Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

Χλιαρή ανακοίνωση του ελληνικού Υπ.Εξ. εκνεύρισε την Αρμένικη Κοινότητα της Ελλάδας

"Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη ανησυχία την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, που προκάλεσε και θύματα μεταξύ αμάχων.

Καλούμε όλα τα μέρη να επιδείξουν ....αυτοσυγκράτηση, να προβούν σε άμεση παύση των εχθροπραξιών και να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο της Ομάδας Μινσκ.

Η ειρηνική επίλυση των διαφορών στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου είναι μονόδρομος για την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα. Αναμένουμε ότι κάθε ενέργεια και δήλωση από πλευράς εμπλεκομένων αλλά και τρίτων θα εντάσσεται σε αυτή τη λογική, αποφεύγοντας την υποδαύλιση της έντασης."

έγραψε το ελληνικό Υπ.Εξ. μιμούμενο τους ισαποστάκηδες συμμάχους μας! Δεν τόλμησε να πάρει θέση υπέρ της Αρμενίας, όπως θέλει το 99% του ελληνικού λαού, επειδή πολύ απλά, το μουσουλμανικό Αζερμπαϊτζάν είναι αμερικανική αποικία και η Ρωσία συμπαθεί τη χριστιανική Αρμενία. Άρα η αμερικανόδουλη Ελλάδα, επέλεξε να νίψει τα χείρας της και να αβαντάρει ουσιαστική τη μουσουλμανική χώρα, που στηρίζουν φανατικά οι Τούρκοι, έναντι της χριστιανικής και φίλης χώρας, για να μη μαλώσουν την πολιτική μας ηγεσία οι αφέντες. Αν η Ρωσία στήριζε το Αζερμπαϊτζάν, θα έβγαζε πύρινες ανακοινώσεις το ελληνικό Υπ.Εξ. εναντίον του. 
Άρα, οι πολιτικοί μας ηγέτες ΔΕΝ εκφράζουν τον ελληνικό λαό, που είναι "φόλα" υπέρ των Αρμενίων, δεν ψάχνουν συμμαχίες με τους εχθρούς της Τουρκίας,  αλλά είναι ...τσατσάδες των αμερικανικών συμφερόντων, που όλως τυχαίως, βρίσκονται συνεχώς απέναντι από τα ελληνικά. Όπως συνέβη πολλές φορές στα Βαλκάνια. Οι σύμμαχοί μας και αφέντες μας, είναι μονίμως συμπαθούντες, όσους εχθρεύονται την Ελλάδα και μονίμως εχθρεύονται όσες χώρες θεωρεί φίλες ο ελληνικός λαός. Η τέλεια αντίφαση. Μας έβαλαν να μισήσουμε τους Σέρβους και να αγαπήσουμε τους Κοσοβάρους (!), να μισήσουμε τους Ρώσους, αλλά να αγαπηθούμε με τους Σκοπιανούς και τώρα να καταπιούμε τον επεκτατισμό της Τουρκίας και να πουλήσουμε τους Αρμένιους, που έχουν βαθιές ρίζες στην Ελλάδα και μια Γενοκτονία με μας ...συνεταιρικά. Από τους Τούρκους φυσικά, τους οποίους αιωνίως στηρίζουν οι ΗΠΑ και άλλοι σύμμαχοί μας.

(εννοείται ότι εκατοντάδες σκατόψυχοι πρακτορίσκοι θα ξενυχτήσουν σήμερα κατ΄ εντολήν, ψάχνοντας στοιχεία για το ...κακό που μας έκαναν οι Αρμένιοι. Εννοείται ότι από αύριο θα σκάνε δειλά-δειλά, δημοσιεύματα, που θα δημιουργούν αρνητική εικόνα για την Αρμενία, επειδή οι νταβατζήδες μας δεν θέλουν να συμπαθούμε χριστιανικές χώρες και ιδιαίτερα αν έχουν καλές σχέσεις με τη Ρωσία. Και στη διαμάχη αυτή το 99% των Ελλήνων είναι με την Αρμενία. Αλλά δεν θα είναι για πολύ ακόμη. Το τι "πλύση εγκεφάλου" θα πέσει, δεν περιγράφεται! Τα μάθατε τα κόλπα τους πια, έτσι; Αντε να δούμε ποιός σκατόψυχος γλείφτης θα ξεκινήσει πρώτος τα προπαγανδιστικά άρθρα εναντίον των Αρμενίων!)


Το γεγονός σχολίασε στο facebook, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Μένουμε Θεσσαλονίκη", Γιώργος Ρακκάς, ως εξής:

Δεν είναι μόνο επίθεση του Αζερμπαϊτζάν στο Αρτσάχ, ούτε μόνον επίθεση του 'τουρκικού τόξου' εναντίον του συν-γενοκτονημένου από τον Κεμάλ Ατατούρκ, αρμένικου λαού. Είναι επίσης πόλεμος μιας αυτοκρατορίας που απειλεί επί της ουσίας να υποτάξει τους ιστορικούς πολιτισμούς της ευρύτερης περιοχής, κάτω από την μονολιθική της μπότα. Το θέατρο του νέου ολοκληρωτισμού έχει μετατοπιστεί προς τον περίφημο 'ενδιάμεσο χώρο' μεταξύ της Δύσης και της Ανατολής,. Τον οποίον και ο τουρκικός επεκτατισμός επιθυμεί να καθυποτάξει , κραδαίνοντας το 'σπαθί του Ισλάμ', ὠστε να μετεξελιχθεί η ηγεμονία του στο 'κέντρο του κόσμου'.
Το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών, πολύ κακώς βιάστηκε να προχωρήσει στις ουδέτερες διατυπώσεις που περιέχονταν στην απογευματινή του ανακοίνωση, απογοητεύοντας την Aρμένικη κοινότητα της Ελλάδας. Εξ άλλου, στις ΗΠΑ τα δυο λόμπι, ελληνικό και αρμένικο, παλεύουν πλάι πλάι ώστε να πείσουν την αμερικανική πολιτική υπέρ της αναγνώρισης των γενοκτονιών της δεκαετίας του 1910, κίνηση που επί της ουσίας θα λειτουργούσε και ως μια τελεσίδικη καταγγελία της σύγχρονης έκφρασης του τουρκικού επεκτατισμού. Οφείλει όχι μόνον να επανορθώσει, αλλά και να αναλάβει διπλωματική δράση ώστε το ζήτημα να αναδειχθεί και μέσα στην Ε.Ε., ακόμα, να τεθεί στον Αμερικάνο υπουργό εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, που επισκέπτεται αύριο την Θεσσαλονίκη.
Ας μην ξεχνάμε ότι στις ΗΠΑ επίκεινται εκλογές τον Νοέμβριο, και μια ενδεχόμενη ισχυρότερη ταύτιση του ελληνικού με το αρμένικο λόμπι γύρω από τα ζητήματα του τουρκικού επεκτατισμού τώρα που η προεκλογική περίοδος κορυφώνεται, θα είχε ακόμα μεγαλύτερο αντίκτυπο στην αμερικάνικη πολιτική σκηνή. Εξ άλλου η αμερικάνικη κοινή γνώμη διατηρεί πλέον την χειρότερη εικόνα για τον Ερντογάν και την πολιτική του.
Η αποτροπή του τουρκικού επεκτατισμού είναι μια στρατηγική επιλογή, και προϋποθέτει μια ολοκληρωμένη και αποφασιστική πολιτική προς όλες τις κατευθύνσεις. Αντίθετα, οι ενδοιασμοί που κρύβονται πίσω από τις ουδέτερες διατυπώσεις, στερούν από την χώρα μας ερείσματα για την παγίωση ενός αντι νεο-οθωμανικού τόξου, που σαφώς περιλαμβάνει και την Αρμενία. Το να νίπτουμε τας χείρας μας στην επίδειξη πυγμής του ίδιου επεκτατισμού που απειλεί και εμάς, δεν είναι ρεαλισμός είναι αυτο-απομόνωση, αυτο-ϋπονόμευση, και αποποίηση της ελληνικής soft power.
Στο κάτω κάτω της γραφής, αν κρίνουν στην Βασιλίσσης Σοφίας ότι είναι νωρίς για μια μετωπική κόντρα με την Τουρκία για την σύγκρουση που υποδαυλίζει στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, ή αν δεν αισθάνονται έτοιμοι ώστε να παίξουν τον διεθνή ρόλο που θα έπρεπε να παίξουν, υπάρχουν και άλλες αφηρημένες διατυπώσεις που μπορούν να επικεντρώνουν στην κατάπαυση του πυρός και στην ανάληψη πρωτοβουλιών από την ομάδα του Μινσκ (συμπροεδρεύουν η Γαλλία, οι ΗΠΑ, και η Ρωσία). Τέτοιες που δεν θα έδιναν τόσο πολύ έμφαση στην ουδετερότητα, ώστε να πλήττεται η εικόνα που έχουν για την Ελλάδα οι απανταχού Αρμένιοι.
Υ.Γ. Ας ελπίσουμε ότι η ρώσικη πολιτική θα ξυπνήσει επιτέλους από τα ευρασιατικά της όνειρα, για να δει επί τέλους την ωμή πραγματικότητα, ότι ένας από τους σχεδιασμούς της καλής φίλης και συμμάχου της, Τουρκίας, είναι να ισχυροποιήσει το μουσουλμανικό τόξο στο μαλακό της υπογάστριο που είναι η Κεντρική Ασία. Κάτι που μεσομακροπρόθεσμα στρέφεται καταφανώς εναντίον και των ρωσικών συμφερόντων.



2 σχόλια:

  1. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωση του, κάλεσε «όλες τις πλευρές να σταματήσουν τις εχθροπραξίες άμεσα και να αρχίσουν τις διαπραγματεύσεις για να σταθεροποιήσουν την κατάσταση»

    Δηλαδή τι θέλει η Αρμένικη Κοινότητα της Ελλάδας, να κάνουμε δηλώσεις πιο σκληρές από τους Ρώσους που εμπλέκονται ΑΜΕΣΑ στο πρόβλημα (από την εποχή του Στάλιν...);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσο πατριώτες ήταν αυτοί που παρέδωσαν τον οτσαλάν στους τούρκους, τόσο πατριώτες είναι και οι σημερινοί κυβερνώντες, π' ανάθεμά τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή