Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Η δήλωση Μητσοτάκη για τη Συμφωνία των Πρεσπών (ΒΙΝΤΕΟ -Κείμενο)

Ήταν 25-1-2019, όταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε δήλωση για την υπερψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών. Το μόνο μέσο στην Ελλάδα, που έγραφε την αλήθεια Ε-Γ-Κ-Α-Ι-Ρ-Α και ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ ήταν το makpress, που ...ούρλιαζε: Ο μητσοτάκης ΔΕΣΜΕΥΘΗΚΕ ότι θα ΔΕΝ θα ακυρώσει τη συμφωνία. Από τότε ακούμε συνεχώς ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ, για δήθεν παραπλάνηση των ψηφοφόρων. Να το ξαναπούμε ξανά και ξανά και ξανά και ξανά, μέχρι να το χωνέψουν όλοι:

Ο Μητσοτάκης ήταν πεντακάθαρος στο ότι ΔΕΝ θα ακυρώσει τη συμφωνία, παρόλους τους χαρακτηρισμούς. Έλεγε με απλά λόγια "η συμφωνία είναι κακή, επιζήμια, αλλά ΕΓΩ δεν θα κάνω τον καουμπόυ να την ακυρώσω".

Όσοι ...άλλα άκουγαν κι άλλα καταλάβαιναν ...πρόβλημά τους!

Όποιος δεν καταλάβαινε ότι η φράση "Θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να αμβλύνω τις αρνητικές συνέπειες που είναι βέβαιο ότι θα προκύψουν από μια προβληματική συμφωνία." σήμαινε ΔΕΝ θα την ακυρώσω, ...ε, είναι χαζός !

Φυσικά, όταν έγινε Πρωθυπουργός, ικανοποιήθηκε δηλαδή ο ΑΝΣΚ που λένε και στο στρατό, η συμφωνία έγινε από "επιζήμια" ...."ιστορική" ! Και φυσικά δεν θα χρησιμοποιήσει το δικαίωμα του βέτο στην ένταξη των Σκοπίων! Και φυσικά δεν θα προβάλει την ελληνικότητα της Μακεδονίας κι άλλα μπαρμπούτσαλα.

Πρόκειται δηλαδή για αυτό που βάφτισε ο Τσίπρας "αυταπάτη". Είχε -ο Μητσοτάκης- την αυταπάτη, ότι όταν κυβερνήσει, θα στριμώξει τους Σκοπιανούς. Επειδή όμως οι Αμερικάνοι θέλουν να τους βάλουν και στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, ο Κυριάκος έκανε γαργάρα.

Άλλωστε τι είναι η πολιτική σε μια χώρα-προκτεκτοράτο όπως η Ελλάδα; Μια συλλογή από αυταπάτες, τις οποίες ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΝ οι ψηφοφόροι και η ευθύνη είναι ΟΛΟΚΛΗΡΗ δική τους. Δεν μπορεί να είσαι τόσο, μα τόσο ΗΛΙΘΙΟΣ, ώστε να πιστεύεις ότι ο Τσίπρας "θα αναγνωρίσει την Παλαιστίνη" !!! Δεν σε κόβει λίγο; Πιστεύεις ότι υπάρχει ηγέτης του δυτικού κόσμου, που να θέλει να μπει στη μπούκα των εβραίων; Αυτός φταίει που σε παραμυθιάζει ή εσύ που σου αρέσει να σου πιάνουν τον κώλο;

Πίστευες δηλαδή βρε τραχανά ψηφοφόρε, ότι ο Τσίπρας, άμα ψήφιζες "ΟΧΙ" στο δημοψήφισμα, θα έφευγε από το ευρώ και θα άφηνε ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ; Αυτή θα ήταν η πρώτη συνέπεια, δε σε κόβει; Αυτή θα ήταν η πρώτη συνέπεια της "ηρωικής ρήξης", που σου άρεσε πολύ σαν ιδέα, αλλά αν την έκανε τη ρήξη δεν θα πληρωνόσουν! 

Είναι ποτέ δυνατόν να κάνει έλληνας πρωθυπουργός κάποιο γενναίο τόλμημα, που θα έχει όμως ως συνέπεια το να μην πληρωθεί ΕΝΑ (έστω!) μηνιάτικο στους δημοσίους υπαλλήλους; Ε, δεν θα βγει μετά να μιλήσει για "αυταπάτες"; Αυτός φταίει; Εσύ φταις, που δεν σε έκοβε νωρίτερα, να σκεφτείς ότι ΔΕΝ μπορεί κανείς να κάνει κάτι που θα αφήσει απλήρωτους τους δημοσίους υπαλλήλους. Δεν σε κόβει; Μυαλό θέλει; Βλέπεις μόνο το τυράκι των επαναστατικών βερμπαλισμών; 

Ο Ανδρέας Παπανδρέου φταίει που σε παραμύθιαζε ότι "θα φύγουν οι βάσεις του θανάτου" ή εσύ που δεν λες να καταλάβεις ότι αυτά ΔΕΝ γίνονται; 

Δεν φταίνε λοιπόν οι πολιτικοί, αλλά ΕΣΥ που σου αρέσει να τους βάζεις να σου λένε ευχάριστα παραμύθια, που μετά -όταν τους ρωτάνε "γιατί δεν το έκανες;"- βαφτίζουν "αυταπάτες. 

Δεν καταλαβαίνεις ποιά απ΄αυτά τα φούμαρα των πολιτικών ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ; Μην παραπονιέσαι μετά ότι σε κορόιδεψαν !!! Καιρός να ωριμάσεις.

Φ.Μ.  


 Σήμερα είναι μία δύσκολη, μια στενάχωρη μέρα για την Ελλάδα. Η κυβέρνηση με μία ευκαιριακή πλειοψηφία ψήφισε την επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών.

H κύρωση της σημαίνει την επίσημη αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας στους κατοίκους των Σκοπίων για πρώτη φορά από Ελληνική κυβέρνηση.

Εγκαταλείπεται έτσι μια εθνική γραμμή δεκαετιών. Ο κ. Τσίπρας είπε ναι εκεί που όλοι οι προκάτοχοι του είπαν όχι. Τους λόγους τους γνωρίζει μόνο ο ίδιος.

Κι αυτό μπορεί να γίνει αρχή νέων δεινών. Δυστυχώς, τα κομματικά παζάρια και ο κυνισμός του ΣΥΡΙΖΑ επικράτησαν του εθνικού συμφέροντος.

Πριν από 4 χρόνια ακριβώς, ο κ. Τσίπρας κέρδισε τις εκλογές εξαπατώντας τους πολίτες. Για να μας πάει τελικά πολλά χρόνια πίσω κάνοντας χειρότερη τη ζωή των Ελληνων και ειδικά των πιο αδύναμων. Τώρα, ολοκληρώνει το καταστροφικό του πέρασμα και με μία εθνική υποχώρηση.

Πιστή στη λαϊκή εντολή, η Νέα Δημοκρατία έδωσε τη μεγάλη μάχη. Ανέδειξε την αλήθεια για το εθνικό θέμα, αλλά και το πραγματικό πρόσωπο κάθε κόμματος και κάθε βουλευτή.

Προσωπικά, μίλησα με ειλικρίνεια για τις μεγάλες δυσκολίες που έρχονται από την εφαρμογή της συμφωνίας.

Δεσμεύτηκα, όμως, και ότι θα μείνω σταθερός στο εθνικό καθήκον: Το δικαίωμα της Ελλάδας για βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρόκειται να το απεμπολήσω.

Θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να αμβλύνω τις αρνητικές συνέπειες που είναι βέβαιο ότι θα προκύψουν από μια προβληματική συμφωνία.

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες πλέον γνωρίζουν. Βίωσαν τι σημαίνει ΣΥΡΙΖΑ και έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους.

Πρέπει, όμως, να μείνουν ενωμένοι και να επιδείξουν δημοκρατική ωριμότητα. Μακριά από ακρότητες.

Σύντομα θα μιλήσουν και η απάντησή τους στις κάλπες θα είναι συντριπτική. Η πιο σκοτεινή στιγμή της νύχτας είναι λίγο πριν απ’ το ξημέρωμα.

Και η στιγμή της ελπίδας και της προόδου πλησιάζει. Γιατί οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα και πρέπει να πάμε μπροστά. Το μπορούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου