Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

Γαϊδούρια, ε γαϊδούρια!!

 


Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

               Ο εκ Καβάλας ορμώμενος συνάδελφος κ. Κοϊμτζίδης μού έστειλε χθες  πουρνό-πουρνό το ακόλουθο κείμενο, του οποίου μου δήλωσε ρητώς, ότι μπορώ να κάνω όποια χρήση θέλω. Το δημοσιοποιώ.

 

Καστελλόριζο, Ολομέλεια Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος. Οι  διάλογοι  είναι αυθεντικοί και γίνονται με αφορμή το γεγονός ότι έξω από την αίθουσα, όπου διεξάγονται οι εργασίες της Ολομελείας και η επιστημονική εκδήλωση, η επί ιστού αναρτημένη ελληνική σημαία είναι κουρελιασμένη. Δεν υπερβάλλω. ‘Ένα κουρέλι.  

Κοϊμτζίδης: Βρε καλά παιδιά, το εθνικό σύμβολο είναι κουρελιασμένο. Δεν πρέπει να το υποστείλουμε ;

Αστυνομικοί: Δε φταίμε εμείς, αρμόδιος είναι ο Δήμος. Να τα πεις στον αντιδήμαρχο, τον κ. Αμύγδαλο που είναι στην αίθουσα.

Κοϊμτζίδης: Κυρ- Αμύγδαλε, η σημαία κ.λπ. Οι αστυνομικοί με είπανε ότι είναι ο Δήμος Μεγίστης αρμόδιος.

Αμύγδαλος: Α, δεν είμαστε υπεύθυνοι εμείς. Η σημαία είναι σε ιστό που ανήκει στην εκκλησία που βλέπεις.

Κοϊμτζίδης: Ναι αλλά σε μια τέτοια εκδήλωση, μήπως θα έπρεπε, εφόσον είναι υπό την αιγίδα του Δήμου σας, να επιμεληθείτε εσείς; Είναι ντροπή να είναι το εθνικό σύμβολο σε τέτοια κατάσταση ακριβώς έξω από την αίθουσα, όπου ομιλεί ένας πρώην ΠτΔ και τόσοι άλλοι σοβαροί προσκεκλημένοι.  

Αμύγδαλος: Δεν  είναι δική μας ευθύνη.

Κοϊμτζίδης: ‘Αρα, δική μου είναι η ευθύνη όπως τα βλέπω τα πράγματα.

Αμύγδαλος: ‘Ε όχι κι έτσι, δε φταίτε εσείς.

Κοϊμτζίδης: Ευχαριστώ κε Αντιδήμαρχε, τώρα ησύχασα και μπορώ να παρακολουθήσω τις εργασίες της εκδηλώσεως.

Μαζευτήκαν οι αστυνομικοί, ήρθε κι ένας δημοτικός υπάλληλος, ήρθε κι ο παπάς, κάτσανε κάτω από τον ιστό και βλέπανε, η σημαία ακόμη εκεί ήταν, στο χάλι που ήταν,  όταν τελείωσε η εκδήλωση και χαιρετούσε τους αποχωρούντες εκλεκτούς προσκεκλημένους .

 

Περαιτέρω :

 Αριστερά του κόλπου  του Καστελλόριζου, καθώς εισερχόμεθα, υπάρχει ένα ωραίο και καλοδιατηρημένο τζαμί.  Δεξιά,  ένα μικρό ξωκλήσι  του οποίου ο σταυρός έχει πέσει εδώ και κάποιους μήνες. Παραμένει πεσμένος.

Συμπέρασμα: ο καθένας ας το βγάλει.

 

           Και τώρα, ας κάνουμε μία οδυνηρή ιστορική αναδρομή. Τότε που οι πΗΠΑ και ο Άτσεσον ήθελαν να δοθεί στην Τουρκία το Καστελλόριζο, αλλά η ελληνική κυβέρνηση δεν το έδινε και η Τουρκία δεν το δεχόταν. Η Τουρκία πήρε το 40% της Κύπρου με τη συνδρομή των εγχώριων Ελλήνων [;] λακέδων [χουντικών τε και «δημοκρατών»] μετά από 10 χρόνια, αλλά τώρα θέλει και το Καστελλόριζο.

 

https://www.anixneuseis.grB9/

 

Σώτος

 

 

3 σχόλια:

  1. Αμα δει ο Καραγιαννακίδης τπτ έξω από το σπίτι του κόσμο μαζεμένο ή τον τοίχο του γραφείου του κατεστραμμένο μην παραξενευτεί από που θα είναι.Θα μαζευτούν οι τύποι αυτοί ή οι φίλοι τους για...διαμαρτυρία κλπ. Οι "φιλόζωοι" ή "ζωόφιλοι" εάν πραγματικά τιμούσαν τον τίτλο της συγκεκριμένης οργάνωσης θα πήγαιναν οι ίδιοι να περιποιούνταν το ζωντανό.Να βοηθούσαν πρώτα το ζώο και έμμεσα και τη γιαγιά. Αλλά αν είσαι επαγγελματίας φιλόζωος, αλληλέγγυος, μέλος συλλογικότητας κλπ τι περιμένεις; Ντροπή τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλα καλά! Όταν τους παίρνεις τηλέφωνο για κάποιο ζώο που χρειάζεται βοήθεια, ούτε που το σηκώνουν. Όταν είναι να προβληθούν και να θυμίσουν την ύπαρξη τους, τότε διαβάζουμε τέτοιες ειδήσεις. Ευτυχώς δεν είναι όλες οι οργανώσεις έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή