Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

H Ελλάδα ξεπέρασε τη Σουηδία σε κρούσματα

Η αποτίμηση για το ποιά πολιτική απέναντι στην πανδημία, αποδίδει καλύτερα, δεν μπορεί να.... γίνει σε 2 μήνες. Απαιτεί  χρόνια. Σε 2=3 χρόνια λοιπόν, η Σουηδία μπορεί να παραμείνει στους 6.000 θανάτους και η Ελλάδα των 200 θανάτων (όταν η Σουηδία είχε 4.000), να εκτοξευθεί στους 10.000 και πλέον θανάτους.

Τις τελευταίες δυό βδομάδες λοιπόν η Σουηδία(χωρίς μέτρα) είχε 3.767 κρούσματα και η Ελλάδα (με στρατιωτικά μέτρα) 3.932. 

Η Σουηδία σταμάτησε πρακτικά να έχει νεκρούς από τις 20 Ιουλίου. Όλα αυτά, με τα πάντα να είναι ανοιχτά στη Σουηδία, χωρίς απαγορεύσεις, απέναντι σε μια χώρα, την Ελλάδα, που σε λίγο θα πυροβολούν τον κτηνοτρόφο στο Λιβάδι Ολύμπου, που κοιμάται στο μαντρί ολομόναχος, σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από άλλους, επειδή ....δεν φοράει μάσκα.


Στοιχεία από τον θείο googlη, σήμερα 23/9/2020 και από το worldometers.info/coronavirus/country/sweden/

16 σχόλια:

  1. Είπαμε η Σουηδία δεν έχει τους ειδικούς που έχουμε εμείς. Τους λες και τυχερούς όμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σουηδία 581 θάνατοι ανά εκατομμύριο πληθυσμού, Ελλάδα 34.
    Η Σουηδία λοιπόν, που το καλημέρα το λένε με κλειστό στόμα και τα ξενυχτάδικα κλείνουν στις 7 το απόγευμα, μπορεί να παραμείνει στους 6000 νεκρούς και η Ελλάδα την ξεπεράσει αλλά μπορεί και η γιαγιά μου μαζί με αλλαγή γοφού να βάλει και καρούλια και να κυλά στον κατήφορο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα κορυφαίο σχόλιο.
      Βρε μανία να μηδενίζουμε ότι καλό πετυχαίνουμε...

      Διαγραφή
    2. Ίδια εικόνα και στον αριθμό θανάτων ανά επιβεβαιωμένο κρούσμα, Σουηδία 6.5 ανά 100 κρούσματα, Ελλάδα 2.2 ανά 100 κρούσματα.

      Διαγραφή
  3. Αν στην Ελλάδα δεν έπεφτε η οποιαδήποτε κυβέρνηση με 5000 ηλικιωμένους νεκρούς μέσα σε 2,5 μήνες θα μπορούσαμε να την χρησιμοποιήσουμε ως παράδειγμα. Πέρα από οποιοδήποτε άλλο χαρακτηριστικό της που δεν ταιριάζει ώστε να μπορούμε να κάνουμε σύγκριση.
    Τα πολλά λόγια όμως είναι φτώχεια.
    Είναι ζόρικη φάση; Είναι. Πάει όλος ο κόσμος στα τυφλά; Πάει. Άντεξε μέχρι τώρα το ελλειπέστατο σύστημα υγείας μας με τα μόνα μέτρα (λόγω ελλείψεων και δημογραφικού), τα περιοριστικά που μπορούσε κάποιος να πάρει; Άντεξε.
    Το ζητούμενο είναι να φροντίσει το κράτος ώστε μέχρι την επόμενη πανδημία να μπορεί να βελτιώσει αυτά που το ανάγκασαν να κάνει περιοριστική πολιτική ώστε όταν έρθει να μπορούμε να αντεπεξέλθουμε χωρίς να βυθιστεί ούτε η οικονομία ούτε το ΕΣΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν κάναμε τα μισά από όσα οι Ούγγροι τότε θα ήμασταν μια χαρά άλλα ούτε στο μικρο το δακτυλάκι δεν θα τους φτάσουμε τους αχώνευτους τελικά" Το υπουργείο Ανθρώπινου Δυναμικού ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η Ουγγαρία διαθέτει 1.839 κλίνες ΜΕΘ, εκ των οποίων 812 είναι έτοιμες για τη θεραπεία νοσούντων με COVID-19. Ανέφερε ότι ακόμη 9.487 κλίνες θα είναι διαθέσιμες για τη θεραπεία ασθενών με τη νόσο." και επίσης " Η ουγγρική κυβέρνηση δαπάνησε 1,15 δισεκατομμύρια δολάρια σε 16.000 αναπνευστήρες φέτος, αφού ο πρωθυπουργός τόνισε τον Απρίλιο ότι η Ουγγαρία θα χρειαζόταν έως και 8.000 αναπνευστήρες και νοσοκομειακές κλίνες σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) κατά την κορύφωση της υγειονομικής κρίσης. " κάναμε τα ίδια στο ιώδιο χρονικό διάστημα η άπλα μοιράζαμε εκατομμυριάκια σε ΜΜΕ για να τρομοκρατούν τον κόσμο κάθε μέρα με διάφορους "ειδικούς"; τελικά είμαστε καλοί μόνο για το παπατζιλικη στην τιβι. Έμαθα ότι δίνουν 350 ευρώ μισθό στους νεαρούς γιατρούς δίχως ειδικότητα που ειναι στα νοσοκομεία κοβιντ, αν ειναι αλήθεια τότε μιλάμε για μεγάλους παπατζιδες Χάρη.

      Διαγραφή
  4. Την ώρα που ασχολούνται όλοι με την κοροϊδοιό, οι λάθρο βανδάλισαν τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στη Μόρια.
    https://www.protothema.gr/greece/article/1047455/moria-metanastes-katestrepsan-ton-nao-tou-agiou-georgiou-apisteutes-eikones/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Την ώρα που ασχολούνται όλοι με την κοροϊδοιό, οι λάθρο βανδάλισαν τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στη Μόρια.
    https://www.protothema.gr/greece/article/1047455/moria-metanastes-katestrepsan-ton-nao-tou-agiou-georgiou-apisteutes-eikones/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μην συνεχίζετε αυτή την συνωμοσιολογική κατηφόρα.Δυστυχώς μεγάλο το λαϊκιστικό αντίβαρο που πρέπει να κρατήσει ένα μικρό τοπικό μέσο αλλά κρατήσετε το για να μη γίνετε μακελειό και κατοχικά. Μην πέσετε στο επίπεδό τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μην κάνεις τέτοια γελοία σχόλια για το makpress, δεν είμαστε χθεσινοί. Άμα θέλαμε να γίνουμε makeleio, θα γινόμασταν πολύ εύκολα και άκοπα. Το ότι διανοείσαι να επιχειρήσεις αυτή την προβοκατόρικη ταύτιση με γραφικούς, σημαίνει ότι καλά θα κάνεις να μη μας ξαναδιαβάσεις, καθώς όταν οι άλλοι πήγαιναν να μάθουν προπαγάνδα, εμείς ερχόμασταν. Το ότι βαφτίζεις "συνωμοσιολογική κατηφόρα", μια απολύτως τεκμηριωμένη είδηση, που δεν χωράει την παραμικρή στρεψοδικία, σε καθιστά γραφικό συνωμοσιολόγο. Όχι σε μας αυτά, γράψαμε 1.000.000 άρθρα και πλέον στα 20 χρόνια παρουσίας σε δεκάδες sites και blogs και συναντήσαμε στα δρόμο μας πονηρούς, έξυπνους, αφελείς, όλων των ειδών τους αναγνώστες, επί χιλιάδες, χιλιάδων. Στο ξαναλέω ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΘΕΣΙΝΟΙ, για να καμφθούμε από σχόλια-τρίχες, λοβοτομημένων από την mainstream προπαγάνδα των καλοπληρωμένων λακέδων. Αμα ήταν τόσο προφανής και εύκολη η απάντηση σε μεγάλα ερωτήματα και την είχαμε έτοιμη , άκοπα, από τους Ευαγγελάτους, δεν θα κάναμε blog, θα κάναμε site για το big brother, αφού το μυαλό μας θα το είχαμε αναθέσει σε άλλους.

      Διαγραφή
    2. Επώνυμος χωρίς όνομα23 Σεπτεμβρίου 2020 στις 9:44 μ.μ.

      Πολλή τηλεόραση βλέπεις ανώνυμε, θα χάσεις και το λίγο που σου απέμεινε. Διάβασε κανένα βιβλίο για να διατηρείς τον εγκέφαλό σου ζωντανό. Όπως λέει κι ο διαχειριστής, μην αναθέτεις στον Εισαγγελάτο να σκέφτεται για σένα, γιατί θα καταντήσεις σαν τη νοσηλεύτρια, που έλεγε ότι "γίνεται χαμός από θανάτους, γέμισαν οι εντατικές, όσοι μπαίνουν δεν ξαναβγαίνουν" κι άλλες μαλακίες και γελάει κάθε λογικός άνθρωπος με τις ψεκασμένες μπούρδες της.

      Διαγραφή
    3. Κλασικός λοβοτομημένος.στην υπηρεσία του συστήματος και των λακέδων της "ενημέρωσης". Ό,τι δεν βολεύει το αφήγημα το βαφτίζουμε συνωμοσιολογία,γραφικότητες,σκουπιδοσαϊτ, κλπ.
      Στείλε βιογραφικό στο ακαι. Έχεις καλές πιθανότητες για πρωινάδικο.

      Διαγραφή
    4. Ούτε εμείς είμαστε χτεσινοί όμως καλοί μου φίλοι.Εσάς συγκεκριμένα σας παρακολουθώ από το 2009 όταν πολλοί από τους αρθρογράφους σας δεν ασχολούνταν καν με το αντικείμενο.Καλά κάνετε και τους στηρίζετε ως νέους στο επάγγελμά αλλά προσέχετε τις όλο πιο επιθετικές και άστοχες αναρτήσεις ,ειδικά σε θέματα που δεν σηκώνει λαϊκισμό.
      Το να λέτε για πληρωμένα ΜΜΕ είναι σα να λέτε ότι ο ήλιος βγαίνει από την ανατολή . Δεν είναι χτεσινό φαινόμενο. Όπως και ότι όλα τα ΜΜΕ παίρνουν άρθρα από γνωστούς και φίλους και τα δημοσιεύουν. Αυτά είναι γεγονότα. Υπάρχει προπαγάνδα λοιπόν όπου και αν κοιτάξεις. Απλά επιλέξτε την αλήθεια όπως αυτή είναι. Για παράδειγμα επί του άρθρου, 6000 νεκροί στην Σουηδία , 350 στην Ελλάδα. Με ίδιες επιπτώσεις στην οικονομία.
      ΥΓ.Όσον αφορά το παπαγαλάκι που προσπάθησε να πει κάτι για να αποδείξει τον καλό του χαρακτήρα του,νεαρός ών, λέω ότι,ως πολύτεκνος πατέρας, έχω επιλέξει εδώ και πολλά χρόνια να μην έχω τηλεόραση στο σπίτι. Δεν παρακολουθώ μεγάλα ΜΜΕ,παρακολουθώ εσάς και δυστυχώς δεν σας χαίρομαι πια. Θέλετε να το καταλάβετε,έχειν καλώς.Δεν θέλετε; Λαγός τη φτέρη έσειε, κακό της κεφαλής του.
      Με αγάπη.Μετά από 11 χρόνια, έχω άποψη για το πως ήσασταν και πως γίνεστε. ΠΡΟΣΕΞΤΕ.

      Διαγραφή
  7. Πριν φθάσετε στα όποια συμπεράσματα καλό θα είναι να προσμετρήσετε -αν θέλετε- και τους γείτονες της Σουηδίας και της Ελλάδας καθώς και τους λαθραία εισερχόμενους στη κάθε χώρα .
    Να υποθέσουμε ότι οι Δανοί είναι μάλλον άσχετοι και έχουν πάρει μέτρα ίσως και αυστηρότερα απο τα δικά μας .
    Αν κάποιος έχει βρεί ποια είναι η σωστή αντιμετώπιση του προβλήματος -αν βέβαια υπάρχει conid19- καλό θα ήταν να βοηθήσει την πατρίδα .

    Και κάτι ακόμη ,το ότι αυτοί που σχολιάζουν δεν είναι ούτε 10 ,μάλλον κάτι δείχνει ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις απόλυτο δίκιο! Πού να ξέρουν οι Δανοί... Και πολύ πρόσφατα, φίλος κάτοικος Σουηδίας μας διαβεβαίωσε πως ό τι κατάφεραν το κατάφεραν με την υπευθυνότητα που επέδειξαν οι Σουηδοί μετά από τις οδηγίες που έδωσε το Κράτος.
      Εμείς πάντως φτάσαμε στο σημείο να υποστηρίζουμε ότι δεν υπάρχει covid και ότι απλά τον χρησιμοποιούν για να μας αποσπούν την προσοχή από τους βανδαλισμούς Ιερών Ναών, όπως και ότι η μάσκα προκαλεί ανεπανόρθωτες βλάβες στον οργανισμό μας, άσε που με αυτόν τον τρόπο μας φιμώνουν...
      Και ναι! Έχεις δίκιο και για την τουλάχιστον εκνευριστική κατάσταση του σχολιασμού.

      Διαγραφή
  8. Πώς τους πετσοκόβετε έτσι, που λυσσάνε κυριολεκτικά, και επιστρατεύουν ό,τι ψέμμα και κακοήθεια γεννάει ο διεστραμμένος νους τους! Ο άλλος τάχα είναι πολύτεκνος! Γελάνε και οι λευκοί κρόταφοι του Ερωτόκριτου Θεοτοκάτου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή