Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

Μπράβο κυρία Κατερίνα μας! Τα ασήμαντα σημαντικά!

 Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

            Φοράτε μάσκα ρε! Δεν φοράω ρε, η πανδημία είναι μία μούφα! 

          Η Ντε Τζένερις ζήτησε συγγνώμη από το κοινό της για τον εργασιακό μεσαίωνα στο σόου της.  Ευτυχώς που.....

με ενημέρωσε το κανάλι. 

      Οι αρχηγοί τών κωμάτων στην πληγείσα Καρδίτσα. Ατέλειωτες οι δηλώσεις συμπαράστασης και ανάγκης για  άμεση συνδρομή στους πλημμυροπαθείς. Είναι η πολλοστή φορά που έχουμε κτίσει πάνω στα ρέματα, αλλά μας κάνει εντύπωση που ο χείμαρρος είναι ξεροκέφαλος και επιμένει με την πρώτη ευκαιρία να βρίσκει την κοίτη του σκορπώντας τα πάντα στο διάβα του.

       Δεν πάμε σε λοκντάουν, αλλά θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, ώστε να μην αναγκαστούμε να επιστρέψουμε στο λοκντάουν, από το οποίο απέχουμε πολύ, αλλά κανείς δεν ξέρει πόσο, διότι σκοπός μας είναι να αποφύγουμε το λοκντάουν, το οποίο, όμως, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει. Πολύ διαφωτιστική η ειδησεογραφία.

        Περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν από γρίπη απ’ όσοι από Covid. Περίεργο που το σύστημα Υγείας αντέχει κάθε χρόνο τόσους γριπιώντες ασθενείς.

        Με τρώει η αγωνία για τις προεδρικές εκλογές στις πΗΠΑ. Ο εν Αθήναις πρέσβυς της μεγάλης υπερατλαντικής φίλης δήλωσε, ότι τα νησιά έχουν ΑΟΖ. Την επομένη ο εν Αγκύρα  πρέσβυς της αυτής μεγάλης υπερατλαντικής φίλης δήλωσε ότι ο χάρτης της Σεβίλλης που απηχεί τη δήλωση του εν Αθήναις πρέσβεως ουδεμία έχει νομική ισχύ.  

     Για σήμερα ήταν προγραμματισμένη η σύνοδος κορυφής της ΕΕ, προκειμένου να αποφασισθεί, αν θα επιβληθούν κυρώσεις στην επιθετική Τουρκία. Έλα, όμως, που μέλος της ασφαλείας του Προέδρου του Ευρωκυνοβουλίου κόλλησε  covid, με αποτέλεσμα να μπει σε καραντίνα ο Πρόεδρος και, έτσι, να αναβληθεί η σύνοδος. Κοίτα ρε κάτι συμπτώσεις. Και η τηλεδιάσκεψη κύριε;

        Πάμε για την 61η ελληνοτουρκική συνάντηση, για να βρούμε τα θέματα που θα συζητήσουμε. Τα Rafale, πάντως, και τις φρεγάτες θα τις αγοράσουμε, ώστε να είμαστε πανέτοιμοι, μόλις αποτύχει η 101η ελληνοτουρκική συνάντηση. 

       Η Τζάκρη με ενημέρωσε ότι ο Κούλης είναι απάτρις. Πάλι αδιάβαστος. Νόμιζα πως το ορθόν είναι άπατρις. Αυτά θα μας λέει, εφ΄ όσον το εκλογικό σώμα δεν την στέλνει απάτη [κατά Τζάκρη θηλυκόν του «άπατος»].

       Κουμουτσάκος και Χαρδαλιάς προσπάθησαν να δικαιολογήσουν ο ένας γιατί κοινώνησε, ο άλλος γιατί ακούμπησε το ράσο του παππά. Τί ξεφτίλα!   

        Και τότε άκουσα την ΠτΔ που επισκεπτόταν την Κύπρο μας, να λέει «τιμάμε». Επί τέλους. Είχα βαρεθεί να ακούω «τιμούμε» και  «εκτιμούμε». Σας είχα ψέξει κ. Κατερίνα μας, όταν αναφερθήκατε στους κατοίκους του «Καστελλοριζίου», αλλά τώρα οφείλω να σας συγχαρώ.

            Και καπάκι ήλθε το βάλσαμο. Η ΕΙΔΗΣΗ: σε αγώνα δρόμου ο αθλητής που βρισκόταν στην 3η θέση αποπροσανατολίσθηκε, με αποτέλεσμα να χάσει το δρόμο του για λίγα μέτρα και να τον προσπεράσει ο 4ος. Και τότε  ο 4ος άρχισε να βαδίζει δίνοντας, έτσι, τη δυνατότητα στον αποπροσανατολισθέντα να επανέλθει και να ανακαταλάβει την 3η θέση που άξιζε. Όλα τα άλλα έσβησαν. Υπάρχει ελπίδα σκέφτηκα. Δεν μπορεί! Σε 1000 χρόνια δεν θα υπάρχουν Τζάκρηδες, Πολλάκηδες, Αδώνιδες, Κουμουτσάκοι, Χαρδαλιάδες και εκατοντάδες άλλα φρούτα που σιτίζονται στο Πρυτανείο άνευ λόγου. Τυχεροί οι μακρυνοί απόγονοί μου! Δεν είναι κακό να βαυκαλίζομαι! 

Σώτος         

    


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου