Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Η αλήθεια για την απαγόρευση της λέξης "λαθρομετανάστης" και η "απόφαση" του Αρείου Πάγου

Κατά πάγια πρακτική, τα δικαστήρια, αλλά και ο ίδιος ο Άρειος Πάγος, αποκαλούσαν "λαθρομετανάστες", τους ....
λάθρα εισερχόμενους στη χώρα μας, πολίτες άλλων χωρών.

O ίδιος ο Αρειος Πάγος καθιέρωση τη λέξη "λαθρομετανάστης" στο ελληνικό δίκαιο

Υπάρχουν εκατοντάδες αποφάσεις, με εκτενή χρήση του όρου, π.χ. αυτή
http://www.areiospagos.gr/nomologia/apofaseis_4
όπου η λέξη λαθρομετανάστης, απαντάται 13 φορές. Σε ΑΠΟΦΑΣΗ του Αρείου Πάγου.

Στις 25/7/2018, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, που γίνεται αποδέκτης καταγγελιών, ότι σε εισαγγελικά έγγραφα και δικόγραφα χρησιμοποιείται ο όρος "λαθρομετανάστης", αποστέλλει στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου (και όχι στον Άρειο Πάγο γενικώς), επιστολή, με την οποία επισημαίνει ότι η χρήση του όρου είναι ιδιαίτερα μειωτική για την προσωπικότητα του ατόμου και παρακαλεί για "τις κατά την κρίση σας" ενέργειες της κυρίας Ξένης Δημητρίου.



Την επόμενη κιόλας ημέρα, στις 26-7-2018, η κ.Δημητρίου διαβιβάζει το έγγραφο του Υπουργού στους Εισαγγελείς όλης της χώρας και εκτός του εγγράφου, προσθέτει και τη δική της άποψη, αναφερόμενη επαινετικά και με κάπως ...πρωτότυπη πρακτική, πως "Σωστά επισημαίνεται από τον κ.Υπουργό ....". Δεν συνηθίζεται σε έγγραφα του Αρείου Πάγου, να γράφεται "σωστά τα λέει ο υπουργός μας" και λογικά ξενίζει αυτή η φρασεολογία.

Στη συνέχεια η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, εντέλει τους εισαγγελείς και μάλιστα με υπογράμμιση (!) για τις δικές τους άμεσες ενέργειες, να "ενημερώσουν" κυρίως τους εκπαιδευτικούς, από όπου πρέπει να ξεκινήσει ο ...αντιρατσιστικός νέος λόγος. Ευνόητο είναι φυσικά, γιατί από τους εκπαιδευτικούς.

Πρόκειται απλώς για ηθικοπλαστική κατήχηση με αγαθές προθέσεις

Συμπερασματικά λοιπόν, δεν πρόκειται για "απαγόρευση της λέξης από τον Άρειο Πάγο", δεν υπάρχει καμιά δικαστική απόφαση, όπως γράφεται ανοήτως σε "πατριωτικά" sites, ούτε θα πάει φυλακή κανείς επειδή χρησιμοποιεί μια λέξη που δεν εγκρίνει η "πολιτικώς ορθή" εξουσία. Προς το παρόν τουλάχιστον....


--