή Ιεροπηγής (Καστοριάς) – Πτολεμαΐδας – Βέροιας – Θεσσαλονίκης, Αφήσατε στον πρώην εργοδότη σας βουλευτή Μ. Παπαδόπουλο την συνάντηση αυτή, που όλοι μας γνωρίζουμε ποιας πόλης τα συμφέροντα υπηρετεί και προασπίζεται ο κος Παπαδόπουλος. Τόση ενδοτικότητα κε Δήμαρχε δεν την περιμέναμε.

Αφήσαμε για το τέλος την υπόθεση της τηλεθέρμανσης. Στις 25 Νοεμβρίου του 2021 δηλώνατε κ. Δήμαρχε ότι δεν ΘΑ υπάρξει καμιά αύξηση στην τιμή της τηλεθέρμανσης για τις 2 προσεχείς χειμερινές περιόδους, δηλαδή 2021-2022 και 2022-2023.

Βέβαια στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας της προηγούμενης θητείας σας, σε ερώτηση του κου Κάλφα πως το πρόβλημα της αύξησης της τιμής της τηλεθέρμανσης προέκυψε το 2023 δεν πρέπει να πάρει θέση ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο, απαντήσατε ότι το πρώτο 15θήμερο του Ιανουαρίου 2024 θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο από την νέα Δημοτική Αρχή που θα εγκρίνει η θα απορρίψει την αύξηση της τιμής της τηλεθέρμανσης. Φτάσαμε στο μέσον του Μαρτίου και «Άκρα του τάφου σιωπή».

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας στις 4 Φεβρουαρίου 2020 δηλώνατε και ζητούσατε να πάει μια 10ετία τουλάχιστον πίσω η απολιγνιτοποίηση και να γίνει κινητοποίηση που όμοια της δεν ΘΑ έχει υπάρξει και καταλήγατε «παρέλαβα δήμο, δεν θα παραδώσω κρανίου τόπο»,

Δυστυχώς κε Δήμαρχε ήδη η διαμόρφωση του κρανίου έχει αρχίσει από καιρό να σχηματίζεται, άλλο αν εσείς με τους «αυλοκόλακές» σας δεν το αντιλαμβάνεστε.

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ / ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Θα είναι πάντα εδώ για να θυμίζει τις υποσχέσεις που δώσατε και δεν τηρήσατε, και στον λαό που σας πίστεψε και τον προδώσατε.

 

ΤΟ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ / ΕΟΡΔΑΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου