Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

Γιατί το κίνημα εναντίον της μάσκας είναι χαζό

San Francisco 1919 , κίνημα κατά της μάσκας, εναντίον της Ισπανικής γρίπης που προκάλεσε εκατομμύρια θανάτους. Και τότε κάποιοι καλούσαν σε εξέγερση κατά της μάσκας. 

Αφήστε τα Κινήματα και φορέστε μάσκα. Επειδή είστε λογικοί άνθρωποι βέβαια κι όχι επειδή σας τρομοκρατούν απατεώνες δημοσιογράφοι, γελοίοι γιατροί κι άλλοι καραγκιόζηδες, που με αφορμή την πανδημία, ψάχνουν τα 5 λεπτά δημοσιότητας και λένε τερατολογίες όπως η ψεκασμένη νοσηλεύτρια, που τόλμησε να πει ότι "δεν υπάρχουν πια κρεβάτια σε εντατικές" κι ότι "όποιος μπαίνει στην εντατική δεν βγαίνει" (και μόνο για αυτό έπρεπε να είναι στη φυλακή) ή ο ψεκασμένος απατεώνας ακτινολόγος, που παρουσίασε ως "σημερινές ασθενή του από κορωνοϊό" ακτινογραφίες άγνωστης προέλευσης και άγνωστου περιστατικού και μετά έσβηνε άρον-άρον τα χονδροειδή ψέματά του!

Το ότι υπάρχουν ψεκασμένοι οπαδοί της καραντίνας και τρομολάγνοι "ειδικοί", δεν σημαίνει ότι δεν θα πάρετε τα μέτρα σας. Με σύνεση, χωρίς φόβο, με σοβαρότητα και ψυχραιμία. Η μάσκα δεν κάνει κακό. Αν ζορίζεστε, νομίζετε ότι δεν μπορείτε να αναπνέετε καλά, αν είστε στο 5% που δεν πρέπει να φοράει μάσκα, ζητήστε συμβουλή ή άδεια γιατρού. Ίσως, εσείς ειδικά να μην πρέπει να φοράτε. Σε πολλές περιπτώσεις, ο ΕΟΔΥ συνιστά επίσημα τη ΜΗ χρήση μάσκας. Αλλά όχι και να κάνουμε "κίνημα" εναντίον της μάσκας ! Το 95% των ενηλίκων, πρέπει να τη φορά για το καλό του. Δεν χάνεις τίποτε να φοράς μια μασκούλα! Λογική και ψυχραιμία, θα περάσει κι αυτό. Πέρασαν ισπανικές γρίπες, sars, mers, ebola, ελονοσίες, λέπρες, θα περάσει κι αυτό. Μέχρι τότε, φτύστε τους ψεκασμένους ΚΑΙ των δύο άκρων (και αυτούς που λένε "δεν υπάρχει κορωνοϊός", αλλά ειδικά αυτούς που θέλουν να κάνουν τους ανθρώπους επιθετικούς από φόβο για τη ζωούλα τους).

Β.Π.


 ...τα υπόλοιπα στο https://www.nytimes.com/2020/08/03/us/mask-protests-1918.html

11 σχόλια:

  1. Υπάρχει κάποια επιστημονική μελέτη που λέει ότι το 1919 ο κόσμος σώθηκε, επειδή φορούσε μάσκα;;
    Ξέρει κανείς να μας πληροφορήσει;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ισπανική γρίπη του 1918 μόλυνε το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού και εξόντωσε πάνω από 20 εκατομμύρια ανθρώπους...

      Διαγραφή
    2. Προφανώς και θα υπάρχουν. Ποιος όμως ο λόγος να σου βρούμε τις μελέτες του 1918 για να πεισθείς σε αυτό που πολύ εύστοχα ευνοεί η ανάρτηση και το σχόλιο της.
      Αν ζούσες δηλαδή το 1918 σε χώρα που χτυπούσε η ισπανική γρίπη, εσύ προκειμένου να εφαρμόσεις τα μέτρα που σου προτείνει η κυβέρνηση θα ζητούσες δημοσιευμένη μελέτη; Αν ναι τότε σε ενημερώνω ότι αυτό θα ήταν τραγικό λάθος. Αυτό εννοεί η ανάρτηση. Ας συμμορφωθούμε επιτέλους σε αυτό που μας λένε οι γιατροί μας στην συντριττους πλειοψηφία. Δικά μας παιδιά πατεράδες θείοι φίλοι κλπ είναι και αυτοί. Το καλό όλων θέλουν.

      Διαγραφή
    3. Το ερώτημα μου περί επιστημονικής μελέτης για τη μάσκα εκείνης της εποχής, αφορά μελέτες που ενδεχομένως έγιναν (ύστερα, κατόπιν, μεταγενεστέρως) μετά
      την φονική γρίπη. Δηλαδή, εάν υπάρχει μελέτη που να λέει ότι η μάσκα ήταν παράγοντας που συνέβαλε στην σωτηρία ανθρώπινων ζωών.
      Τα ελληνικά μου ήταν σαφέστατα.

      Παραθέτω το ερώτημα:
      ''Υπάρχει (= έχουμε εμείς σήμερα στα χέρια μας) κάποια επιστημονική μελέτη που λέει ότι το 1919 ο κόσμος σώθηκε, επειδή φορούσε μάσκα'';;

      Δυστυχώς σήμερα φθάσαμε στο σημείο να καταλαβαίνουμε τις ξένες γλώσσες και να μην καταλαβαίνουμε την ελληνική γλώσσα.

      Διαγραφή
    4. Εγώ πάντως φοράω μάσκα και στον ύπνο μου όπως ο Χαρίλαος

      Διαγραφή
    5. Ακριβώς αυτό σας απάντησα πιο πάνω. Υπάρχουν δύο δρόμοι. Προσωπικά επιλέγω τον πρώτο, εμπιστεύομαι την πλειοψηφούσα επιστημονική κοινότητα. Αν εσύ θεωρείς ότι πρέπει να κάνουμε κάτι άλλο, δυστυχώς θα πρέπει να βρεις τα ανάλογα ισχυρά επιχειρήματα, ούτως και ότι μελέτες θα τεκμηριώνουν ότι η χρήση μάσκας ΔΕΝ βοήθησε τους ανθρώπους το 1919 με την ισπανική γρίπη

      Διαγραφή
    6. Εγώ έκανα ένα ερώτημα. Δεν αποφάνθηκα ούτε υπέρ της μάσκας ούτε κατά της μάσκας.
      Σου ξαναθυμίζω το ερώτημα:
      ''Υπάρχει (= έχουμε εμείς σήμερα στα χέρια μας) κάποια επιστημονική μελέτη που λέει ότι το 1919 ο κόσμος σώθηκε, επειδή φορούσε μάσκα'';;

      Η απάντηση σου έδειξε ότι δεν κατεννόησες το ερώτημά μου, γι' αυτό απάντησες έτσι:

      ''Αν ζούσες δηλαδή το 1918 σε χώρα που χτυπούσε η ισπανική γρίπη, εσύ προκειμένου να εφαρμόσεις τα μέτρα που σου προτείνει η κυβέρνηση θα ζητούσες δημοσιευμένη μελέτη'';

      Διαγραφή
  2. Ένα καλό μετρό παράλληλα με την μάσκα θα ήταν να εφαρμοστεί άμεσα η απαγόρευση της εξόδου από τα σπίτια τους σε όσους ειναι πάνω από 65,επίσης θα ήταν καλό για όλους να εφαρμοστεί δίχως sms και άδειες εξόδου και με πλήρη αποστασιοποίηση από τους υπολοίπους. Στις δυο μεγάλες πανδημίες του 57 με την ασιατική γρίπη και του 68 με την γρίπη του Χονγκ Κονγκ φορούσαν όλοι μεν μάσκες άλλα δεν κατέστρεψαν τις οικονομίες παρόλο που στις δυο αυτές πανδημίες οι νεκροί ξεπέρασαν τους 2,5 μύρια περίπου. Ένα καλό μετρό θα ήταν να μαζέψει η κυβέρνηση τους τραχανάδες της από την τιβι κάθε μέρα για να μην γεμίζουν τον τηλεοπτικό αέρα με ψέμματα όπως τα δυο παραδείγματα που γράφετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ''Ένα καλό μετρό θα ήταν να μαζέψει η κυβέρνηση τους τραχανάδες της από την τιβι κάθε μέρα για να μην γεμίζουν τον τηλεοπτικό αέρα με ψέμματα όπως τα δυο παραδείγματα που γράφετε.''👍👍👍👍

      Διαγραφή
  3. Δεν μπορείτε να εγγυηθείτε ότι η μάσκα δεν κάνει κακό. Δεν μπορείτε να εγγυηθείτε ότι κάνει καλό. Ακόμα και αν υποτεθεί πως κάνει καλό όταν χρησιμοποιείται «σωστά», δεν μπορείτε να εγγυηθήτε πως δεν θα χρησιμοποιηθεί με λανθασμένο τρόπο, κάτι σαν τον κομμουνισμό, που ακόμα και αν θεωρηθεί «καλός» (μπρρρ!), είναι ανεφάρμοστος. Δεν μπορείτε να εγγυηθείτε ότι ξέρουν τί τους γίνεται οι μεν που τις επιβάλλουν ή οι δε που τις απορρίπτουν. Ειδικότερα, δεν μπορείτε να εγγυηθείτε ποιοι είναι έντιμοι και ποιοι υπηρετούν αλλοτρίους σκοπούς, εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά του και τον κολοκυθοϊό. Συνεπώς, αφήστε τις προτροπές υπέρ των μασκών! Εντιμότερο είναι να πείτε πως δεν ξέρετε ποιο είναι το σωστό, και να αφήσετε τον κόσμο να αποφασίσει μόνος του. Καταλαβαίνετε και εσείς πως οι απειλές, οι φυλακίσεις, τα πρόστιμα και η ανελευθερία δεν προοιωνίζονται κανένα καλό. Και αυτά τα αίσχη προέρχονται αποκλειστικώς και μονομερώς από το στρατόπεδο των μασκαράδων. Φανταστείτε να υπήρχε μία κυβέρνηση που θα ασκούσε τέτοια πρωτοφανή τρομοκρατία εναντίον των μασκαράδων, όχι πως δεν θα την άξιζαν τα εμετικά ρουφιανοσπέρματα της stasi, που παίρνουν τηλέφωνα για... καταγγελίες.

    Θα το επαναλάβω: αφήστε τις προτροπές υπέρ των μασκών! Αυτοί που λυσσάνε, που μασάνε σίδερα, που ξεσκίζουν ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες για τις μάσκες έχουν ένα, ταπεινό έστω ελατήριο. Πληρώνονται για την «προσφορά» τους στην «ενημέρωση». Εσείς που δεν έχετε τέτοιο κίνητρο, ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΜΑΣΚΩΝ!

    Ουφ, τα έγραψα και ξεθύμανα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή