Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

Μια νεκρή, δύο αγνοούμενοι από την κακοκαιρία

Ο "Ιανός" τσάκισε την Καρδίτσα και την ευρύτερη Θεσσαλία

Μια 40χρονη γυναίκα που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά ποταμού και ένας κτηνοτρόφος οι δύο αγνοούμενοι - 30 άτομα εγκλωβισμένα στον Σταυρό Φαρσάλων
Αγωνία για την τύχη των δύο συμπολιτών μας, ενός άνδρα και μίας γυναίκας, οι οποίοι ....αγνοούνται μετά το καταστροφικό πέρασμα του «Ιανού» από την περιοχή της Καρδίτσας. Την ίδια ώρα, συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινότητα των Φαρσαλων, καθώς το πρώτο θύμα της κακοκαιρίας καταγράφηκε στο χωριό Βασίλι. Η άτυχη ηλικιωμένη ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της στον οικισμό, ανακοίνωσε νωρίτερα η Πυροσβεστική.

Οι δύο αγνοούμενοι είναι μια 40χρονη γυναίκα στο Μουζάκι η οποία παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του Πάμισου ποταμού, όταν επιχείρησε να περάσει τον πλημμυρισμένο δρόμο με το αυτοκίνητο της, ενώ από χτες έχει δηλωθεί αγνοούμενος και ένας κτηνοτρόφος από την περιοχή Μαγουλίτσας Καρδίτσας. Τις πληγές της μετρά με το πρώτο φως της ημέρας η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, καθώς η επέλαση του «Ιανού» ήταν ιδιαίτερα σφοδρή, κυρίως στον δήμο Μουζακίου, που δέχθηκε τεράστιο χτύπημα της κακοκαιρίας. 

Η πόλη της Καρδίτσας, σύμφωνα με όσα δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Κωνσταντίνος Νούσιος, δέχθηκε τεράστιες ποσότητες νερού με αποτέλεσμα δρόμοι και σπίτια να πλημμυρίσουν με το ύψος του νερού να φτάνει και το ένα μέτρο. Επίσης, στον οικισμό «Μαύρικα» όπως και σε άλλα χωριά του δήμου Καρδίτσας, όλη τη νύχτα βρίσκονταν σε εξέλιξη προσπάθειες διάσωσης πολιτών. Υπάρχουν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος, ενώ απειλούνται και άλλες περιοχές του δήμου από την μετακίνηση τεράστιων ποσοτήτων νερού. 

 Στον δήμο Μουζακίου, μεγάλο τμήμα του περιφερειακού δρόμου κατά μήκος του ποταμού Πάμισου έχει καταρρεύσει, γκρεμίζοντας και ένα κομμάτι του Κέντρου Υγείας Μουζακίου. Η κατάσταση, σύμφωνα με τον κ. Νούσιο συνεχίζει να παραμένει ιδιαίτερα κρίσιμη καθώς ο φόβος αυξάνεται με τις υπερχειλίσεις ποταμών και χειμάρρων. Σοβαρή παραμένει και η κατάσταση στα Φάρσαλα από την επέλαση του Ιανού. Τριάντα άτομα παραμένουν εγκλωβισένα στην περιοχή του Σταυρού, ανέφερε το πρωί του Σαββάτου στο Mega ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας. Η Πυροσβεστική έχει δεχτεί χιλιάδες κλήσεις για παροχές βοήθειας και απεγκλωβισμούς ατόμων που κινδύνευσαν στις πλημμυρισμένες περιοχές και έχουν κάνει εκατοντάδες διασώσεις.

2 σχόλια:

  1. Όσο κυβερνούν αυτά τα μιάσματα (κούλης - νουΔΟΥΛΑ) όλο τέτοιες θεομηνίες θα έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή