Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

Αποκλεισμός του Άρη από την «πρωτάρα» Kolos

Η «πρωτάρα» στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις Κόλος Κοβάλιβκα επιβλήθηκε με 2-1 του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και προκρίθηκε πανηγυρικά στον Γ΄ προκριματικό γύρο του ....

Europa League.

Η πρώτη εντός έδρας ήττα των «κιτρίνων» σε ευρωπαϊκή διοργάνωση έφερε τον αποκλεισμό της ομάδας από τη συνέχεια του θεσμού.

Το σουτ του Μπρούνο Γκάμα στο 10', που μπλόκαρε ο Βόλινετς, ήταν η πρώτη αξιόλογη προσπάθεια των γηπεδούχων. Οι Ουκρανοί απείλησαν στο 22', με τον Αλεξέι Ζοζούλια να μην προλαβαίνει να πλασάρει τον Κουέστα, ενώ στο 33' ο γκολκίπερ του Άρη έκανε σπουδαία επέμβαση στην κεφαλιά-ψαράκι του Γιεβγέν Σμιρνί. Τρία λεπτά μετά, το καλοτραβηγμένο φάουλ του Χαβιέ Ματίγια «έξυσε» το οριζόντιο δοκάρι του Βόλινετς.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με γκολ. Σε φάουλ από τα αριστερά, ο Γιεβγένι Νόβακ έσπρωξε από κοντά την μπάλα στα δίχτυα με το κεφάλι, ανοίγοντας το σκορ!

Οι Θεσσαλονικείς αντέδρασαν άμεσα. Το σουτ του Γιάννη Φετφατζίδη στο 54' μπορεί να ήταν άστοχο, αλλά δύο λεπτά μετά, το πείσμα του Μπερτόγλιο να μην αφήσει την μπάλα να βγει κόρνερ, έδωσε την ευκαιρία στον Γκάμα για το 1-1!

Στο 63' από σέντρα του Σμιρνί, ο Μπογκντάνοφ έκανε το σουτ, ο Κουέστα απέκρουσε αλλά στην επαναφορά ο Αντιούκ πέτυχε το 1-2! Το νέο φάουλ του Μπογκντάνοφ στο 69' παραλίγο να αιφνιδιάσει τον Ισπανό τερματοφύλακα του Άρη, με τον Ένινγκ να τα παίζει όλα για όλα περνώντας στο ματς τον Δημήτρη Μάνο αντί του Κριστιάν Γκάνεα. Ο Γιεβγέν Σελέζνιοφ, που είχε επίσης περάσει αλλαγή, αρχικά αστόχησε με το κεφάλι ενώ στη συνέχεια ανάγκασε με σουτ σε απόκρουση με τις γροθιές τον Κουέστα, με την Κόλος να απειλεί στις αντεπιθέσεις. Όπως και στο 83' με τον τερματοφύλακα του Άρη να σταματάει τον Αντιούκ σε τετ α τετ. Αφού κι ο Ντάνιελ Μαντσίνι δεν βρήκε στόχο στο 92', τα πάντα είχαν τελειώσει...

Παρά τα υψηλά ποσοστά κατοχής μπάλας (έφτασαν το 68%) οι γηπεδούχοι απέτυχαν να φτάσουν στην ισοφάριση. Η Κόλος Κοβαλίβκα με το 2-1 πήρε την ιστορική πρόκριση εξασφαλίζοντας παράλληλα ένα ραντεβού με τη Ριέκα στην Κροατία (Πέμπτη 24/9) για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου