Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

Διεθνές συνέδριο για τον κορωνοϊό - Τι ειπώθηκε (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε (19-20 Σεπτεμβρίου 2020) διεξήχθη διαδικτυακά το ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ.

Το συνέδριο συγκλήθηκε ως κατ’ επείγον λόγω της.... πρωτόγνωρης κατάστασης που βιώνει σήμερα ο πλανήτης και ταυτόχρονα ασύμμετρης απειλής, με απρόβλεπτες και καταστροφικές συνέπειες για την υπόσταση του ανθρώπου ως είδος, τον τρόπος ζωής του, την ελευθερία του γενικότερα. Η διαδικτυακή συμμετοχή κορυφαίων Καθηγητών και Ερευνητών από διάφορες χώρες του κόσμου θεωρήθηκε αναγκαία και απαραίτητη, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης.

Ενδεικτικά κάποια από τα ονόματα είναι:

Dr. Wolfgang Wodarg, Καθηγητής Φυσιολογίας, Dr. Stefano Montanari, Καθηγητής Ιατρικής Νανοπαθολόγος, Dr. Pasquale Mario Bacco, Καθηγητής Παθολογοανατομίας, Dr. Sucharit Bhakdi, Καθηγητής Μικροβιολογίας, Ιολογίας και Επιδημιολογίας, Dr. Giuseppe Remuzzi, Καθηγητής Ερευνητής, Διευθυντής Ερευνητικού Κέντρου Marco Negri Milano, Dr. Vandana Shiva, Καθηγήτρια Πυρηνικής Φυσικής, Περιβαλλοντολογίας, Dr. Giulio Tarro, Καθηγητής Ιολογίας Πανεπιστήμιο Νάπολης , Dr. Giuseppe De Donno, Καθηγητής Πνευμονολογίας, αλλά και οι Έλληνες Γεώργιος Χρούσος, Καθηγητής και Διευθυντής της Πρώτης Παιδιατρικής Κλινικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Πάντος, Καθηγητής Φαρμακολογίας Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Νίκος Κατσαρός, τ. Διευθυντής Ερευνών Ινστιτούτο Φυσικοχημείας. ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», Πτυχίο Χημείας Πανεπιστήμιο Αθηνών, Δημήτριος Κούβελας, Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης,

Για ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα αλλά και δεδομένης της πρωτοφανούς λογοκρισίας που υφίστανται παγκοσμίως όσοι τολμούν να αρθρώσουν μία διαφορετική από την επιβεβλημένη άποψη, περιμένουμε ως πολίτες από τα ανεξάρτητα και αδέσμευτα από μεγάλα συμφέροντα Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης να πραγματοποιήσουν την ερευνά τους και να ενημερώσουν τους αναγνώστες τους για το τι ακριβώς συνέβη το διήμερο αυτό στο συνέδριο, ποιοι συμμετείχαν και τι είπαν εφόσον κρίνετε ότι είναι άξια λόγου ακόμα και αν οι προσωπικές απόψεις των συντακτών τους δεν συμβαδίζουν με κάποια από τα λεχθέντα, αξίζει όμως να ακούγεται κάθε υπεύθυνη θέση που τεκμηριώνεται επαρκώς. Είναι χαρακτηριστικό της δημοκρατίας όσο θυμόμαστε τι σημαίνει ...

Ακολουθούν οι δύο υπερσύνδεσμοι από το οπτικοακουστικό υλικό (διάρκειας δέκαοκτώ ωρών!) που κατά την ταπεινή μας άποψη θα πρέπει να παρακολουθήσουν όλοι οι πολίτες.
ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑ ΠΡΩΤΗ (διάρκεια 9:01:40)
https://www.youtube.com/watch?v=q8vRAaPhqSs
ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΗ (διάρκεια 9:05:15)
https://www.youtube.com/watch?v=OB4PEtxt9YE#

Στο επισυναπτόμενο θα βρείτε την πρόσκληση που είχε διαμοιραστεί όταν ακόμα προσπαθούσαν οι οργανωτές να έχει και φυσική παρουσία το συνέδριο, στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.

Προσδοκούμε η δημοσιογραφική και πολιτική σας ευαισθησία να σας οδηγήσει να ασχοληθείτε και να αναδείξετε το παραπάνω ζήτημα όπως κάνετε και με τα υπόλοιπα. Τίποτα περισσότερο ή λιγότερο. Όσο ακόμα έχετε αυτό το δικαίωμα. Τιμήστε το!



Με εκτίμηση

Πρωτοβουλία Πολιτών Πάτρας

«ελλήνων ευθύνη»

4 σχόλια:

  1. Επιστήμονες με κατάρτιση καί ήθος, που τόσο σπανίζουν. Σε 2 ημέρες ξέπλυναν την ντροπή των ιατρών που έχασαν την μιλιά τους μπροστά στην τρομοκρατία των βλαμμένων, σατανιασμένων, μανιακών τρολ της κολοκυθοϊο-υστερίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφού δεν τους έχει δείξει το ελληνικό τσίρκο με τα κανάλια που έβαλαν στην τσέπη τους κάποια μύρια δεν θα είναι υπαρκτα πρόσωπα μάλλον όλοι αυτοί. Άλλωστε ο κόσμος αναγνωρίζει μόνο αυτούς που του δείχνει η ελληνική σαβουροτιβι και τίποτα παραπάνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ίσως το μοναδικό ιατρικό συνέδριο στην Ελλάδα χωρίς χορηγούς μεγάλες φαρμακευτικές
    εταιρίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ίσως το μοναδικό ιατρικό συνέδριο στην Ελλάδα χωρίς χορηγούς μεγάλες φαρμακευτικές
    εταιρίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή