Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Γιάννης Κεσσόπουλος, ο άνθρωπος που άλλαξε τη δημοτική τηλεόραση TV100

Αγαπητός στους συναδέλφους του (ε, δεν είναι και τόσο συνηθισμένο μεταξύ δημοσιογράφων), μειλίχιος αλλά και "σκύλος στη δουλειά" , οργανωτικός μέχρι κεραίας, αλλά και με βαθιά αίσθηση συναδελφικότητας,  ο Γιάννης Κεσσόπουλος ορίστηκε πριν από 7 μήνες Γενικός Διευθυντής της Δημοτικής Επιχείρησης Θεάματος και Επικοινωνίας Θεσσαλονίκης (ΔΕΠΘΕ), γνωστής απλά ως "TV100" ή "FM100", για τους.... οπαδούς του ραδιοφώνου και από τότε ο άνεμος αλλαγής που πνέει στο κτήριο της Ν. Γερμανού, απέναντι από το Λευκό Πύργο, είναι ευεργετικός για τα ΜΜΕ της πόλης.

Κι επειδή τα ΜΜΕ στηρίζονται στους ανθρώπους, ο κ. Κεσσόπουλος, δεν παρέλειψε να μας θυμίσει το νέο τοπίο στην TV100, με ανάρτησή του στο facebook "ταγκάροντας" τους συνεργάτες του, ώστε να έχουν πρόσωπο και να αλληλεπιδρούν με τους τηλεθεατές τους: 

"Διανύοντας ήδη την 3η εβδομάδα μετά την έναρξη, μπορώ να πω πια ότι ολοκληρώσαμε με πολύ θετικό τρόπο την πρώτη φάση του νέου προγράμματος της Δημοτικής Τηλεόρασης TV100. Ξεκινήσαμε πριν από 7 μήνες, στη μέση της τηλεοπτικής σεζόν, μαζί με το κρούσμα 0 του covid-19 και τους περάσαμε με lockdown, μέτρα περιορισμού και καλοκαίρι. Ωστόσο δουλέψαμε σκληρά, κόντρα και στον ίδιο μας τον εαυτό που ψυχολογικά πολλές φορές ήρθε σε δύσκολη θέση. Δουλέψαμε μαζί, πολλοί μαζί (αφήνω ένα μικρό περιθώριο γιατί το όνειρο είναι το «όλοι μαζί»), γεννήσαμε καινούρια πράγματα παρά τις δυσκολίες και τους αναγκαστικούς περιορισμούς, και αξιωθήκαμε να παρουσιάσουμε στο κοινό της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας νέες εκπομπές, με νέα πρόσωπα, νέες δομές και νέα στοιχεία.

Αλλάξαμε τα λογότυπά μας, αναβαθμίζοντας την αισθητική και δίνοντας στην ουσία το σύνθημα για την ανασυγκρότηση των δημοτικών ΜΜΕ: "κοίτα ψηλά" -δυο λέξεις με νόημα, δυο λέξεις που σημαίνουν νέα νοοτροπία, νέα λογική, νέα προσπάθεια.
Κοιτάμε ψηλά και προχωράμε μπροστά!
Ήδη, λοιπόν, έχουμε ξεκινήσει τις καθημερινές ενημερωτικές εκπομπές επικαιρότητας:
• Στις 8.00 το πρωί, «Καλημέρα από τη Θεσσαλονίκη» με τον
Γιώργος Ροδάκογλου
, μια... ραδιοφωνικού ρυθμού εκπομπή που μας ενημερώνει για τα χρηστικά της Θεσσαλονίκης και μας φέρνει σε επαφή με την περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας αλλά και όλη την περήφανη ελληνική επαρχία.
• Στη 1.00 το μεσημέρι, «Check in στα γεγονότα» με τη
Vasso Lykourinou
, μια εκπομπή στη καρδιά των γεγονότων που τρέχουν εκείνη την ώρα -πιο φρέσκια δεν γίνεται.
• Στις 3.00 το μεσημέρι, η εκπομπή “Sport Report” με τη
Βασω Τσανα
και τη σούπερ αθλητική ομάδα της Δημοτικής Τηλεόρασης (
Giorgos Venis
,
Ioannis Xatzioannidis
,
Pantelis Zoumpoulis
), για την γρήγορη και περιεκτική ενημέρωσή σας για όσα συμβαίνουν στο χώρο του αθλητισμού.
• Στις 4.00 το απόγευμα, «Δημότης online» με τον
Panagiotis Krinis
, μια εκπομπή από τον δημότη για τον δημότη, με πολλά χρηστικά και χρήσιμα νέα, που έχει στο επίκεντρο την τοπική αυτοδιοίκηση.
• Στις 7.30 το απόγευμα, το σύντομο δελτίο ειδήσεων και οι ειδήσεις στη νοηματική, με τη
Maria Moustaka
και την
Evlambia Angelou
, αν θέλετε σε ελάχιστο χρόνο να ενημερωθείτε για όσα συμβαίνουν στην πόλη μας και στην κεντρική Μακεδονία.
• Στις 10.00 το βράδυ, τα «Γεγονότα στις 10» με την
Kiki Tsiligeridou
, ένα δελτίο διαφορετικό με τη Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο όπως και τη ματιά της Θεσσαλονίκης για τον κόσμο, που φιλοξενεί σημαντικές προσωπικότητες από την πόλη μας, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Επίσης, μια ολοκαίνουρια εκπομπή κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 4.00 το απόγευμα με τίτλο «Η ζωή το Σαββατοκύριακο» και την
Μαρία Αναγνωστίδου
, η οποία φιλοξενεί θέματα ιστορίας, πολιτισμού, ψυχολογίας κ.ά.
🍀 Πιστέψτε με, δεν είναι καθόλου απλό όλο αυτό... και στηρίζεται στην μεγάλη προσπάθεια ΠΟΛΛΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ...
Κοντά σε αυτές, προστέθηκαν η εκπομπή «Σφήνα στα σπορ» με το
Nikos Petroulakis
(κάθε Δευτέρα και Πέμπτη στις 11.00 το βράδυ) που φιλοξενεί προσωπικότητες από το χώρο του αθλητισμού, η εκπομπή «Πρίσμα» με τον
Pantelis Savvidis
(κάθε Τετάρτη στις 9.00 το βράδυ), μια εκπομπή για την επιστήμη και τη διπλωματία, η εκπομπή του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης «Ο κόσμος της αγοράς» με τη
Fenia Kliatsi
(κάθε Τετάρτη στις 6.00 το απόγευμα) με τα θέματα των επαγγελματιών και των καταναλωτών, η εκπομπή "Έξυπνη Οικονομία" με τον
George Economy
Κατσιάνη (κάθε Τρίτη στις 6.00 το απόγευμα) για θέματα οικονομίας - ανάπτυξης - start ups, η εκπομπή «De Profundis» με τη Μαρία Αναγνωστίδου (κάθε Παρασκευή στις 11.00 το βράδυ) που καταπιάνεται με φιλοσοφικές αναζητήσεις σε θέματα που μας απασχολούν καθημερινά.
🎺🎺🎺 Με το ξεκίνημα του Οκτωβρίου θα "ξετυλιχθεί" ακόμη περισσότερο το νέο πρόγραμμα της
TV100 Thessaloniki
καθώς ξεκινάμε και νέες εκπομπές με θεματικές την πόλη, την ιστορία της, τον αθλητισμό της, τη γαστρονομία της, την αυτοκίνηση κ.ά.
Μείνετε συντονισμένοι! 📺📺📺
📷fm100.gr | tv100.eu | ΘΕSSALΟΝΙΚΙ | SKG


Ο δικηγόρος που ...ξεστράτισε κι έγινε δημοσιογράφος

Ο Γιάννης Θ. Κεσσόπουλος γεννήθηκε το 1970 στις Σέρρες. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ. Εργάστηκε για 19 χρόνια ως δικηγόρος ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης ενώ ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 1996 από τα Σπορ του Βορρά. Το 1998 εντάχθηκε στο δυναμικό της εφημερίδας Μακεδονία, όπου εργάστηκε ως αρχισυντάκτης και διευθυντής της κυριακάτικης έκδοσης. Το 2000 εργάστηκε στο ραδιοφωνικό σταθμό 103fm. Εργάστηκε επίσης στην εφημερίδα «Το Κεντρί» ως σύμβουλος έκδοσης (2008-2010) και στην εφημερίδα «Karfitsa» ως διευθυντής (2010-2011). Το 2010 ίδρυσε την ηλεκτρονική εφημερίδα thinkfree.gr, ενώ τα τελευταία χρόνια αρθρογράφησε στην εφημερίδα thessnews. Από το 2014 είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Κατοίκων Συνοικισμού Κωνσταντινουπολιτών Πυλαίας Θεσσαλονίκης.

2 σχόλια:

  1. Οπως έχω ξαναγράψει τα δημοτικά ΜΜΕ πρέπει να κλείσουν άμεσα και τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν να χρηματοδοτήσουν επείγουσες ανάγκες του δήμου .
    Η ύπαρξη των δημοτικών ΜΜΕ αποτελεί πρόκληση όταν η πόλη βρωμάει ,τα σκουπιδιάρικα είναι χάρβαλα ,οι σκουπιδοτενεκέδες θέλουν άλλαγμα ,οι δρόμοι είναι γεμάτοι τρύπες ,κλπ,κλπ και ο δήμος ξοδεύει χρήματα σε ΜΜΕ που έχουν θέαση-ακρόαση κάτω από το 1% .
    Να μην συζητήσουμε για τις υπόλοιπες υποχρεώσεις του δήμου που προκύπτουν από το νόμο ,όπως δηλ τις στειρώσεις των αδέσποτων ζώων ,τον περιορισμό των πληθυσμών τους και φυσικά την μείωση του αριθμού των ποντικιών που κόβουν βόλτες στους δρόμους μέρα μεσημέρι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να μην μιλήσω για την ανικανότητα της δημοτικής αστυνομίας να ελέγξει τις καταλήψεις πεζοδρομίων απο τραπεζοκαθίσματα ,κλπ,κλπ
    Βέβαια η επωδός είναι το δεν έχουμε προσωπικό ,αλλά χρήματα για δημοτικά ΜΜΕ με μηδενική σχεδόν θέαση -ακροαματικότητα περισσεύουν ......
    Και μια που τόφερε η κουβέντα ποιά είναι η αμοιβή του κ Πετρουλάκη ; είναι αληθινά τα νούμερα που ακούγονται ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή