Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018

Η απόλυτη γελοιοποίηση του Τσίπρα και της αστυνομίας του, από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Για την ομιλία του Πρωθυπουργού στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, γράφτηκαν πολλά και στο makpress παρακολουθήσατε εκείνη την ημέρα όλες τις εξελίξεις. Το Π.Θ. φέρνει στο φως και νέα στοιχεία, από απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες...
αστυνομικών στις "μοτορόλες", όπου ακούγονται οι "συριζόμπατσοι", να δίνουν οδηγίες να ελέγχεται όποιος κουβαλάει ελληνική σημαία!

Εμείς στο makpress να σημειώσουμε, ότι , αξία στην πολιτική έχει να προβλέπεις. Να προβλέπεις, για να αποφεύγεις το παραμύθιασμα. Όταν ΟΛΟΙ έγραφαν για την ...κατάργηση των ΜΑΤ κι άλλες μπαρούφες, εμείς ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, γράφαμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα σπάσει τα παγκόσμια ρεκόρ χρησιμοποίησης των ΜΑΤ. ΣΥΡΙΖΑ και ΜΑΤ έγιναν ένα! Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα των μπάτσων. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα των κατασταλτικών μηχανισμών. Κάνουν με πολύ μεγάλο ζήλο, ακριβώς αυτά που οι ίδιοι κατηγορούσαν.


Το ρεπορτάζ του Π.Θ.

Ένα... σπαρταριστό ρεπορτάζ με τα όσα απίθανα συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη, όταν ο πρωθυπουργός θέλησε να ενημερώσει τους πολίτες για την Συμφωνία των Πρεσπών

Αστυνομικοί των ΜΑΤ με ασπίδες και κράνη να ψάχνουν απεγνωσμένα ελληνικές σημαίες. Αξιωματικοί της Ασφάλειας με άκρα μυστικότητα στο κυνήγι της γαλανόλευκης ακόμα και στις τουαλέτες του “Παλέ ντε Σπορ”.

Διμοιρίες απλωμένες σ' όλη τη Θεσσαλονίκη “να διενεργούν μακροσκοπικούς ελέγχους κατά το δοκούν” -όπως έλεγε χαρακτηριστικά η αυστηρή εντολή του ταξιάρχου από τον ασύρματο – μήπως και εντοπίσουν πολίτη να κουβαλά ελληνική σημαία. Φυσικά προσαγωγές και συλλήψεις σε όσους διαπράττουν το ...αδίκημα της σημαίας, ενώ ό,τι περίεργο κινείται στην πόλη κυκλώνεται από τις ειδικές δυνάμεις και απομακρύνεται άμεσα ακόμη και σηκωτό...

Σπαρταριστοί διάλογοι μεταξύ ανώτατων αξιωματικών στους ασυρμάτους για γέλια και για κλάματα... Και όταν εντοπίστηκε ύποπτο άτομο ακολούθησε πανικός. “Είστε εκεί μπροστά στο σημείο που κινούνται τρία άτομα. Το ένα πρέπει να έχει σημαία. Να τους συστήσετε να κατέβουν προς την παραλία και να μην ανέβουν πάνω σε καμία περίπτωση” διαβίβασε ο επικεφαλής ταξίαρχος των μέτρων στους σαστισμένους αστυνομικούς που είχαν εντολή να ξετρυπώσουν τις κρυμμένες σημαίες όπως τα... λαγωνικά την τρούφα στους αγρούς της Προβηγκίας!

Μοιάζει περισσότερο με σουρεαλιστική ταινία, όμως είναι τα όσα απίθανα και εξωφρενικά συνέβησαν στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός θέλησε να ενημερώσει τους πολίτες της πόλης για την Συμφωνία των Πρεσπών. Μια εκδήλωση στην οποία είχαν πρόσβαση λίγοι (άλλωστε δεν υπήρξε και ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους Θεσσαλονικείς) αφού προηγουμένως ελέγχθησαν ενδελεχώς τα πολιτικά τους φρονήματα, μήπως και στο παρελθόν είχαν επαφές με... ελληνικές σημαίες. Μάλιστα, για να περάσουν τις πύλες του Αλεξάνδρειου, τους έψαχναν μέχρι και τα εσώρουχά τους καθώς η εντολή ήταν συγκεκριμένη και διαβιβάστηκε επανειλημμένως από το κέντρο επιχειρήσεων: “Να το πούμε ακόμη μια φορά: Οι έλεγχοι που θα γίνονται θα είναι ενδελεχείς και θα γίνονται προς όλους”.
diad1


Εντολές από τις ομάδες περιφρούρησης του ΣΥΡΙΖΑ 

“Για οτιδήποτε, αναφερθείτε άμεσα στο κέντρο. Προς όλες τις δυνάμεις. Όποιος δει οτιδήποτε περίεργο, ειδοποιεί το κέντρο για να στείλουμε δυνάμεις εκεί, διμοιρία κ.λ.π”.Η εντολή αυτή όπως διατυπώνεται στο ηχητικό ντοκουμέντο που έχει στην κατοχή του το ΘΕΜΑ από τους σπαρταριστούς διαλόγους στους αστυνομικούς ασυρμάτους, δόθηκε πολλές φορές. Το “οτιδήποτε περίεργο” φυσικά μεταφράζεται σε “πολίτες που κρατάνε ελληνικές σημαίες” καθώς εκείνη την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη κανένας δεν έπρεπε να πλησιάσει στο αποστειρωμένο Παλέ ντε Σπορ με τους λίγους πιστούς οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του πρωθυπουργού.

Περισσότεροι από 2000 αστυνομικοί μουδιασμένοι και με σκυμμένα τα κεφάλια έπρεπε να ακολουθήσουν εντολές που πραγματικά δεν μπορούσαν να κατανοήσουν. Πως άλλωστε θα μπορούσαν να ερμηνεύσουν τη διαταγή που δινόταν μέσω ασυρμάτου από το κέντρο επιχειρήσεων; “Σταθμοί τάξης και ασφάλειας από τώρα μια ομάδα δική σου και μια ομάδα διμοιρίας υποστήριξης αριστερά και δεξιά στην Εγνατίας και να γίνεται μακροσκοπικός έλεγχος κατά το δοκούν”.

Όπως λένε αστυνομικοί που πήραν μέρος στα μέτρα αλλά για ευνόητους λόγους δεν θέλουν να αποκαλύψουν την ταυτότητά τους, γενικό κουμάντο έκαναν οι ομάδες περιφρούρησης του ΣΥΡΙΖΑ. Τα άτομα με τα κόκκινα περιβραχιόνια τα οποία όπως αποκαλύπτουν οι αστυνομικοί έδιναν εντολές σε ένστολους και σε αστυνομικούς της Ασφάλειας. Από τα μέρη που κινούνται μέχρι τα σημεία που στήνονται για να μην χαλάνε τα τηλεοπτικά πλάνα. “Έδιναν διαρκώς εντολές και ....σκηνοθετικές οδηγίες. Τους έλεγαν να μην κάθονται στα μαύρα σεντόνια στη θύρα 9 και πίσω για να μην καταστρέφουν πλάνα του σκηνοθέτη” λέει αστυνομικός και προσθέτει “Η ασφάλεια του πρωθυπουργού έδινε και αυτή εντολές σε όλους. Ακόμη και σε ταξιάρχους και υποστρατήγους της ΕΛ.ΑΣ”.iad2
diadilotis_main


“Συνέλαβαν” ασφαλίτη 

Σύμφωνα με αξιωματικούς που πήραν μέρος στα μέτρα, συνολικά διατέθηκαν 34 διμοιρίες των ΜΑΤ. Από αυτές, 18 ήταν από διπλανούς νομούς και οι 15 από τη Θεσσαλονίκη. Περισσότεροι από 1.000 αστυνομικοί από την Ασφάλεια, την Τάξη και την Τροχαία και φυσικά ο Αίαντας που ταξίδεψε από την Αθήνα για να επέμβει σε περίπτωση που στράβωνε η υπόθεση. Δέκα ομάδες ΟΠΚΕ έφθασαν στην πόλη από τους γύρω νομούς ενώ επιστρατεύτηκε σχεδόν όλη η δύναμη των ομάδων ΔΙ.ΑΣ και “Ζ”. Παρών, και ο ίδιος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος που ήθελε να έχει τον απόλυτο έλεγχο συντονίζοντας από κοντά τα αυστηρά μέτρα.

Φυσικά, για να μπει κάποιος στο χώρο της εκδήλωσης έπρεπε να περάσει από αυστηρό face control. Οι άνδρες με τα κόκκινα περιβραχιόνια έδιναν εντολή στους αστυνομικούς για το ποιοι θα εισέλθουν, ποιοι ύποπτοι θα ελεγχθούν και ποιοι ανεπιθύμητοι θα απομακρυνθούν. Έτσι, δεν έλειψαν και σκηνικά που θύμιζαν κωμωδία με τον Πήτερ Σέλερς. Όταν για παράδειγμα οι “Κλουζώ” με τα κόκκινα περιβραχιόνια έκριναν ύποπτο αστυνομικό της Ασφάλειας με πολιτική περιβολή, αμέσως έτρεξαν στους ένστολους αστυνομικούς και απαιτούσαν να τον πλησιάσουν και να τον συλλάβουν. Ακολούθησαν μερικά λεπτά διαβουλεύσεων μέχρι τελικά να πειστούν ότι ήταν και αυτός μέρος του δρακόντειου επιχειρησιακού σχεδίου ασφαλείας και να τον αφήσουν να φύγει.

Στα highlights του παραλόγου και το σκηνικό που διαδραματίστηκε στη θύρα 8 όταν ένας από τους παρευρισκόμενους απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα του είπε “Δεν είσαι Μακεδόνας” και οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να τον βγάλουν σηκωτό, με έναν από τους συνοδούς του πρωθυπουργού να τον πλησιάζει και με άγριο τόνο να εκστομίζει: “Εσυ είσαι Μακεδόνας ρε;”.diad3


Κλεφτοπόλεμος

Και ενώ μέσα στο “στεγανοποιημένο” Αλεξάνδρειο Μέλαθρο όλα έδειχναν να βρίσκονται υπό πλήρη έλεγχο και δεν υπήρχε ελληνική σημαία ούτε για δείγμα, στους δρόμους του κέντρου της πόλης οι αστυνομικοί έδιναν μάχη για να μην περάσει ούτε ένα άτομο που να κουβαλά πάνω του τη γαλανόλευκη. Ο διάλογος που ακολουθεί από τους ασυρμάτους αποτυπώνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο μια κατάσταση με έντονα θεαματικό χαρακτήρα που άγγιζε τα όρια της θεατρικότητας:

“Κέντρο διαβιβάζει για όλους τους συναδέλφους την εντολή του Β60 για όλα τα στατικά τμήματα. Ο,τι πέσει στην αντίληψη σας άμεση ενημέρωση του κέντρου. Αν δείτε τίποτα περίεργες ομάδες ατόμων να κινούνται στο χώρο της εκδήλωσης άμεση ενημέρωση του κέντρου για να σας ενισχύσουμε”. Αυτές ήταν οι εντολές του κέντρου. Και όταν εντοπίστηκαν στον ...μακροσκοπικό έλεγχο 60 “περίεργοι” ακολούθησαν τα παρακάτω:
- Προς όλες τις δυνάμεις 60 άτομα σε σημείο του Λευκού Πύργου”.
- Έχουν διαχωριστεί και τρία ανεβαίνουν το πάρκο προς τα κάτω.
- Πάνε προς τον λευκό πύργο;
- Προς παραλιακή.
- Διμοιρία Μαγνησίας λαμβάνετε;
- Εμείς είμαστε στο δημαρχείο. Μπροστά από δω περνάνε;
- Κινούνται στο δρόμο, η Ανδρόνικου είναι μπροστά σας στην Ανδρόνικου ανάποδα. Έρχονται προς το σημείο θα τα εντοπίσετε.
- Διαβιβάστε....
- Τα άτομα κινήθηκαν ανατολικά προς την Ανδρόνικου.
- Τα συνοδεύεις μέχρι κάποιο σημείο μέχρι το δημαρχείο που είναι η διμοιρία μπορείς;
- 353 διαβιβάστε...
- Ορθόν τα δύο άτομα είναι ακόμη στο σημείο σας;
- Ορθόν!
- Με ήρεμο τρόπο και ευγενικό θα τους πεις ότι πάνω δεν μπορούνε να πάνε και αν χρειαστεί τους συνοδεύσεις μέχρι τον Ανδρόνικο πίσω πάνω και στο δημαρχείο να φύγουν.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, το σκηνικό στη Θεσσαλονίκη ηρέμησε, ο πρωθυπουργός αποχώρησε, οι άνδρες με τα κόκκινα περιβραχιόνια πήγαν σπίτι τους. Πλέον ο συναγερμός είχε λήξει και κανένας πολίτης που είχε πάνω του ελληνική σημαία δεν κινδύνευε να συλληφθεί..