Ο Αιγύπτιος ΥΠΕΞ έκανε τη συγκεκριμένη δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.
Υπενθυμίζεται ότι υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μετέβη σήμερα στο Κάιρο, όπου πραγματοποίησε συνομιλίες με τον Αιγύπτιο ομόλογό του.
Μάλιστα, είχε προηγηθεί τον Ιούνιο συνάντηση του κ. Δένδια με τον πρόεδρο της Αιγύπτου και τον ομόλογό, κατά την οποία συζητήθηκε το θέμα των οικονομικών ζωνών των δυο χωρών
H προδοσία είναι βεβαία. Το μέγεθός της θα το συνειδητοποιούμε οσημέραι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔυστυχώς, η περιορισμένη επήρεια των Διαπόντειων νήσων βορειοδυτικά της Κέρκυρας που αποδέχθηκε η Αθήνα στη συμφωνία της με τη Ρώμη αλλά και η μερική οριοθέτηση ΑΟΖ, όπως όλα δείχνουν, με την Αίγυπτο όπου αφήνει εκτός τα «αμφισβητούμενα» για τις ΗΠΑ νερά της Ν.Α. Μεσογείου μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου και συνεπώς ανοιχτό το μείζων θέμα της ΑΟΖ του Καστελόριζου, της Ρόδου και της Κρήτης δεν αφήνει και πολλά περιθώρια στη χώρα μας. Η όποια συμφωνία, αν και εφόσον επιτευχθεί με την Τουρκία, θα βάζει για τα καλά τη γειτονική χώρα στο ενεργειακό παιχνίδι της Ν.Α. Μεσογείου και θα τη δικαιώνει μερικώς αν όχι ολικώς στις αιτιάσεις της για περιορισμένη έως καθόλου επήρεια του Καστελόριζου και μειωμένη επήρεια της Ρόδου, της Κάσου, της Καρπάθου και της Κρήτης.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο γιατί φτάσαμε εδώ είναι λίγο πολύ γνωστό. Η Ελληνική διπλωματία κινήθηκε επί σειρά ετών στη λογική της ακινησίας και της φοβικής αντιμετώπισης της Τουρκίας ακόμη κι όταν ο πρόεδρος Ερντογάν (ειδικά μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία) αποφάσισε να τραβήξει το χαρτί του νεοθωμανισμού αμφισβητώντας ακόμη και τη συνθήκη της Λωζάνης.
Η χώρα μας δεν πήρε χαμπάρι ούτε την κούρσα εξοπλισμών της γειτονικής χώρας.
Όπως δεν πήρε χαμπάρι και τον ρόλο της Τουρκίας στη Λιβύη, τη στήριξη του Σάρατζ και την υπογραφή εν τέλει του τουρκολυβικού μνημονίου που έβαλε την Ελλάδα σε θέση άμυνας.
Η Αθήνα όχι μόνο δεν έκανε τίποτε προκειμένου να το αποτρέψει (συνεχίζοντας μέσω της Ε.Ε. να στηρίζει τον Σάρατζ) αλλά δεν κατάφερε να είναι παρούσα ούτε στη διαδικασία του Βερολίνου για την επόμενη ημέρα στη Λιβύη ενώ είχε κάθε έννομο συμφέρον γι αυτό.
Αντιδρώντας σπασμωδικά επεδίωξε τη συμφωνία με την Ιταλία η οποία είχε διακοπεί λόγω των μαξιμαλιστικών απαιτήσεων της Ιταλίας τα δικαιώματα αλιείας και την επήρεια των Διαπόντειων νήσων εγγράφοντας επικίνδυνα δεδικασμένα για το Καστελόριζο και έφτασε με τους ίδιους όρους στην σημερινή μερική συμφωνία με την Αίγυπτο επιβεβαιώνοντας εν τοις πράγμασι τους τουρκικούς ισχυρισμούς ότι τα ελληνικά νησιά και συγκεκριμένα η Κάρπαθος, η Ρόδος, η Κάσος και η Κρήτη, παρά το Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας, δεν διαθέτουν πλήρη επήρεια.
Μάλιστα οι μέχρι τώρα πληροφορίες για τη συμφωνία με την Αίγυπτο μιλάνε ότι θα προβλέπει αντί για τη μέση γραμμή (50% για τις δύο πλευρές) 55% για την Αίγυπτο και 45% για την Ελλάδα!
Χρόνια Πολλά κύριε Καλαμίτση μας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίμαι χαρούμενος που πιάνουν τόπο τα λεφτά μου ως φορολογούμενος πολίτης αυτού του ρδέλου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦρόντισαν με μια βροχούλα να φέρουν τις χίλιες λίμνες του Καναδά στη πόλη μας.
Ώρα 7:00 το πρωί και η περιπλάνηση να βρεθεί σημείο που να φαίνεται άσφαλτος για ασφαλή διέλευση του αυτοκινήτου ξεκίνησε.
Ευτυχώς είχα πλωτήρες και μια πρόχειρη εξωλέμβια που την προσάρμοσα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και έτσι δεν χρειάστηκε να γίνει υποβρύχιο.
Βρε δε πα να γα που σας μάραναν οι μάσκες και θέλετε να μας "σώσετε".
Μόνο με την εξαφάνιση σας θα μας σώσετε.
Κασιδιάρης:
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ προδοσία της ΑΟΖ! Όσα κρύβουν τα ΜΜΕ για τη συμφωνία με Αίγυπτο.
https://youtu.be/BJQQbImNoyM