Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

Κι άλλα παιδιά "διαμάντια" - ΒΙΝΤΕΟ

To ερώτημα είναι, γιατί τα κανάλια δίνουν χρόνο στους γονείς των τραμπούκων και στην υπεράσπιση, να τους εκθειάζει και να δουλεύουν τον κόσμο; Είναι ολοφάνερο ότι τα παιδιά αυτά, είναι γεμάτα θυμό, με μοναδικό μέλημα της ζωής τους, να "σπάσουν στο ξύλο", να ..."κουτουλήσουν", να "τσακίσουν", να "κάνουν τραμπούκο" όποιον βρουν μπροστά τους. Γιατί πρέπει να ακούμε τους γονείς τους; Όλοι γνωρίζουμε γονείς, που κάνουν τα παιδιά τους μπουλντόγκ από μωρά: "σπάσ΄τον στο ξύλο ρε άμα σου πουλήσει μαγκιά" "πήγαινε στο καράτε να μάθεις να δέρνεις ρε, να γίνεις άντρας" "μη λυπάσαι κανέναν αγόρι μου, εμάς δε μας λυπήθηκε κανένας" κ.λπ.


Βίντεο ντοκουμέντο από την υπόλοιπη «παρέα» των ανήλικων αδελφών τραμπούκων που 
ξυλοκόπησαν τον σταθμάρχη στο Μετρό, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το newsit.gr.

Το περιστατικό του ξυλοδαρμού του σταθμάρχη του μετρό είναι η κορυφή του παγόβουνου για την δράση των δυο ανήλικων που μαζί με φίλους τους έχουν συστήσει συμμορία και τρομοκρατούν άλλους ανήλικους.

Πεδίο δράσης τους το Περιστέρι και το Ίλιον. Άλλος ανήλικος μαθητής, «αναπόσπαστο» όμως μέλος της συμμορίας, μετά το τέλος του μαθήματος κυνηγάει και πιάνει συμμαθητή του, τον οποίο και γρονθοκοπεί στο κεφάλι. Το θύμα μάλιστα καταρρέει λιπόθυμο στον πεζόδρομο, με την υπόλοιπη παρέα των τραμπούκων να γελάει και να τον χλευάζει που έχασε παντελώς τις αισθήσεις του, δεχόμενος μόνο μια γροθιά.
Όλοι εναντίον ενός

Ο ανήλικος είναι τελείως ανυπεράσπιστος, καθώς σ’ όλη την διαδρομή που τον καταδιώκει ο τραμπούκος, εκείνος μάταια προσπαθεί να ξεφύγει αφού στους ώμους του κουβαλά το βάρος της τσάντας με τα βιβλία.

Μάλιστα όλη τη διαδρομή με το κυνηγητό «απαθανατίζουν» οι φίλοι του τραμπούκου με την κάμερα του κινητού τους τηλεφώνου, ξεσπώντας σε κραυγές ικανοποίησης και ευχαρίστησης που αργά ή γρήγορα το θύμα τους θα έχει ακινητοποιηθεί. Ο τραμπούκος που είναι και αυτός καταφανώς ανήλικος έχει το παρατσούκλι «Λ…ος».

Επιδεικνύουν τα «τρόπαιά» τους

Τόσο ο ίδιος όσο και τα δυο αδέλφια που ξυλοκόπησαν με γροθιές και κλωτσιές τον σταθμάρχη, καταληστεύουν συμμαθητές τους αρπάζοντάς τους κινητά τηλέφωνα αλλά και χρήματα.

Μάλιστα στο ΕΠΑΛ του Περιστερίου αλλά και σ’ άλλα σχολεία της πόλης η δράση τους είναι τόσο διαδεδομένη που στο άκουσμα του ονόματος τους τα παιδιά-θύματα ενδίδουν στον εκβιασμό και παραδίδουν από μόνα τους ότι κουβαλούν επιστρέφοντας από το σχολείο στο σπίτι.

Και αυτό, για να αποφύγουν το ξύλο και την χλεύη, καθώς η παρέα των τραμπούκων συνήθιζε να ανεβάζει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα κατορθώματά της για τον φόβο των Ιουδαίων.

ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΔΕΝ ΕΙΚΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΑΔΕΡΦΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΑΡΧΗ, ΑΛΛΑ ΑΤΟΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΤΟΥΣ:

5 σχόλια:

  1. Ας είμαστε ειλικρινείς. Πάντα υπήρχαν οι σαλταρισμένοι που ασκούσαν βία χωρίς λόγο στους αδύναμους. Απλά δεν υπήρχαν κινητά να τραβάνε τα κατορθώματα τους.
    Θυμάμαι εκεί που μεγάλωσα τι μπουμπούκια είχαμε. Οι πιο πολλοί από αυτούς βέβαια είναι στο χώμα ή στο κάγκελο τώρα.

    George

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πάντα πλακωνόμασταν, αλλά δεν είχαμε τα δολοφονικά ένστικτα που έχουν αυτά τα τσογλάνια. Η διαφορά του φασαρτζή από τον κακόψυχο είναι μεγάλη. Δεν υπήρχαν άλλωστε τότε, τόσα παιδιά χωρισμένων γονιών, που έχουν μίσος στην ψυχή τους. Τότε πλακωνόμασταν γιατί έβραζε το αίμα, τώρα πλακώνονται για να ικανοποιήσουν το μίσος που φώλιασε στην ψυχή τους. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι, που καταστρέφουν μαγαζιά, που σπάνε, που καίνε. Άλλο η φασαρία, άλλο η επιθετικότητα

      Διαγραφή
    2. Πίστεψε με, σε αυτούς που αναφέρομαι αν ήταν σήμερα θα διαβάζαμε τέρατα. Σκέψου ότι ήταν μια εποχή πιο συντηρητική με περισσότερη αστυνόμευση και η γειτονιά ήταν γειτονιά με όλη τη σημασία. Ήξερες τους πάντες σε ολόκληρη συνοικία ενώ τώρα δεν γνωρίζεις τον διπλανό σου. Πρόσθεσε και το γεγονός της πολυπολιτισμικότητας (μη ξεράσω).

      George

      Διαγραφή
  2. Η βία δεν πρόκειται να εξαλειφθεί, όταν τη διακρίνουμε σε καλή και κακή βία.
    Παίρνω ένα παράδειγμα από την βία στις ΗΠΑ.
    Τη βία που ασκούσαν οι διαδηλωτές μετά τον φόνο του έγχρωμου από αστυνομικό τα μέσα ενημέρωσης και μια μεγάλη μερίδα πολιτικών την χαρακτήριζαν ως ''ειρηνική διαμαρτυρία''.
    Ο νοών νοείτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι προοδευτικοί που δε θέλουν να σημειώνεται η διαγωγή στα απολυτήρια να το βλέπουν αυτό. Επίσης αν δεν θέλει να κάνει κάποιος φυλακή ή αναμορφωτήριο ή είναι σε αναστολή ας δημοσιεύεται η φάτσα του, το όνομά του και το ΑΦΜ του και ας είναι έξω. Άιντε, συμμορίες είναι μικρής ηλικίας. Τους στεγασανε στα ΕΠΑΛ και τώρα ψάχνονται όλοι για την εξάλειψη βίας. Αν δεν υπάρχει οικονομική επιβάρυνση για τις αποκλινοθσες συμπεριφορές βίας ή καταστροφής κανένας δε μένει από αυτούς ήσυχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή