Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Ο Χάρης Αηδονόπουλος και μέλη της παράταξης του, περίζωσαν το Μνημείο Ολοκαυτώματος (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ)

Το μνημείο του Ολοκαυτώματος των Εβραίων συμπολιτών και συν Ελλήνων στην πλατεία Ελευθερίας περίζωσε η παράταξη «Συνέργεια- Πρώτα η Πόλη μας».
Όπως δήλωσε ο...
υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της παράταξης «Συνέργεια- Πρώτα η Πόλη μας» Χάρης Αηδονόπουλος πρόκειται για μία συμβολική ενέργεια με αφορμή τους πρόσφατους βανδαλισμούς του μνημείου.
«Η παράταξη “Συνέργεια- Πρώτα η Πόλη μας” και εγώ ως επικεφαλής, γνωρίζοντας την ιστορία της Θεσσαλονίκης και χωρίς απωθημένα, περιζώσαμε συμβολικά το Μνημείο Ολοκαυτώματος των Εβραίων και συνΕλλήνων διασφαλίζοντας τη μνήμη τους και ενθυμούμενοι για πάντα τα εγκλήματα των ναζί», δήλωσε ο κ. Αηδονόπουλος.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης πρόσθεσε πως ο ίδιος και η παράταξή του λένε «ναι» στο μουσείο Ολοκαυτώματος, «όπως είπαμε και όταν ήμασταν στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης και λέμε «ναι» στη λειτουργία μουσείου μνήμης κάθε ανθρώπου Ρωμιού, Αρμένιου, Εβραίου, Ρομά που υπέστη ανά τους αιώνες διωγμό για λόγους χρώματος, φυλής και θρησκείας».

Και τόνισε: «Το ότι είμαστε προοδευτικοί και όχι σκοταδιστές ή αναχρονιστικοί είναι γνωστό από την πολυετή θητεία μου ως αιρετού. Υπενθυμίζω ότι ως αντιδήμαρχος πολιτισμού του δήμου Θεσσαλονίκης ήμουν ο μόνος που διοργάνωσα συναυλίες για την επέτειο του Πολυτεχνείου, την προδοσία της Κύπρου, τη μνήμη του ξεριζωμού των προσφύγων, τον Μάη του ‘36 και την αρμενική γενοκτονία ενώ η συμμετοχή μας αδιάλειπτα από το 2003 στις εκδηλώσεις μνήμης του Ολοκαυτώματος είναι δεδομένη».